ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Δυτική Μακεδονία: Δημοτικά και Νηπιαγωγεία που δημιούργησαν ψηφιακές τάξεις στην ψηφιακή πλατφόρμα e-class

Αν δεν πάμε από τον κορωνοϊό, θα πάμε από τα επαναλαμβανόμενα e-mails!



ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΑ
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ
ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
29
-
454
ΓΡΕΒΕΝΩΝ
15
-
397
ΚΟΖΑΝΗΣ
72
16
2221 Δημοτικό
 64 Νηπιαγωγείο
ΦΛΩΡΙΝΑΣ
35
2
756 Δημοτικό
3 Νηπιαγωγείο


Οι παραπάνω ηλεκτρονικές τάξεις έχουν ήδη δημιουργηθεί και όλο και περισσότεροι εκπαιδευτικοί, με χίλια δυο προβλήματα, συνεχίζουν να δημιουργούν και νέες. Ταυτόχρονα, χιλιάδες γονείς καταβάλλουν επίπονες προσπάθειες να αποκτήσουν τον πολυπόθητο κωδικό για τα παιδιά τους στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (δόθηκε και νέα παράταση εγγραφής εκπαιδευτικών και μαθητών έως την 6η Απριλίου). 
Τα παραπάνω στοιχεία αντλήθηκαν από την ιστοσελίδα της https://eclass.sch.gr/. Τα παραπάνω δεν είναι τίποτε περισσότερο από νούμερα και αριθμούς και αποτυπώνει το τυπικό μέρος της όλης διαδικασίας και προσπάθειας εκπαιδευτικών και γονέων. Επί της ουσίας, θα πρέπει να δούμε από εδώ και πέρα κατά πόσο θα ανταποκριθούν οι πλατφόρμες, ώστε να τεθούν σε λειτουργία οι ψηφιακές τάξεις και να καταστούν εύχρηστες και φιλικές για χρήση στους/στις χιλιάδες μαθητές/μαθήτριες… 
Παρεμπιπτόντως, σήμερα ως σχολείο, έλαβα πέντε e-mails το ένα πίσω από το άλλο, με οδηγίες και διευκρινίσεις για το πώς θα συμπληρωθεί από κάθε σχολείο το παραπάνω πινακάκι(!!!), τη στιγμή που για ευκολία και οικονομία χρόνου, ο κάθε Διευθυντής/Διευθύντρια Εκπαίδευσης θα μπορούσε να βρει τα παραπάνω στοιχεία με το πάτημα ενός πλήκτρου! 
Τέλος, περίμενα από το υπουργείο, μεταξύ των άλλων, να ζητήσει και στοιχεία για το πόσοι εκπαιδευτικοί και μαθητές/μαθήτριες διαθέτουν ή όχι τον απαιτούμενο τεχνολογικό εξοπλισμό και την απαραίτητη πρόσβαση στο διαδίκτυο, προκειμένου να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα! 
Οι εκπαιδευτικοί επενδύουμε πάντα στην ουσία και όχι στο θεαθήναι…!
Αφιερωμένο στην περίσταση...
και λέγε, λέγε... ο Χριστιανός μπερδεύτηκα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: