ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Αγαπημένε μου, εξάδερφε, αιωνία σου η μνήμη...

Ο παιδίατρος, Δημήτριος Τζάλλας, έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου. Η Εξόδιος Ακολουθία τελέστηκε από τον Ι. Ν. Θεού Σοφίας της Θεσσαλονίκης, την Τρίτη 6 Νοεμβρίου.  Η σύζυγός του, τα παιδιά του, οι συγγενείς του και πλήθος κόσμου, αποχαιρέτησαν τον εξαίρετο άνθρωπο και επιστήμονα.
Με συγκινητικά λόγια τον αποχαιρέτησαν εκ μέρους των φίλων του ο αρχιτέκτονας, Γιώργος Συνεφάκης,  ο συνάδελφός του παιδίατρος, Γιώργος Βασιλείου και ο πρώτος εξάδελφος, Λεωνίδας Οικονομίδης.
Ερωτευμένος με τη γενέτειρα της μητέρας του, το Άργος Ορεστικό
Απόσπασμα από το τελευταίο αντίο...
...Αγαπημένε μου Δημήτριε, η 67χρονη διαδρομή σου ήταν γεμάτη φως! Ακτινοβολούσες και γοήτευες!! Ανθρωπιστής, με διεισδυτική σκέψη, πνευματική συγκρότηση, αισθητική παιδεία, προσήλωση στους στόχους σου. Αλλά πάνω απ' όλα ήσουν ένας χαριτωμένος άνθρωπος. Άνθρωπος που σπινθηροβολούσες από ευφυΐα και χιούμορ.
Δεν σε συγκινούσαν τα αξιώματα, τα σπουδαία και τα προσποιητά. Σε ενδιέφερε η ανθρωπιά, η καλοσύνη, η εντιμότητα και προπάντων η εργατικότητα.
'Ασκησες το λειτούργημα του παιδιάτρου για 37 χρόνια επίπονα και ευσυνείδητα, αποσπώντας τη συμπάθεια και την εκτίμηση τόσο των συναδέλφων σου όσο και των χιλιάδων συνανθρώπων σου. Έσωσες πολλά παιδάκια και το ιατρείο σου ήταν ανοιχτό σε όλους, τιμώντας πιστά και ευλαβικά τον όρκο του Ιπποκράτη.
Αγαπημένε μου, (ξ)αδερφέ, και μεις που με δάκρυα σε συνοδεύσαμε  δεν είμαστε αιώνιοι. Σήμερα έφυγες εσύ, αύριο εμείς, για να σε συναντήσουμε εκεί όπου"ουκ έστι πόνος, ου λύπη, ου στεναγμός".
Ίσως το παράπονό σου να είναι η πρόωρη απομάκρυνσή σου από τα προσφιλή σου πρόσωπα. Αυτός όμως,  που σε κάλεσε κοντά του, είμαστε απόλυτα βέβαιοι πως δεν θα λησμονήσει να χύσει βάλσαμο παρηγοριάς στην ανοιχτή πληγή των αγαπημένων σου προσώπων...
Αγαπημένε και αλησμόνητε, (ξ)άδερφε, θα σε βλέπω πάντα ορθό, ζωντανό, περήφανο και ανυπότακτο.
Αναπαύσου εν ειρήνη...
Λεωνίδας

Μία από τις πολλές ομιλίες του σε συνέδρια και εκδηλώσεις ΕΔΩ  (σελίδα 32)

Εκείνα τα όμορφα χρόνια...
Δεκέμβριος 2014
Αύγουστος  2015

3 σχόλια:

Mia mama sta xena είπε...

Υπεροχος άνθρωπος και εξαιρετικός γιατρός. Πρόθυμος παντα να βοηθήσει... Ποσο λυπάμαι...

Μαρία Σίττα είπε...

Υπέροχος άνθρωπος, καταπληκτικός επιστήμονας, πάντα με το χαμόγελο. Ολη η οικογένειά μας και πρώτα απ' όλα τα παιδιά μας λυπηθήκαμε αφάνταστα! Ακόμη κι όταν μεγάλωσαν, τον θυμόντουσαν πάντα με αγάπη! Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την τόσο ευαίσθητη συμπάραστασή του σε πρόβλημα υγείας του μικρού μου γιού. Δημήτρη μας, γιατρέ μας δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ!!!

Unknown είπε...

Υπέροχος γιατρός,υπέροχος άνθρωπος, εγώ και το κοριτσάκι μου δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ!!!