ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Γάτες πάνω από τα ερείπια της χώρας;

Γράφει ο
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΑΣ

Ένα τοπίο πρωτοφανούς αβεβαιότητας, εκεί που μας έταζαν… ελευθερία και ανάπτυξη, αναπτύσσεται μπροστά μας για τη χώρα και τους νέους της:
-«Βγήκαμε από τα μνημόνια» αλλά σε δέκα ημέρες (19/11) θα συνεδριάσει εκτάκτως το eurogroup για να αποφανθεί για την σύνταξη ΟΓΑ του μπάρμπα-Μήτσιου.
-Οι τράπεζες όχι μόνο δεν δίνουν δάνεια, μπας και κάποια φορά πάρει μπρος η οικονομία, αλλά δεν βρίσκουν και οι ίδιες να δανειστούν (ούτε καν εποπτικά κεφάλαια με υποθήκη μετοχές). Οι «αγορές» τις δανείζουν(;) με επιτόκιο… πιστωτικής κάρτας.
-Οι καταχρεωμένοι, λόγω υπερφορολόγησης (ΕΝΦΙΑ, εισφορές, φόροι, πρόστιμα κ.α.) πολίτες δεν έχουν τη ευχέρεια ρύθμισης των υποχρεώσεών τους. Οι 120 δόσεις απορρίφτηκαν από τους δανειστές (καίτοι η «χώρα απέκτησε πλήρως την ελευθερία και την κυριαρχία της» κατά την κυβερνητική ρητορική). Δεν θέλει πολύ να συμπεράνει κανείς ότι θα αυξηθούν τους επόμενους μήνες οι κατασχέσεις λογαριασμών, οι αποποιήσεις κληρονομιάς και θα αυξηθούν τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά (πάνω από τα σημερινά 4,5 των κόκκινων κωδικών της εφορίας σήμερα).
-Η προστασία της α’ κατοικίας θα αρθεί και δεν θα μένει προστατευμένο παρά μόνο κανένα «κοτέτσι» αντικειμενικής αξίας κάτω των 50.000-60.000 ευρώ (που δεν συμφέρει –προς το παρόν- την τράπεζα να κινήσει την διαδικασία ανάκτησης του και, κυρίως, διαχείρισής του αμέσως μετά).
-Η αποτροπή της μείωσης έως 18% των συντάξεων δεν μπορεί να ακυρωθεί και είτε θα εφαρμοστεί κατά το ήμισυ περικοπές με εισοδηματικά κριτήρια) είτε θα απλώς θα μετατεθεί για μερικούς μήνες.
-Οι χήρες τρέμουν την 13η Μαΐου 2019, ημερομηνία από την οποία θα αρχίσουν να κόβονται οι συντάξεις τους. Και αυτό γιατί συμπληρώνεται 3ετία από την ισχύ του νέου θεσμικού πλαισίου (νόμος Κατρούγκαλου) το οποίο προβλέπει την χορήγηση της σύνταξης λόγω θανάτου μόλις για τρία έτη (στην περίπτωση που ο έμμεσος δικαιούχος είναι κάτω των 55 ετών την ημέρα του μοιραίου).
-Οι συνταξιούχοι των ειδικών μισθολογίων (στρατιωτικοί, γιατροί, καθηγητές ΑΕΙ και ΤΕΙ, Δικαστικοί κ.λπ.) φοβούνται ότι δεν υπάρχει… σημαντικό υπερ-πλεόνασμα για να δοθούν στο τέλος του μήνα όλα τα αναδρομικά που φτάνουν το 1,2 δις ευρώ (καθώς κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι περικοπές σε αυτές τις κατηγορίες).
-Όσοι πληρώνουν ενοίκιο, τα σχολιαρόπαιδα των οικογενειών που δεν έχουν γεμάτη κατσαρόλα στο σπίτι, οι οικογένειες με τρία παιδιά αγωνιούν ότι δεν θα τύχουν κάποιων (υπεσχημένων) ευεργετημάτων από το νέο χρόνο αφού το πλεόνασμα του προϋπολογισμού δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί καθώς η… ελεύθερη Ελλάς δεν μπορεί να αποφασίσει χωρίς την έγκριση των δανειστών (που, όπως αναμενόταν, βάζουν σε πρώτη προτεραιότητα την αποπληρωμή, στο ακέραιο, των τόκων τους). Κοντολογίς, το περίφημο «κοινωνικό πακέτο» βρίσκεται στον αέρα…
-Περισσότεροι από 3,5 εκ. συνταξιούχοι όλων των ταμείων και ανεξαρτήτου ύψους αποδοχών, δημόσιοι υπάλληλοι και εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα έχουν «παραφρονήσει» με τις αντισυνταγματικές περικοπές των συντάξεων και βρίσκονται με ένα χαρτί στο χέρι (αίτηση ανακοπής της παραγραφής, αγωγή κ.α.) στις ουρές των ασφαλιστικών ταμείων και έξω από τα δικηγορικά γραφεία όπου, για μια ακόμη φορά, αποκτούν δυσανάλογα μεγάλη και ακόπως δικηγορική ύλη…. Και αυτό γιατί η κυβέρνηση (ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τ.Πετρόπουλος) αποφάνθηκε ότι θα πληρωθούν μόνο όσοι δικαιωθούν δικαστικά… 
-Η χώρα δεν μπορεί να βγει στις αγορές και όλοι τρέμουν στην ιδέα τι θα γίνει, σε τι ύψος θα εκτιναχτούν τα επιτόκια κρατικού δανεισμού αν χρειαστεί η κυβέρνηση να «βάλει χέρι» στο μαξιλάρι (αποθεματικό) των 25 δις προκειμένου να πληρώσει τους επόμενους μήνες λήγοντα ομόλογα…
-Τέλος, διατηρούμε και επιβεβαιώνουμε έναν μόνο βαθμό ελευθερίας: οι νέοι μπορούν και φεύγουν ελεύθερα από τη χώρα. Χωρίς την παραμικρή αντίδραση της «μητέρας πατρίδας» που για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται μητριά γιατί οι «υπεύθυνοι» περί άλλα τυρβάζουν…
Δεν χωρά αμφιβολία ότι με την λήξη των μνημονίων στις 21/8/2018 όχι μόνο δεν ανακτήθηκε η πολυπόθητη ελευθερία, αλλά χάσαμε και την… τρισκατάρατη (αφού προερχόταν από τους δανειστές-δυνάστες) χρηματοδότηση ενός υπερβολικού και μη εξυπηρετήσιμου χρέους το οποίο ουδέποτε διευθετήθηκε…
Και ενώ τα κοινωνικά προβλήματα εντείνονται, η μόνη αντιπαράθεση των δύο μονομάχων της εξουσίας μοιάζει να είναι γύρω από τα σκάνδαλα του παρελθόντος, την βολική σκανδαλολογία (ΚΕΛΠΝΟ, Ερρίκος Ντυνάν κ.α.) που θρέφει έναν τεχνητό (φτιαχτό και κακέκτυπο) δικομματισμό, την οσμή των εν εξελίξει σκανδάλων (Σόρος, μυστικά κονδύλια, προμήθειες για τα βλήματα, διασπάθιση κονδυλίων για το μεταναστευτικό κ.α.) και μια fake συνταγματική μεταρρύθμιση.
Αναμφίβολα για τους υπόλοιπους 4-5 μήνες μέχρι τις εκλογές και αμέσως μετά για το επόμενο 12μηνο, ήτοι για πάνω από ενάμιση χρόνο, η πολιτική ζωή θα κινείται στην σφαίρα των εξεταστικών και προανακριτικών επιτροπών, ενόσω δεν θα μπορούμε στο εσωτερικό να αποφασίσουμε για την σύνταξη του μπάρμπα-Μήτσιου, δεν θα μπορούμε να βγούμε στις «αγορές», δεν θα έχουμε ένα σχέδιο για την πατρίδα και τους νέους μας, δεν θα έχουμε την παραμικρή ελπίδα για ένα πιο ευοίωνο αύριο.
Εάν στις προσεχείς εκλογές δεν σπάσει αυτό το «σερί» των εναλλαγών χωρίς πρόγραμμα, εάν δεν υπάρξει «από τα κάτω» ένα νέο κίνημα που σαν τεκτονικός σεισμός θα συγκλονίσει τον πολιτικό κόσμο και θα φέρει την ανατροπή στο σημερινό παραλυτικό σύστημα εξουσίας και αναπαραγωγής των ίδιων διαλυτικών φαινομένων, απλώς θα απέλθουν και οι τελευταίοι νέοι μας από την πάλαι ποτέ φιλτάτη πατρίδα και «γάτες (και μετανάστες) θα περνούν πάνω από τα ερείπια της χώρας…».

Δεν υπάρχουν σχόλια: