ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Πρώτη δύναμη με άνοδο η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. στις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια



Πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018, οι εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια (Π.Υ.Σ.Π.Ε., Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. και Κ.Υ.Σ.Π.Ε.). Παρά το απαράδεκτο γεγονός ότι το Υπουργείο Παιδείας μέχρι και σήμερα δεν έχει ανακοινώσει, ως όφειλε, τα τελικά αποτελέσματα, η αλήθεια είναι μία και αδιαμφισβήτητη.
Οι εκλογές αυτές χαρακτηρίστηκαν από τη μεγάλη αύξηση της δύναμης της Δημοκρατικής Ανεξάρτητης ΚίνησηςΕκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.), σε απόλυτο αριθμό ψήφων, ποσοστιαία και στη διαφορά από τη δεύτερη παράταξη, η οποία βρέθηκε για μια ακόμη φορά στην πρώτη θέση πανελλαδικά, συγκεντρώνοντας στο Κ.Υ.Σ.Π.Ε. 16.161 ψήφους (σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώσαμε ως παράταξη) εκλέγοντας ως αιρετό τον Βασίλη Παληγιάννη. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε και πάλι η ΔΗ.ΣΥ. με 12.005 ψήφους. Ακολούθησαν Παρεμβάσεις και Α.Σ.Ε. (στην 3η και 4η θέση αντίστοιχα, όπως και το 2016) ενώ το σχήμα της Ενωτικής Κίνησης (σύμπραξη της Ε.Ρ.Α. και της Α.Ε.ΕΚ.Ε.) απέτυχε να αθροίσει τα επί μέρους ποσοστά των δύο παρατάξεων και έμεινε στην 5η θέση.
Και σε επίπεδο Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. διατήρησε την πρώτη θέση, με αύξηση της εκπροσώπησής της, εκλέγοντας αιρετό σε 11 από τα 13 Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. (εξέλεξε αιρετό και στο Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. Ιονίων Νήσων που δεν είχε) ενώ και σε επίπεδο Π.Υ.Σ.Π.Ε. διατήρησε τις δυνάμεις της.

Η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.) με διαχρονικά υπεύθυνη, δυναμική, διεκδικητική και ακηδεμόνευτη στάση και τεκμηριωμένες θέσεις, δίχως να επενδύει σε «εύκολα» συνθήματα, πρακτικές λαϊκισμού και άγονες αντιπαραθέσεις «για το θεαθήναι» αλλά πάντα κοντά σε κάθε δίκαιη διεκδίκηση των συναδέλφων, θα συνεχίσει να υπερασπίζεται το Δημόσιο σχολείο με όλες της τις δυνάμεις.
Η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ευχαριστεί όλους όσους συνέδραμαν στην απρόσκοπτη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας. Ιδιαιτέρως, βέβαια, ευχαριστούμε τους συναδέλφους που στήριξαν τα ψηφοδέλτιά μας, δίνοντας στην παράταξή μας ευρεία και καθαρή νίκη. 
Η ανανέωση της εμπιστοσύνης και η αναγνώριση της προσφοράς, γεννά περισσότερες ευθύνες τις οποίες είμαστε διατεθειμένοι να αναλάβουμε και δηλώνουμε ότι θα είμαστε δίπλα σε κάθε συνάδελφο, υπεύθυνα, αγωνιστικά και αταλάντευτα. 
Ο αγώνας δε σταματά στις εκλογές αλλά συνεχίζεται ακόμα πιο δυναμικός, ακόμα πιο καθαρός, ακόμα πιο διαρκής με γνώμονα την αλήθεια, την ειλικρίνεια και τον ρεαλισμό για να δώσουμε στον Έλληνα εκπαιδευτικό τη θέση που πραγματικά του αξίζει μέσα σε μια δημόσια εκπαίδευση αντάξια των αναγκών των μαθητών μας.
Δύναμή μας η ενότητα του κλάδου 
και η πίστη μας στον αγώνα για στήριξη του δημόσιου σχολείου
Από τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: