ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Ζαχαράκη: Θα υπάρχει πρόγραμμα στην ΕΡΤ με δημόσια μαθήματα.


Τους σχεδιασμούς του υπουργείου Παιδείας για τις πανελλαδικές εξετάσεις αλλά και για τα εξ' αποστάσεως μαθήματα περιέγραψε στην εκπομπή «MEGA Mag», η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη
Σύμφωνα με την κ. Ζαχαράκη, είναι πιθανό το ενδεχόμενο μετακύλισης της ημερομηνίας των Πανελληνίων, ωστόσο «θα εξαντληθούν τα περιθώρια να γίνουν οι εξετάσεις όσο πιο κοντά στην προβλεπόμενη ημερομηνία».
Παράλληλα, σε ότι αφορά τη διάρκεια του σχολικού έτους, επισήμανε ότι εξετάζεται η παράτασή του εάν θα υπάρξει επιπλέον αναστολή της λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων της χώρας. 
Υπενθυμίζεται ότι τα σχολεία θα είναι κλειστά έως τις 10 Απριλίου. Παρεμβάλονται οι διακοπές του Πάσχα, άρα με τα έως τώρα δεδομένα, οι μαθητές, θα κληθούν να επιστρέψουν στις τάξεις στις 27 Απριλίου.
Στο πλαίσιο αυτών των δεδομένων εξετάζει και «περικοπή και εξορθολογισμό της ύλης».

Μαθήματα εξ αποστάσεως και τηλεόραση

Σε ότι αφορά τα μαθήματα, η κ. Ζαχαράκη, υπογράμμισε ότι πραγματοποιούνται ήδη μέσω της διαδικασίας «σύγχρονης τηλεκπαίδευσης» για παιδιά της τρίτης Λυκείου, ξεκινώντας από τους νομούς Ηλείας-Αχαϊας-Ζακύνθου με «σκοπό να ενσωματωθεί όλη η επικράτεια».
Επιπλέον, ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλη συμμετοχή μαθητών και καθηγητών στις ηλεκτρονικές τάξεις (eclass), κάτι που το θεωρεί ενθαρρυντικό. 
Τέλος, η υφυπουργός προανήγγειλε τη διεξαγωγή διδασκαλίας μέσω της δημόσιας τηλεόρασης.
«Θα υπάρχει πρόγραμμα στην ΕΡΤ με δημόσια μαθήματα. Στην ΕΡΤ 2 θα προβάλλονται βιντεοσκοπημένες διαλέξεις, οι οποίες στη συνέχεια θα ανεβαίνουν και στο διαδίκτυο. Με αυτό τον τρόπο προσπαθούμε να καλύψουμε την επικράτεια» επισήμανε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: