ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Ας δούμε και τα θετικά

kathimerini.gr
ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
Ας δούμε και τα θετικά. Η Ελλάδα όχι μόνο αναγνωρίζει την ύπαρξη χερσαίων και θαλασσίων συνόρων, αλλά κάνει ό,τι μπορεί για να τα προστατεύσει. Αυτό δεν ήταν αυτονόητο το 2015. Επικαλείται τις υποχρεώσεις των υπολοίπων εταίρων, οι οποίοι το 2015 εξάντλησαν την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη απέναντι στους πρόσφυγες και στους μετανάστες και δεν τους περίσσεψε για τον εταίρο τους – την Ελλάδα εν προκειμένω. Κινητοποιεί τις δικές της δυνάμεις, ενώ συγχρόνως ζητεί έμπρακτη βοήθεια από τους μηχανισμούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως ο Frontex. Δεν διστάζει να απωθήσει όσους προσπαθούν να διασχίσουν λαθραία τα σύνορά της. Οσοι τα καταφέρνουν συλλαμβάνονται και φυλακίζονται. Εγινε στον Εβρο, θα πρέπει να γίνει και στα νησιά. Είναι η ικανή συνθήκη στην απόδειξη ότι τα σύνορά της έχουν κλείσει. Το 2015 τα σύνορα του Εβρου ήταν ορθάνοιχτα και τα νησιά είχαν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους. Τους προωθούσαν στην Αθήνα και από εκεί στην Ειδομένη. Ωσπου η Βόρεια Μακεδονία έκλεισε τα σύνορά της και μαζί της και η υπόλοιπη Ευρώπη. Ο κρατικός μηχανισμός, στον βαθμό που λειτούργησε, λειτούργησε ως βοηθός των ΜΚΟ – καλών και κακών, στραβών κι ανάποδων.

Το δεύτερο θετικό είναι ότι δεν μιλάμε πια για πρόσφυγες. Είναι μετανάστες από την Αφρική και την Ασία. Οι πρόσφυγες έχουν δικαιώματα που δεν έχουν οι μετανάστες. Οι δεύτεροι είναι υποχρεωμένοι να φέρουν ταξιδιωτικά έγγραφα. Τώρα ξέρουμε πως είναι ταλαίπωροι τους οποίους εκμεταλλεύεται ο θρασύδειλος δυνάστης της Τουρκίας Ερντογάν για να υπηρετήσει τα μεγαλομανή του σχέδια. Ο τουρκικός κρατικός μηχανισμός συμπεριφέρεται σαν ή ως δουλέμπορος. Τώρα ξέρουμε πως το περίφημο επεισόδιο στο Αιγαίο, που εν τη αφελεία τους ορισμένοι το θεωρούσαν «θερμό», είναι σε πλήρη ανάπτυξη. Το ουσιώδες είναι ότι η «ανθρωπιστική» ρητορεία που ενοχοποιούσε όποιον τολμούσε να αντιδράσει είναι πλέον άκυρη. Οι ντόπιοι αντιλαμβάνονται το φαινόμενο ως απειλή και δεν διστάζουν να αντιδράσουν. Στα θετικά της υπόθεσης να προσθέσω και το Silver Alert που έχει εκδοθεί για τον κ. Τσίπρα. Χάθηκε στη λαβυρινθώδη διαδρομή του εγκεφάλου του ενώ προσπαθούσε να συνδυάσει τα δικαιώματα των μεταναστών με τα δικαιώματα του κυρίαρχου ελληνικού λαού.

Αυτό που βαραίνει περισσότερο στα αρνητικά είναι η ευρωπαϊκή βραδύνοια. Και δεν αναφέρομαι μόνο στη Γερμανία και στη διπλωματία της. Η Γερμανία είναι υπεύθυνη για την εισβολή το 2015. Η Ελλάδα ήταν απλώς ο χρήσιμος ηλίθιος. Αναφέρομαι σε ένα μεγάλο μέρος της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης που έχει ταυτίσει την οποιαδήποτε αντίδραση στο μεταναστευτικό με τον λαϊκισμό της Ακροδεξιάς. Προστατευμένοι από τα δικά τους σύνορα, ονειρεύονται έναν κόσμο χωρίς σύνορα. Μια προοδευτική σάλτσα σοσιαλδημοκρατίας και φιλελευθερισμού που έχει αντιδράσεις σκύλου του Παβλόφ μόλις μυριστεί δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: