ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Το χαλιφάτο του «πολιτικώς ορθού»

kathimerini.gr
ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

Οι στρατιώτες του χαλιφάτου δεν κατέστρεψαν τις αρχαιότητες της Παλμύρας επειδή προκαλούσαν τα ευσεβή αισθήματά τους. Τις κατέστρεψαν επειδή θέλουν να αφανίσουν οποιοδήποτε ίχνος πολιτισμού προϋπήρξε του έβδομου αιώνα μ.Χ., οπότε και εμφανίστηκε ο Μωάμεθ, και μετά τον θάνατό του ξεκίνησαν οι αραβικές κατακτήσεις, κοινώς το πρώτο χαλιφάτο. Θέλουν να σβήσουν τη μνήμη ενός ολόκληρου πολιτισμού. Το σκέφτηκα προχθές, όταν διάβασα πως μετά τον Κολόμβο και τον Γκραντ, την τιμητική του είχε το άγαλμα του Θερβάντες στο Σαν Φρανσίσκο. Πεφωτισμένοι αντιρατσιστές έβαψαν τα μάτια του κόκκινα, έγραψαν τη λέξη «Μπάσταρδε» και το διακόσμησαν με τα καβαλιστικά σύμβολα της αναρχίας. Προσπάθησα να θυμηθώ αν ο Θερβάντες είχε δούλους, αν ο Δον Κιχώτης είχε κάνει καμιά δήλωση για την οποία θα μπορούσε να κατηγορηθεί για ρατσισμό και δεν τα κατάφερα. Σκέφτηκα βέβαια ότι η σχέση του με τον Σάντσο Πάντσα παραπέμπει σε ένα είδος ταξικών διακρίσεων. Εξάλλου ο δημιουργός τους συμμετείχε στη ναυμαχία της Ναυπάκτου και εργάστηκε ως φοροεισπράκτορας. Μπορεί όλ’ αυτά να τα βρίσκετε μάλλον ασήμαντα μπροστά στο μεγαλείο του Δον Κιχώτη, αν το καλοεξετάσεις όμως δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα. Υπάρχει μια συνάφεια του Θερβάντες με τους καιρούς που ο δυτικός πολιτισμός επέβαλλε την υπεροχή του, θεωρούσε τους μαύρους κατώτερους και τα ομόφυλα ζευγάρια δεν είχαν το δικαίωμα να έλθουν εις γάμου κοινωνία. Και αν είσαι όντως αντιρατσιστής, δεν θέλεις να θυμάσαι τίποτε απ’ όλ’ αυτά. Αν μπορούσαν, θα το γκρέμιζαν το άγαλμα, όμως μάλλον δεν τους το επέτρεψαν οι Αρχές του Σαν Φρανσίσκο.

Τις προάλλες ο πρόεδρος Μακρόν στάθηκε απέναντι σε όσους προσπαθούν να σβήσουν το ιστορικό παρελθόν της Γαλλίας, κοινώς να ακρωτηριάσουν τον πολιτισμό της. Σε απάντηση, οι «Αντινεγροφοβικές Ταξιαρχίες» –τέλειος δεν είναι ο τίτλος;– έριξαν μπογιές στο άγαλμα του Κολμπέρ μπροστά στην Εθνοσυνέλευση. Υπήρξε ως γνωστόν υπουργός Οικονομικών του Λουδοβίκου ΙΔ΄ και εμπνευστής του «Μαύρου Κώδικα» που καθόρισε την τύχη των δούλων στη Γαλλία. Ηταν «νεγροφοβικός» με άλλα λόγια. Το χαλιφάτο του πολιτικώς ορθού πρέπει να σβήσει όλες αυτές τις άγριες μνήμες που οι αδαείς αποκαλούν Ιστορία. Δύσκολη δουλειά, διότι η Ιστορία είναι παντού, όμως αν είσαι πεπεισμένος ότι ο πολιτισμός ξεκινάει με σένα, το μέλλον σού ανήκει. Κι έχεις με το μέρος σου την προϊούσα νηπιοποίηση της δυτικής κοινωνίας που φοβάται τον εαυτό της.

Εμείς εδώ βέβαια και σ’ αυτόν τον τομέα είμαστε πρωτοπόροι. Πότε πέταξαν για τελευταία φορά μπογιά στην προτομή του Κωστή Παλαμά; Και πού να ήξεραν ότι έγραψε τον «Δωδεκάλογο του Γύφτου», διότι είμαι βέβαιος ότι όσοι τον βανδάλισαν δεν το ήξεραν. Οταν έχεις ορθές απόψεις, δεν χρειάζεται να ξέρεις ούτε τον Δον Κιχώτη ούτε τον Παλαμά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: