ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Έτσι θα ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο

Στα ολοήμερα δεν ισχύουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα εστίασης και σίτισης;
Ολοήμερα χωρίς κατάλληλες αίθουσες σίτισης και δασκάλους/δασκάλες, ως δια μαγείας, να μετατρέπονται σε χειριστές τροφίμων!
ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ!! 
Τι ορίζουν οι υγειονομικές διατάξεις για την ασφαλή διατροφή των παιδιών μας στα ολοήμερα...
Δείτε τα άρθρα 4 και 5, τα οποία αγνοούν οι πάντες πλην ημών, που τα γνωρίζουμε και τα εφαρμόζουμε.
Μετά την περιπετειώδη άνοιξη, σας εύχομαι καλό καλοκαίρι!

Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης
Δάσκαλος

thisisus.gr
Μια δύσκολη σχολική χρονιά για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς ολοκληρώνεται. Είναι από τις λίγες φορές στην παγκόσμια ιστορία που χρειάστηκε να κλείσουν για μήνες σχολεία σε παγκόσμια κλίμακα, γεγονός που έχει παρατηρηθεί στο παρελθόν μόνο σε περιόδους παγκόσμιου πολέμου. 

Το στοίχημα του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος ήταν πολυεπίπεδο. Αρχικά έπρεπε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να οργανωθούν ψηφιακές τάξεις, ώστε τα παιδιά να μην μείνουν εντελώς εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας. Σε σύντομο διάστημα στήθηκαν πλατφόρμες, εκπαιδεύτηκαν δάσκαλοι και μαθητές και οι εικονικές τάξεις ετοιμάστηκαν. 
Στη δεύτερη φάση μετά την άρση του αποκλεισμού, τα σχολεία άνοιξαν σταδιακά με εκ περιτροπής μαθήματα. Πολύς λόγος έγινε τότε για το αν υπάρχει νόημα να ανοίξουν για δύο-τρεις εβδομάδες μάθημα, υπό τον φόβο και μιας πιθανής εξάπλωσης του ιού. 

Οι ειδικοί επιστήμονες έδωσαν τις διαβεβαιώσεις και το υπουργείο παιδείας έλαβε την απόφαση. Το σκεπτικό ήταν πως ακόμα και 3 εβδομάδες σε σχολική αίθουσα θα δώσουν στα παιδιά την αίσθηση ότι το σχολείο λειτουργεί κανονικά ενώ αποτέλεσε και μια σημαντική πρόβα για τον Σεπτέμβριο. 

Ο δύσκολος γρίφος του Σεπτεμβρίου

Το σχολικό κουδούνι θα χτυπήσει στις 7 Σεπτεμβρίου, 4 μέρες νωρίτερα από το κανονικό. Το πώς όμως θα ανοίξουν τα σχολεία και με ποιες διαδικασίες, παραμένουν άλυτος γρίφος ακόμα και για το ίδιο το υπουργείο παιδείας. Όλα θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη της πανδημίας σε εξωτερικό και εσωτερικό και όλα θα αποφασιστούν από τις εισηγήσεις της ειδικής επιτροπής επιστημόνων που δεν θα έρθει νωρίτερα από τις 25 Αυγούστου.

Η εκπαιδευτική κοινότητα είναι πλέον προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα. Εάν στις τάξεις θα πρέπει να παραμείνει μικρός αριθμός παιδιών ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις, τότε θα πάμε και πάλι σε μια εκ περιτροπής λειτουργία των σχολείων. Η επιλογή αυτή βέβαια προϋποθέτει πως θα συνεχίσουν να ισχύουν οι άδειες ειδικού σκοπού για τους γονείς για τις ημέρες που δεν θα έχουν μάθημα τα παιδιά. 

Ένα άλλο μεγάλο ζητούμενο για τον Σεπτέμβριο είναι η λειτουργία του Ολοήμερου. Η έλλειψη σε υποδομές, αίθουσες σίτισης αλλά και ειδικού προσωπικού που επιβλέπει και αναλαμβάνει τη σίτιση αποτελούν τροχοπέδη για την ασφαλή λειτουργία των ολοήμερων τμημάτων. Οι επιστήμονες είναι και σε αυτήν την περίπτωση αυτοί που θα δώσουν ή όχι το πράσινο φως. Και σε αυτήν την περίπτωση πάντως, εάν το ολοήμερο σχολείο δεν λειτουργήσει θα πρέπει να ισχύσουν ξανά οι άδειες για πρόωρη αποχώρηση από την εργασία. 

Οι επόμενοι δύο μήνες και η εξέλιξη της πανδημίας, θα καθορίσουν τελικά αν τον Σεπτέμβριο τα παιδιά θα βρεθούν ξανά σε φυσικές ή εικονικές τάξεις.

Μέχρι τότε, καλά μπάνια με ασφάλεια!

Δεν υπάρχουν σχόλια: