ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

Σε ομηρία ο καπετάνιος, διχασμένο το πλήρωμα στον ΣΥΡΙΖΑ


Σε συνεχείς αποτυχημένες προσπάθειες να παρέμβει στη διαμόρφωση της πολιτικής ατζέντας οδηγεί τον Αλέξη Τσίπρα η προσπάθειά του να υποβαθμίζει τις μεγάλες διαφορές που διχάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ για να μείνουν αθέατες στην κοινή γνώμη.

«Διακρίνω ότι εντός του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν στρατηγικές, ιδεολογικές διαφωνίες», δήλωσε χθες στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Ολγα Τρέμη στο πλαίσιο του Delphi Forum, αντίστοιχη ήταν η αναφορά του και στη συνέντευξη που παραχώρησε την περασμένη Κυριακή στην «Καθημερινή».

Σειρά γεγονότων, ωστόσο, διαψεύδουν και μάλιστα με θόρυβο τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ και δείχνουν ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίζει χωρίς πυξίδα και διχασμένο, με τον αρχηγό του να πηγαίνει πότε προς τη μία πλευρά και πότε προς την άλλη, αδυνατώντας να χαράξει ο ίδιος τη βασική γραμμή αντιπολίτευσης.

Δεν ήταν μείζον ζήτημα το γεγονός ότι ένας ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στ. Κούλογλου, απείλησε με ανεξαρτητοποίηση, ζητώντας να μην είναι πλέον επικεφαλής ένας άλλος ευρωβουλευτής, ο Δ. Παπαδημούλης, λόγω της αποκάλυψης του «πόθεν έσχες» και του θορύβου που ακολούθησε; Για το οποίο μάλιστα ο κ. Τσίπρας έσπευσε να κάνει το διαμεσολαβητή για να πείσει τον κ. Κούλογλου να μην επιμείνει στη φερόμενη απειλή του;

Δεν είναι στρατηγικό και ιδεολογικό ζήτημα οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στα εθνικά ζητήματα; Δεν είναι ζήτημα η δημόσια κριτική που άσκησε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, στον ίδιο τον κ. Τσίπρα επειδή εκφράστηκε θετικά για τη συμφωνία Ελλάδας – Ιταλίας για την ΑΟΖ;

Πέραν της κριτικής που άσκησε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών στη νυν κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι προχώρησε στη συμφωνία με τους Ιταλούς υπογράφοντάς την «όπως απαιτούσαν οι Ιταλοί», δεν είναι στρατηγική και ιδεολογική διαφωνία να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «δυστυχώς, για άλλη μια φορά, υποτάχθηκε συμφωνώντας σε επιλογές της κυβέρνησης της Ν.Δ. που έκανε αυτό που εμείς ως κυβέρνηση για τους παραπάνω λόγους δεν κάναμε», να υποστηρίζει ότι «πρόκειται για σαφή υποχώρηση στην επικοινωνιακή πολιτική της Ν.Δ.» και να γράφει στο facebook ειρωνικά «σύντροφοι, στην Υγεία ενοχληθήκατε για την κριτική μας στον Τσιόδρα. Δικοί σας σε Δ.Σ. της Τραπέζης της Ελλάδος ψήφισαν Στουρνάρα.

Οι της εξωτερικής πολιτικής βολεύονται με Δένδια. Ψηφίσατε νομοσχέδιο Βορίδη, που εμείς απορρίψαμε. Παρακαλούμε, πείτε μας σε ποιον, πού, πότε μας επιτρέπεται κριτική;». Και να απαντά ο κ. Τσίπρας, με τη συνέντευξή του στην κ. Τρέμη, ότι ο κ. Κοτζιάς τον είχε αποτρέψει να υπογράψει την ΑΟΖ με την Ιταλία, λέγοντας ότι η Νέα Δημοκρατία θα ασκήσει σκληρή κριτική για τα δικαιώματα στους Ιταλούς ψαράδες και τη μειωμένη επιρροή σε ορισμένα νησιά.

Δεν είναι μείζον ζήτημα για ένα κόμμα να υιοθετεί ή και να προκαλεί fake news στο Διαδίκτυο επιδιώκοντας πηχυαίους τίτλους και όταν παίρνει απαντήσεις να αναγκάζεται να αναδιπλώνεται με τον χαμηλότερο δυνατό θόρυβο; Δεν έγινε αυτό με την Καρδιοχειρουργική Κλινική του Παίδων «Αγία Σοφία», που δήθεν έκλεισε, την παραλία στο σποτ για τον τουρισμό, που δήθεν ήταν κροατική, ή με το νερό, που δήθεν θέλει να ιδιωτικοποιήσει η κυβέρνηση;

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ είναι επικεφαλής ενός πολιτικού και ιδεολογικού «μωσαϊκού», το οποίο ο ίδιος αδυνατεί να το κάνει να λειτουργήσει συντεταγμένα και προς μία κατεύθυνση.

Χθες, στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ανέβασε πάλι απότομα τους τόνους εναντίον του πρωθυπουργού, προκαλώντας έκπληξη σε όσους είχαν διαβάσει τη δήλωσή του στην «Καθημερινή» ότι είναι έτοιμος να παράσχει συναίνεση σε όποιο θέμα χρειάζεται εθνική συνεννόηση. Προς τι αυτές οι οβιδιακές μεταμορφώσεις που έχουν γίνει συνήθεια για τον κ. Τσίπρα από τις εκλογές και μετά;
Ο λόγος είναι ότι οι ήπιοι τόνοι της συνέντευξής του στην «Καθημερινή» έγιναν αντικείμενο σκληρής εσωκομματικής κριτικής από φίλια προς τον ΣΥΡΙΖΑ ΜΜΕ. Αρθρογράφοι και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν να λένε και να γράφουν «γιατί ο Τσίπρας εμφανίζεται να… ζητιανεύει τη συναίνεση;». Γιατί ενώ είναι αντιπολίτευση μιλά για συναίνεση σαν να είναι κυβέρνηση, όταν μάλιστα η κυβέρνηση θα έπρεπε να ήταν αυτή που έπρεπε να τη ζητά; Και άλλα τέτοια. Και η απόδειξη είναι η «διόρθωση» που ο ίδιος έκανε χθες, απευθυνόμενος μάλλον όχι στο διεθνές ακροατήριο του Delphi Forum, αλλά στο εσωκομματικό ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ, που στην προηγούμενη συνέντευξη τον είδε πολύ… φιλικό έναντι του πρωθυπουργού: «Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχω μία τυπική σχέση… Αλλωστε είναι ευθύνη του πρωθυπουργού η ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών… Οταν συναντιόμαστε το κλίμα είναι καλό αλλά δεν είμαστε φίλοι. Δεν υπάρχει σταθερή επικοινωνία και δεν υπάρχει πολιτική επιλογή για σταθερή επικοινωνία». «Η πρωτοβουλία», σημείωσε, «ανήκει πάντα στον πρωθυπουργό, δεν υπάρχει στιγμή που να σηκώνει το τηλέφωνο ο πρωθυπουργός και να μην ανταποκριθεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης», είπε ο κ. Τσίπρας, ενσωματώνοντας άμεσα την κριτική που του ασκήθηκε.
Το θέμα είναι ότι ο κ. Τσίπρας άγεται και φέρεται κάθε φορά από το «μικροκλίμα» που δημιουργούν οι εσωκομματικές και ενδοσυστημικές αντιδράσεις, «χάνοντας» τα μεγάλα και αδυνατώντας να χαράξει ο ίδιος τη γραμμή που οι άλλοι θα ακολουθήσουν.

Μπορεί λοιπόν στο πλαίσιο του Φόρουμ των Δελφών να είπε ότι «έχω αποφασίσει να προχωρήσουμε μπροστά και αυτό δεν αφορά πρόσωπα αλλά πολιτικές» ή ότι «ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ που έκανε αντιπολίτευση το 2010 και το 2012», αλλά αυτά δεν φαίνονται ούτε στην καθημερινότητα του ΣΥΡΙΖΑ ούτε στην πράξη.

Καταφυγή στην κινδυνολογία

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Delphi Forum, o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ,Αλέξης Τσίπρας, υποστήριξε για μία ακόμα φορά ότι η ύφεση οφείλεται στις πολιτικές της κυβέρνησης και όχι στην πανδημική κρίση, «ενώ ο κ. Μητσοτάκης υποσχόταν ανάπτυξη 4%», προέβλεψε δε με βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να λάβει δημοσιονομικά μέτρα μέσα στο 2021 και τόνισε, κινδυνολογώντας και πάλι, ότι «κινδυνεύουμε να χάσουμε σε πέντε μήνες ό,τι κερδίσαμε τα τελευταία 5 χρόνια».

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: