ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

2.800 εκπαιδευτικοί στις ευπαθείς ομάδες!

Ζωή να έχουν, οι 2.800 συνάδελφοι  έλαβαν την ειδική άδειά τους. Οι τάξεις τους, εδώ και τρεις εβδομάδες, έμειναν χωρίς Δασκάλους/Δασκάλες! Αναρωτιούνται οι αρμόδιοι πώς καλύπτονται τα κενά και πώς λειτουργούν τα σχολεία;


καθημερινή
Συνολικά 2.800 εκπαιδευτικοί σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση εξαιρέθηκαν από τα διά ζώσης μαθήματα, καθώς ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, με δεδομένη και την πανδημία του κορωνοϊού. Την ίδια στιγμή, οι διοικητικές εκπαιδευτικές υπηρεσίες ολοκληρώνουν την καταμέτρηση των κενών, ώστε σήμερα Πέμπτη 1 Οκτωβρίου, να σταλούν στο υπουργείο Παιδείας και να προχωρήσει η τρίτη φάση προσλήψεων αναπληρωτών, το πιθανότερο την προσεχή Δευτέρα. Παράλληλα, αναμένονται οι προσλήψεις εκπαιδευτικών με τρίμηνη σύμβαση, οι οποίες θα γίνουν για να καλυφθούν τα κενά λόγω κορωνοϊού. 
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, οι εκπαιδευτικοί που δήλωσαν ότι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, καταθέτοντας τη σχετική ιατρική γνωμάτευση, έφθασαν τις 2.800. Πλέον κάποιος εντάσσεται σε ευπαθή ομάδα όχι μόνο εάν είναι άνω των 65 ετών (όπως ίσχυε κατά την επαναλειτουργία των σχολείων τον περασμένο Μάιο) αλλά πρέπει να έχει και άλλο νόσημα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του αιρετού κ. Νεκτάριου Κορδή το 2019 στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση σχεδόν το 73% των εκπαιδευτικών είναι άνω των 50 ετών. Με βάση τα στοιχεία της Eurostat για το 2017 το 47,3% όλων των εκπαιδευτικών είναι άνω των 50 ετών και άνω των 60 το 9,5%.
Οι 2.800 εκπαιδευτικοί θα διδάσκουν από το σπίτι μαθητές που κάνουν μαθήματα εξ αποστάσεως. Παράλληλα, τα κενά τους θα καλυφθούν από τους εκπαιδευτικούς που θα προσληφθούν με τρίμηνες συμβάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: