ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021

Γ. Παυλάκης: O κ. Τσιόδρας δεν είπε κάτι καινούργιο, σας το είχαν πει όλοι οι σοβαροί εντατικολόγοι. Κανένα νοσοκομείο δεν μπορεί να το αντέξει, ούτε η Γερμανία μπορεί να το αντέξει





Σε δυσοίωνες προβλέψεις για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα προχώρησε ο ιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, σημειώνοντας εμφατικά ότι «όποιες κοινωνίες δεν κόψουν τα κρούσματα, τη μετάδοση του ιού, θα τιμωρηθούν».

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, τόνισε ότι «αφήσαμε το τσουνάμι να επικρατήσει – ειδικά στην βόρειο Ελλάδα», υπογραμμίζοντας ότι «από την αρχή το πρόβλημα ήταν να μην αφήσεις το κύμα να δημιουργηθεί: το χτυπάς στην αρχή του, όπως είχε κάνει η Ελλάδα στο 1ο κύμα».

Ο ίδιος εκτιμά ότι θα έχουμε πρόβλημα τον Ιανουάριο, καθώς «θα έρθει μεγάλο τσουνάμι κρουσμάτων μετά τις γιορτές». Πάνω σε αυτό, πρότεινε να κλείσουν τα σχολεία νωρίτερα και να μπουν νέοι περιορισμοί στην εστίαση.

Εκτίμησε ότι αν για παράδειγμα κλείσουν τα σχολεία, θα κοπούν 1.500 με 2.000 κρούσματα την ημέρα και γι’ αυτό «κάποιος πρέπει να το δει πιο σοβαρά τώρα, με τη γνώση που έχουμε ότι η Όμικρον δεν σταματά με τίποτα».

«25.000 θάνατοι έως το Πάσχα»

«Έχουμε χάσει το παιχνίδι στις ΜΕΘ και στους θανάτους, πρέπει να πέσουν τα κρούσματα – αυστηρά μέτρα παντού, περιορισμός των ανθρώπινων επαφών» είπε, σημειώνοντας ωστόσο: «Ευτυχώς οι εμβολιασμοί έχουν πάρει την ανηφόρα». «Οι θάνατοι θα φτάσουν πάνω από τις 25.000 αν κρατήσει σε αυτό το ρυθμό έως το Πάσχα», συμπλήρωσε.

Κληθείς να σχολιάσει την έκθεση που αφορά στις ΜΕΘ, είπε ότι «ο κ. Τσιόδρας δεν είπε κάτι καινούργιο, σας το είχαν πει όλοι οι σοβαροί εντατικολόγοι. Κανένα νοσοκομείο δεν μπορεί να το αντέξει, ούτε η Γερμανία μπορεί να το αντέξει», καθώς «δεν έχει σημασία πόσες ΜΕΘ έχεις, αν αφήσεις το τσουνάμι, δεν φτάνει. Δεν είναι τόσο τα κρεβάτια, αλλά οι ειδικοί». Πρόσθεσε δε ότι στις ΜΕΘ για κάθε έναν ασθενή χρειάζεσαι 4 ανθρώπους.

«Το σύστημα έχει φτάσει στον κορεσμό του εδώ και καιρό», συνέχισε, κάνοντας έκκληση να «σταματήσουμε τις αντιπαλότητες και με συναινετικές διαδικασίες να πάμε παρακάτω».

«Αν συνεχίσουμε να αγνοούμε τα κρούσματα και θα υπάρχουν νέα κύματα από επικίνδυνα στελέχη του ιού, θα επαναληφθεί ο ίδιος κύκλος», είπε, ενώ κληθείς να σχολιάσει την εξέλιξη της μετάλλαξης Όμικρον, οι προβλέψεις του ήταν ζοφερές, λέγοντας: «Δεν βλέπετε τις γίνεται στην Αγγλία και σε άλλες χώρες;».

«Με την Όμικρον δεν υπάρχουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι. Οι εμβολιασμένοι δεν κινδυνεύουν να καταλήξουν σε ΜΕΘ κατά 90%, αλλά μπορούν να μολυνθούν χωρίς συμπτώματα ή με ελάχιστα και να μεταδίδουν τον ιό σε άλλους», είπε και κατέληξε: «Για την τρίτη δόση δεν είναι γνωστό αυτή τη στιγμή πόσο θα κρατήσει η επήρειά της».

Δεν υπάρχουν σχόλια: