ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Σάββατο 7 Μαΐου 2022

14ο συνέδριο Νέας Δημοκρατίας: Ο απολογισμός του Μητσοτάκη και το εκλογικό μήνυμα




eleftherostypos.gr
Mε βασικό μήνυμα «αλλάζουμε την Ελλάδα, διορθώνουμε αδικίες, είμαστε δίπλα σε κάθε πολίτη», ο πρωθυπουργός άνοιξε τις εργασίες του 14ου συνεδρίου της Ν.Δ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε αναλυτικό απολογισμό των 33 μηνών διακυβέρνησης της χώρας, ενώ παρουσίασε τους βασικούς άξονες του προγράμματός του με έμφαση στη στήριξη των ευάλωτων, την ενίσχυση της μεσαίας τάξης, τον εκσυγχρονισμό του κράτους και τη γεωπολιτική αναβάθμιση της χώρας, σε μια περίοδο κατά την οποία, όπως είπε, μοναδική βεβαιότητα είναι η αβεβαιότητα.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι το βασικό διακύβευμα των επόμενων εκλογών θα είναι μεταξύ της προόδου και της καθήλωσης και τόνισε ότι οι δυνάμεις του λαϊκισμού σε όλη την Ευρώπη προσπαθούν με δημαγωγίες να παρασύρουν τους πολίτες. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα επιτεύγματα της οικονομίας με τις μειώσεις φόρων και εισφορών, στον εκσυγχρονισμό του ψηφιακού κράτους, στην αναβάθμιση της δημόσιας παιδείας και της πρωτοβάθμιας Υγείας.

Πρωτοβουλίες

Επεσήμανε ότι σύντομα θα υπάρξει κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και στον δημόσιο τομέα, ενώ από την 1η Ιανουαρίου ’23 θα ανακοινωθούν οι πρώτες αυξήσεις στις συντάξεις μετά τη δεκαετή μνημονιακή περίοδο.

Όραμα 10ετίας

«Το είπαμε, το κάναμε. Τώρα είμαστε δίπλα σε κάθε πολίτη για να ολοκληρώσουμε την πρώτη μας θητεία. Εχουμε πρόγραμμα 8ετίας και όραμα 10ετίας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση λειτουργεί χωρίς διαχωριστικές γραμμές, δίνει ευκαιρίες απασχόλησης και κατάρτισης στη νέα γενιά, περιορίζει τις κοινωνικές ανισότητες, κατοχυρώνει τα δικαιώματα όλων των πολιτών.

Ειδική αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός στη ρωσική εισβολή, λέγοντας ότι όλοι είμαστε σε πόλεμο και σε πολλαπλά επίπεδα: « Στο γεωστρατηγικό μέτωπο η ρωσική εισβολή γίνεται μοντέλο προσομοίωσης, στο διπλωματικό γιατί αναδιατάσσει τις συμμαχίες και στο οικονομικό γιατί οι επιπτώσεις είναι πολύ μεγάλες. Εχω πει πως χωρίς ευρωπαϊκή λύση δεν θα αντιμετωπιστεί η αιτία του κακού. Προσδοκώ πως οι προτάσεις μας θα εισακουστούν. Ομως, δεν αδρανήσαμε, το κράτος επιδοτεί το ρεύμα σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγρότες. Δεν μπορώ να περιμένω όμως να αλλάξει πορεία το αργοκίνητο ευρωπαϊκό υπερωκεάνιο, για αυτό και χθες ανακοίνωσα ένα εθνικό σχέδιο στήριξης. Η μεσαία τάξη δεν μπορεί να πληρώσει τη νύφη της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης. Εχουμε το θάρρος και διορθώνουμε αυτή την αδικία. Από την 1η Ιουλίου εξουδετερώνουμε τις συνέπειες της ρήτρας αναπροσαρμογής. Η Ελλάδα αντιστέκεται. Μια φιλελεύθερη κεντροδεξιά κυβέρνηση ξεδιπλώνει ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά προγράμματα στην ιστορία του τόπου, για να ξέρουμε ποιος στέκεται στο πλευρό του πολίτη και ποιος όχι, αλλά και ποιος είναι ψεύτης και ποιος όχι. Ο κ. Τσίπρας καταγγέλλει το χρηματιστήριο ενέργειας που ο ίδιος ψήφισε, διαφημίζει Ισπανία και Πορτογαλία, όταν εκεί το ρεύμα είναι ακριβότερο από την Ελλάδα. Κάθε βήμα τού σήμερα δεν μπορεί να υπονομεύσει το αύριο. Κάθε ανήφορος έχει κόπο αλλά έχει και προορισμό, ο κατήφορος οδηγεί προς τα πίσω», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Είμαστε με τη Δύση

«Ναι, είμαστε με την Ουκρανία, γιατί είμαστε με τη δημοκρατία και την ελευθερία. Δεν χωρούν ίσες αποστάσεις. Είμαστε με τη Δύση», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και υπενθύμισε με νόημα τη διακήρυξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή το 1976: «Η Ελλάς πολιτικά, οικονομικά, πολιτιστικά ανήκει εις την Δύσιν», για να προσθέσει: «Υπηρετούμε με συνέπεια τις υποχρεώσεις με τους φίλους μας για να μπορούμε και εμείς να ζητούμε τη συμπαράστασή τους εάν χρειαστεί. Τελεία και παύλα», διεμήνυσε ο κ. Μητσοτάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: