ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οδεύουμε σταδιακά προς μία τουριστική σεζόν 12 μηνών



Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη και μίλησε στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Υπουργείο Τουρισμού για τον απολογισμό της τουριστικής περιόδου με τίτλο «2022 - Η μεγάλη επιστροφή του ελληνικού τουρισμού», στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Ο Πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, τόνισε:
  • Πετύχαμε την επέκταση της τουριστικής περιόδου και είναι πια μία κατάκτηση για τον ελληνικό τουρισμό. Δεν έτυχε, πέτυχε… οδεύουμε σταδιακά προς μία σεζόν 12 μηνών.
  • Η σεζόν των 12 μηνών δεν πρέπει να αφορά μόνο τους επισκέπτες, πρέπει να αφορά και τους συμπολίτες μας. … Το πρόγραμμα, λοιπόν, «Τουρισμός για όλους» θα τρέξει και το 2023.
  • Ξεχωριστή πρόκληση αποτελεί η επένδυση του ελληνικού τουρισμού στο ανθρώπινο κεφάλαιο. Οι εργαζόμενοι εδώ πρέπει να είναι όχι απλά καλά εκπαιδευμένοι αλλά και επαγγελματικά ευχαριστημένοι. Συγχαρητήρια για την υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Πρόκειται για μία μεγάλη επιτυχία.
Σε μια χρονιά με πόλεμο, πανδημία, ενεργειακή κρίση και κλειστές τις αγορές της Ρωσίας και της Κίνας, ο ελληνικός τουρισμός πέτυχε τη μεγάλη επιστροφή του.
  • Ξεπέρασε κατά 2,5 με 3 δισ. ευρώ το στόχο του προϋπολογισμού και τα έσοδα ήδη φτάνουν τα 18 δισ. ευρώ.
  • Οι τρεις βασικές αγορές ξεπέρασαν σε έσοδα το 2019: Γερμανία +7,2 %, Γαλλία +17,6%, Ηνωμένο Βασίλειο +21,3%.
  • Η σεζόν ξεκίνησε στις 7 Μαρτίου, νωρίτερα από ποτέ, και συνεχίζεται ακόμα.
  • Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου ενισχύει σημαντικούς κλάδους της οικονομίας που καταγράφουν άνοδο τον Οκτώβριο (ΕΛΣΤΑΤ) σε σχέση με το 2019. Οι τζίροι σε καταλύματα και εστίαση αυξήθηκαν κατά 34,13% και κατά 18,01% αντίστοιχα σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2019.
  • Το στοίχημα της κρουαζιέρας κερδήθηκε, με 5000 calls και αύξηση του homeporting σε ελληνικά λιμάνια -αριθμός ρεκόρ που συνοδεύτηκε από την ένταξη νέων προορισμών εντός της χώρας.
  • Παράλληλα αναδείχθηκαν νέοι, μη δημοφιλείς προορισμοί σε όλη τη χώρα, καθώς ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού κάνει για πρώτη φορά καμπάνια όλο το χρόνο.
  • Στον εσωτερικό τουρισμό δόθηκαν από την Κυβέρνηση πάνω από 100 εκατ. ευρώ στα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού, το North Evia-Samos Pass και το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους».
  • Επίσης, υλοποιείται ο κυβερνητικός σχεδιασμός για τον προσβάσιμο τουρισμό, τις προσβάσιμες παραλίες για όλους.
  • Η Ελλάδα είναι πλέον στους κορυφαίους 5 προορισμούς παγκοσμίως και θα πρωταγωνιστήσει στην μπλε και πράσινη οικονομία και στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: