ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

Μητσοτάκης: Η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα ήταν, είναι και παραμένει το πρώτο όπλο της Νέας Δημοκρατίας...

Κύριε, πρόεδρε, κόμμα δεν είναι μόνο οι βουλευτές...
είναι και οι περιφερειακές-τοπικές οργανώσεις με τα χιλιάδες μέλη, που αποτελούν τον πυρήνα των κομμάτων, οι οποίες  δυστυχώς, βρίσκονται σε χειμερία νάρκη!

Σας εύχομαι καλή συνέχεια...



Η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα ήταν, είναι και παραμένει το πρώτο όπλο της Νέας Δημοκρατίας

Από την ομιλία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας:
  • (Οι πολίτες) Μας έδωσαν μία εντολή: να εδραιώσουμε τις κατακτήσεις μας και παράλληλα να συνεχίσουμε αυτή την επίπονη προσπάθεια για μια Ελλάδα ισχυρή και παραγωγική, κοινωνικά δίκαιη και ψηφιακή. Η εντολή αυτή ισχύει στο ακέραιο και μετά τις ευρωεκλογές. Το αποτέλεσμα σίγουρα δεν καταγράφει πλήρως τον στόχο τον οποίο είχαμε θέσει. Καταγράφει, όμως, την καθαρή ιδεολογική και πολιτική υπεροχή της παράταξής μας, της Νέας Δημοκρατίας.
  • Σε κάθε περίπτωση όμως, πρέπει να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας και ειλικρινείς με τους πολίτες. Η αριθμητική της κάλπης κρύβει πολλά μηνύματα. Μηνύματα τα οποία αξίζει να τα μελετήσουμε, να τα συζητήσουμε και κυρίως να τα αξιοποιήσουμε ως ένα σημείο δυναμικής επανεκκίνησης. Να ερμηνεύσουμε σωστά τη στάση των ψηφοφόρων που επέλεξαν άλλες λύσεις, αλλά κυρίως όσων απείχαν. Απείχαν πολλοί για λόγους διαδικαστικούς, υπήρχαν και πολλοί, όμως, οι οποίοι απείχαν στο όνομα δικών μας αδυναμιών. Αναμφίβολα το πρώτο συμπέρασμα είναι αυτονόητο: οι πολίτες έχουν πολλές απαιτήσεις από εμάς. Μας ζητούν λιγότερα λάθη και περισσότερη προσπάθεια, μεγαλύτερη ταχύτητα και μικρότερη αδράνεια, χειροπιαστά αποτελέσματα αντί για ανέξοδα λόγια.
  • Η «γαλάζια» ομάδα μας των 158 θα εξακολουθήσει να υπηρετεί το πρόγραμμά μας και θα αγωνιζόμαστε όλοι μαζί για να κάνουμε πράξη τις κεντρικές προεκλογικές μας δεσμεύσεις, για τους μισθούς τους οποίους έχουμε προτάξει στο οικονομικό μας πρόγραμμα, τον κατώτατο μισθό στα 950 ευρώ και τον μέσο μισθό στα 1.500 ευρώ στο τέλος της τετραετίας, για την περαιτέρω αποκλιμάκωση των φόρων, για την ανάγκη να εξακολουθούμε να θωρακίζουμε την πατρίδα μας, με τον λόγο της χώρας να ακούγεται παντού και από όλους.
  • Για να συμβεί αυτό, ωστόσο, έχουμε ένα χρέος να χαράξουμε έναν καθαρό ορίζοντα και να μείνουμε μακριά από σύννεφα τα οποία θολώνουν το τοπίο. Όπως διάφορα ψευτοδιλήμματα, περί δήθεν στροφής προς το κέντρο, προς τα δεξιά, προς τα αριστερά. Θέλω να επαναλάβω: ο δικός μας δρόμος οδηγεί μόνο μπροστά και είμαστε μακριά από κάποιες ξεπερασμένες ταμπέλες που -πραγματικά το πιστεύω- στην εποχή μας μάλλον έχουν εξαντλήσει τη σημασία τους.
  • Δεν δέχομαι κουβέντα για τον κοινωνικό και πατριωτικό χαρακτήρα της παράταξής μας, της Νέας Δημοκρατίας. Εμείς απαντήσαμε με πράξεις στους «εμπόρους του εθνικού αισθήματος», απαντήσαμε με τον φράχτη στον Έβρο, απαντήσαμε με τα Rafale, με τα αναβαθμισμένα F-16, με τις φρεγάτες Belh@rra, με τα νέα μας ελικόπτερα, με τις ισχυρές συμμαχίες τις οποίες έχουμε διαμορφώσει.
  • Λίγες εβδομάδες, λοιπόν, μετά τις ευρωεκλογές, ενώ η αντιπολίτευση βυθίζεται ολοένα και πιο βαθιά στη δική της κρίση, εμείς οφείλουμε να αντικρίσουμε κατάματα τα μηνύματα των πολιτών. Γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε, θεωρώ ότι διαθέτουμε -και το εννοώ αυτό- την προωθητική δύναμη της αυτοκριτικής. Δεν νομίζω ότι πρέπει η αυτοκριτική να είναι αφορμή για μια αδιέξοδη εσωστρέφεια, ούτε πρέπει να είναι εμμονή σε προσωπικές επιδιώξεις. Η αυτοκριτική είναι πάντα έναυσμα και καινούργια ορμή στο έργο μας.
  • Η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα ήταν, είναι και παραμένει το πρώτο όπλο της Νέας Δημοκρατίας. Οι βουλευτές που σήμερα εκπροσωπούνται στην αίθουσα, αυτή η άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι το κοινοβουλευτικό αποτύπωμα του εκλογικού ποσοστού που πήραμε στις εκλογές του Ιουνίου του 2023. Και 12 μήνες τώρα έχετε δουλέψει σκληρά και θέλω να σας ευχαριστήσω γι’ αυτό. Έχουμε ψηφίσει 70 νομοσχέδια στην Ολομέλεια, μέτρησα παραπάνω από 1.620 ομιλίες που έχουν γίνει από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αυτούς τους 12 μήνες… Απαντώ έτσι και στις εύλογες προσδοκίες ορισμένων να επωμιστούν βαρύτερα καθήκοντα. Η κυβερνητική διάταξη ορίζεται κάθε φορά με βάση τις ανάγκες. Νομίζω ότι όλοι σας το ξέρετε, ότι πρέπει να είστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή για οποιαδήποτε θέση, για να προσφέρετε στην κοινή μας αποστολή. Νομίζω το έχω αποδείξει, ότι αυτό το λέω και το εννοώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: