ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Οι αλλαγές στο ασφαλιστικό-Τι ισχύει για τους εκπαιδευτικούς

Τι ισχύει για τους εκπαιδευτικούς. Η ΔΟΕ μας ενημερώνει.

Μια σημαντική εξαίρεση για την 25ετία
 Με την παρ. 5 του άρθρου 6 αυτού του νόμου καταργείται δυστυχώς μια σημαντική ρύθμιση για τους εκπαιδευτικούς που έδινε η παρ. 3 του άρθρου 5 του Ν. 3075/2002. Ο νόμος αυτός, αναγνωρίζοντας την ιδιαιτερότητα του εκπαιδευτικού λειτουργήματος, έδινε τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να αποχωρούν με 30 έτη υπηρεσίας και ηλικία 55 ετών, όσοι απ΄ αυτούς είχαν διοριστεί ως 31.12.82 και 30 έτη υπηρεσίας και ηλικία 60 ετών όσοι διορίζονταν μετά την 1.1.83. Η διάταξη αυτή του Ν. 3075 καταργείται από 1.1.2011.
Ωστόσο στηριζόμενοι στην παρ. 11 του άρθρου 6 αυτού του νόμου περί μη εφαρμογής των αλλαγών σε αυτούς που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης ως 31.12.2010, ύστερα και από σχετική επιβεβαίωση από το αρμόδιο τμήμα συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, μπορούμε να βεβαιώσουμε τα εξής:
   α) Οσοι εκπαιδευτικοί διορίστηκαν ως 31.12.82 έχουν θεμελιώσει όλοι συνταξιοδοτικό δικαίωμα (25ετία) και επομένως δεν θίγονται από την κατάργηση αυτής της διάταξης. Αυτοί μπορούν να αποχωρήσουν όταν συμπληρώσουν τα 30 χρόνια υπηρεσίας (όσοι δεν τα έχουν συμπληρώσει) και όταν συμπληρώσουν το 55ο έτος της ηλικίας τους. Στην 25ετία για τη θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος υπολογίζεται και ο χρόνος της στρατιωτικής θητείας για τους άνδρες, ενώ ο χρόνος ασφάλισης σε άλλον φορέα κύριας ασφάλισης (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ κ.λπ.) υπολογίζεται μετά την 25ετία για τη συμπλήρωση της 30ετίας. Η περαιτέρω παραμονή τους στην υπηρεσία μετά το 2010 δεν επιφέρει καμία μεταβολή στη συνταξιοδοτική τους κατάσταση ούτε στον υπολογισμό της σύνταξης.
   β) Οσοι εκπαιδευτικοί διορίστηκαν από 1.1.83 και μετά, αν ως 31.12.2010 συμπληρώνουν 25ετία θα μπορέσουν να αποχωρήσουν όταν συμπληρώσουν 30 έτη υπηρεσίας και όταν θα έχουν και το 60ό έτος της ηλικίας, όποτε αποκτήσουν αυτές τις προϋποθέσεις. Στην 25ετία για τη θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος για αυτή την κατηγορία υπολογίζεται και ο χρόνος της διαδοχικής ασφάλισης και ο χρόνος της στρατιωτικής θητείας για τους άνδρες. Ο ελάχιστος χρόνος δημόσιας υπηρεσίας που απαιτείται είναι 5 έτη για τη θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: