ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Τώρα, κ. Δήμαρχε, ήρθε η ώρα της κατασκευής σύγχρονης αίθουσας πολλαπλών χρήσεων

Μπασκέτες γυμναστηρίου


Ένα σπουδαίο έργο στήριξης της Ειδικής Αγωγής και των Τμημάτων Ένταξης πέντε σχολείων, υλοποιεί ο Δήμος Άργους Ορεστικού, προκειμένου να αναβαθμιστεί η ποιότητα της εκπαίδευσης μέσα από την απόκτηση του απαραίτητου υλικοτεχνικού και παιδαγωγικού υλικού, ώστε τα εν λόγω σχολεία να μπορούν να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις του ειδικού ρόλου τους.
Η Δήμος Άργους Ορεστικού  υπέβαλε το σχετικό πρόγραμμα προϋπολογισμού 338,230.32 ευρώ, στο επιχειρησιακό πρόγραμμα "Μακεδονία-Θράκη" και αφορά την προμήθεια αναγκαίου εξοπλισμού για την κάλυψη των αναγκών λειτουργίας του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.  και των τμημάτων ένταξης του Άργους Ορεστικού.
Ηλεκτρικοί διάδρομοι
Κωπηλατική καθιστή
Στηρίζουμε την Ειδική Αγωγή

Ο συγκεκριμένος αλλά και κάθε είδους εξοπλισμός, είναι απολύτως βέβαιο ότι συμβάλλει στην ουσιαστική συμμετοχή των μαθητών με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες στην εκπαιδευτική διαδικασία. Υποχρέωση και προτεραιότητα της πολιτείας είναι η δημιουργία κατάλληλων υποδομών, για την καλύτερη λειτουργία των ειδικών σχολείων και τμημάτων ένταξης.  
Ποδήλατο καθιστό
Πάσης φύσεως στρώματα(τοίχου, δαπέδου, ενόργανης)

Η καταγραφή των αναγκών των σχολικών μονάδων και η σύνταξη της σχετικής πρότασης, πραγματοποιήθηκε το έτος 2012, μετά από συνεργασία της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου μας με τα σχολεία και τα τμήματα ένταξης. 
Ως Διευθυντής του 4ου Δημοτικού Σχολείου, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας, για την ουσιαστική συμβολή της στην υλοποίηση του προγράμματος.
Πιγκ-Πογκ

Η πισίνα μας και επίδειξη από τη Δασκάλα του τμήματος ένταξης
Συνολικά εξοπλίζονται 5 σχολεία.

Σε πρώτη φάση θα γίνει η προμήθεια:
 Ηλεκτρονικού εξοπλισμού και λογισμικού (Η/Υ),
 Διαδραστικών πινάκων,

 Αθλοπαιδιών και ψυχοκινητικής αγωγής (ορθοστάτες, ειδικά καθίσματα, αναπηρικά αμαξίδια όργανα γυμναστικής κλπ)
 Εξοπλισμού επίπλων (θρανία, καρεκλάκια, γραφεία, ντουλάπια, τραπέζια, πάγκοι κλπ)
 Φυσιοθεραπείας

Σε δεύτερη φάση θα γίνει η Προμήθεια εξοπλισμού:
 Εκπαιδευτικών εργαστηρίων (εξοπλισμός μηχανολογίας-ηλεκτρολογίας, κηπουρικής, μαγειρικής-ζαχαροπλαστικής κλπ)
 Παιδαγωγικού υλικού και λοιπού εξοπλισμού (εκπαιδευτικά παιχνίδια, βιβλία, διαγνωστικό υλικό, εκπαιδευτικό ψυχοπαιδαγωγικό υλικό κλπ)

Η απόφαση του τέως περιφερειάρχη Γεωργίου Δακή, ένταξης του έργου  ΕΔΩ
Η προκήρυξη του διαγωνισμού από το Δήμο μας ΕΔΩ

Ο  χώρος παρακολουθείται από κάμερες
Το τραμπολίνο εξωτερικού χώρου για μικρούς και μεγάλους...
Μετά τη δασκάλα τα πρωτάκια δοκίμασαν τις πρώτες βουτιές!
Την περασμένη Πέμπτη 5 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε η παράδοση του αθλητικού υλικού από την ανάδοχο εταιρεία, παρουσία του προϊσταμένου του Δήμου Δαμιανού Σαμαρά και του υπαλλήλου πληροφορικής Πέτρου Πετρίδη.

Το σχολείο μας προμηθεύτηκε εκτός από αυτά των φωτογραφιών: Πολυμηχάνημα "ΗΡΑΚΛΗΣ" μυικής ενδυνάμωσης, Πολυόργανο, Τραμπολίνο εσωτερικού χώρου, εστίες ποδοσφαίρου, βαράκια, μπάλλες κ.α.

Κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων
Πάγιο αίτημα του σχολείου μας εδώ και πέντε χρόνια, είναι η κατασκευή μίας άνετης και σύγχρονης αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, αναγκαία και απαραίτητη για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών του μαθητικού δυναμικού δύο σχολείων (Δημοτικό και Νηπιαγωγείο).
Ο χώρος υπάρχει, το μόνο που απαιτείται είναι η βούληση από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, για να ενταχθεί το εν λόγω έργο σε κάποιο κοινοτικό πρόγραμμα, ώστε να είναι εύκολη και σίγουρη η χρηματοδότησή του. 
Κ. Δήμαρχε, από αυτό το περιβόητο πρόγραμμα επενδύσεων Γιούνκερ (315 δισ. ευρώ), που η χώρα μας - αν όλα πάνε καλά - διεκδικεί 15 δισ. ευρώ, αισιοδοξώ ότι κάποιες χιλιάδες ευρώ θα εξοικονομηθούν για την κατασκευή της αίθουσας. 
Όπως επίσης, θέλω να πιστεύω πως, όλο και κάποιο αδιάθετο ποσό θα υπάρχει από προηγούμενα προγράμματα (ΕΣΠΑ) σε επίπεδο περιφέρειας, που για διάφορους λόγους... δεν "ετρεξαν"! 
Κ. Δήμαρχε, ως γόνος οικογένειας εκπαιδευτικών και ευαισθητοποιημένος σε θέματα παιδείας και πολιτισμού, ευελπιστώ ότι  θα προσπαθήσετε και θα αγωνιστείτε στο να γίνει το όνειρό μας πραγματικότητα! 
Έως τότε, είμαι υποχρεωμένος να διεκδικώ υπενθυμίζοντάς σας...
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης
Δάσκαλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: