ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Έργο πολιτισμού το 10ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς - Ένα σύγχρονο σχολείο "στολίδι" για την δημόσια εκπαίδευση

Ένα σύγχρονο κτήριο, με μοντέρνες υποδομές για τις ανάγκες των μαθητών της περιοχής και της... εποχής

Σήμερα, Δευτέρα 2 του Μάρτη, επισκέφθηκα, ως ενεργός πολίτης και Δάσκαλος, το υπό κατασκευή διδακτήριο του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς, παρέα με το Διευθυντή Α/θμιας Εκπαίδευσης Γεώργιο Μασλάρη. Το διδακτήριο, όπως έχει προγραμματιστεί, θα παραδοθεί στους μαθητές με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.


Το εν λόγω σχολείο κατασκευάζεται στην περιοχή "ΧΛΟΗ", πίσω από το Αθλητικό Κέντρο Καστοριάς. Είχε αρχικό προϋπολογισμό 3.200.000 ευρώ και μετά την έκπτωση η σύμβαση του έργου ανήλθε στο ποσό του 1.750.000 ευρώ. Είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ-Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης και φορέας υλοποίησης είναι η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς.

 Οι χώροι άνετοι, ευάεροι και ευήλιοι!
Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή του έργου, έχει κατασκευαστεί ένα διώροφο κτήριο με ευρύχωρα υπόγεια, που περιλαμβάνει 7 (επτά) αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα ΑΜΕΑ, αίθουσα φυσικής-χημείας, αίθουσα πληροφορικής, αίθουσα ξένων γλωσσών, αίθουσα μουσικής, γραφεία (διευθυντή, δασκάλων, γραμματείας, Συλλόγου Γονέων και μαθητικών κοινοτήτων), βιβλιοθήκη–αναγνωστήριο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, κυλικείο, χώρο σίτισης με κουζίνα και αποθήκη, διαδρόμους, στεγασμένους χώρους διαλείμματος, βοηθητικούς χώρους, αποθήκες, W.C. ισογείου και ορόφου (μαθητών, ΑΜΕΑ, προσωπικού), κύριο κλιμακοστάσιο, ανελκυστήρα και δεύτερο εξωτερικό κλιμακοστάσιο κινδύνου.

Ένα διδακτήριο με Θέα! 
Μακαρίζω και ζηλεύω  τους συναδέλφους, 
που θα εργαστούν σε τέτοιο διδακτήριο!
Ο λόφος "Ψαλίδα" από την αίθουσα βιβλιοθήκης
Το χιονισμένο "Βίτσι" από την αίθουσα μουσικής
Πρόκειται για ένα σχολείο υψηλής αισθητικής, με τις πιο σύγχρονες υποδομές. Ένα σχολείο κόσμημα, ένα σύγχρονο διδακτήριο, που πληροί όλες -σχεδόν- τις προϋποθέσεις (με δύο μόνο παραλείψεις, την έλλειψη ιατρείου-αναρρωτηρίου, που το θεωρώ απαραίτητο και το μικρό εμβαδόν του αύλειου χώρου), ώστε η εκπαιδευτική και παιδευτική διαδικασία, να διεξάγεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, εξασφαλίζοντας το μέγιστο για τους μαθητές. Εκτός, όμως, της σύγχρονης και πολυτελούς κατασκευής του, είναι χωροθετημένο και σε προνομιακή θέση, αφού βρίσκεται κοντά στο αθλητικό κέντρο του Δήμου Καστοριάς. Το νέο σχολείο είναι δυναμικότητας 160 μαθητών. Τέτοια διδακτήρια οφείλουμε στα παιδιά μας, στις γενιές του μέλλοντος. Τόσο οι μαθητές που θα φοιτήσουν όσο και οι εκπαιδευτικοί που θα εργαστούν σε ένα τέτοιο περιβάλλον, πρέπει να αισθάνονται ευτυχείς και ευχάριτες. 

Με τα σχέδια του διδακτηρίου ο Διευθυντής Γεώργιος Μασλάρης
Κ. Διευθυντή, εύχομαι, τη νέα σχολική χρονιά, σεις να το εγκαινιάσετε και να περιέλθει στη δική σας διοικητική δικαιοδοσία...
Με εξαιρετική τιμή
Ο συνάδελφός σας
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης 

Δεν υπάρχουν σχόλια: