ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Επταμερής συνάντηση Βρυξελλών. Αλήθειες και Ψέματα!

Μας περνάν για πολύ κουτούς! Αναμένω τη στάση των βουλευτών μας...

«Σήμερα ξαναβάλαμε τη διαδικασία στις ράγες», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της επταμερούς συνάντησης για την Ελλάδα.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, όλες οι πλευρές όχι μόνο επαναβεβαίωσαν τη διάθεση να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση των δυσκολιών, αλλα επαναβεβαίωσαν την κοινή ανάγνωση της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.
Είναι λοιπόν σαφές ότι η Ελλάδα δεν έχει υποχρέωση να υλοποιήσει υφεσιακά μέτρα, τη λεγόμενη πέμπτη αξιολόγηση, ούτε το mail Χαρδούβελη, είπε, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα καταθέσει τις δικές της μεταρρυθμίσεις και θα τις υλοποιήσει.
Ταυτόχρονα, επαναβεβαιώθηκε η διάθεση όλων των πλευρών να εργαστούν, ώστε το συντομότερο να υπάρξει η αποκατάσταση της χρηματοδοτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας.
  H κ. Μέρκελ επανέλαβε ότι δεν πρόκειται παρά για επαναβεβαίωση της συμφωνίας στο πλαίσιο του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου και παρέπεμψε στο κείμενο της 10.12.2014 (5η αξιολόγηση), όπου έχει καταγραφεί, όπως είπε, το τι έχει ήδη εκπληρωθεί και το ποιες υποχρεώσεις παραμένουν σε εκκρεμότητα. Ουσιαστικά όμως έτσι, βρέθηκε να διαψεύδει τον Αλέξη Τσίπρα, που λίγο πριν στη δική του συνέντευξη τύπου, είχε τονίσει ότι η πέμπτη αξιολόγηση δεν υφίσταται - ότι είναι "νεκρή". 
“Η ελληνική κυβέρνηση θα καταθέσει μια πλήρη λίστα μεταρρυθμίσεων με δική της ευθύνη, αλλά εντός του πλαισίου της συμφωνίας του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου, η οποία παραπέμπει στην τελευταία αξιολόγηση του β' Προγράμματος”, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, και πρόσθεσε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα κάποιες μεταρρυθμίσεις οι οποίες στις 10.12.14 εμφανίζονταν ακόμη ως εκκρεμείς, να τις αντικαταστήσει, εφόσον έχουν το ίδιο αποτέλεσμα.

“Και αυτό πρέπει να το διαπιστώσουν οι θεσμοί και τότε να το προτείνουν στο Eurogroup. Σημαντικό είναι στο τέλος όλο αυτό να ‘βγαίνει' και οικονομικά”, συνέχισε, για να τονίσει ότι μέρος της συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου είναι ότι η Ελλάδα δεσμεύεται -με κάποιον περιορισμό για το 2015- να διασφαλίσει τα απαραίτητα πρωτογενή πλεονάσματα σύμφωνα με την δήλωση του Eurogroup από τον Νοέμβριο του 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια: