ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

29 Μαρτίου 1982, φεύγει από τη ζωή ο μουσικοπαιδαγωγός Καρλ Ορφ.

Όταν οι "πασόκοι", άκουγαν κλασική μουσική!
Στις 29 Μαρτίου του 1982 έφυγε από τη ζωή ο Γερμανός συνθέτης Carl Orff, ο οποίος έγινε γνωστός κυρίως για το έργο του Carmina Burana, ένα έργο το οποίο βασίστηκε στα 24 μεσαιωνικά ποίημα του χειρόγραφου Carmina Burana ή αλλιώς Τραγούδια από την Beuern. Ο Orff ανέπτυξε επίσης μια ιδιαίτερη μεθοδολογία διδασκαλίας της μουσικής σε παιδιά, ενθαρρύνοντας τη δημιουργικότητά τους, η οποία θεωρείται από τις πλέον αξιοσημείωτες.
«O Fortuna!» Δεν υπάρχει πιο δημοφιλές χορωδιακό κομμάτι από την αρχή των «Κάρμινα Μπουράνα» του Carl Orff, που ερμηνεύεται κάθε μέρα κάπου σε όλο τον κόσμο και ακούγεται σε τηλεοπτικές διαφημίσεις η σε ταινίες, όπως το «Εξκάλιμπερ» του Τζων Μπούρμαν. Τέτοια είναι η δύναμη της μουσικής στο να συνεπαίρνει τα πλήθη, που κυβερνήσεις, από το Τρίτο Ράιχ στο ΠΑ.ΣΟ.Κ, το έχουν χρησιμοποιήσει στις πολιτικές τους συγκεντρώσεις!
«O Fortuna!» αφιερωμένο στην Θεά Τύχη των αρχαίων Ρωμαίων:
«Ω Τύχη, 
Σαν το φεγγάρι 
Αλλάζεις διαρκώς, 
Πάντα γιομίζεις 
Και πάντα μικραίνεις 
Η επαχθής ζωή 
Πρώτα καταπιέζει 
Και μετά απαλύνει 
Κατά τα γούστα της 
Την φτώχεια 
Και την εξουσία 
Τις λιώνει σαν πάγο 
Ω Τύχη! Τερατώδης 
Και κενή 
Ω εσύ σφαίρα που γυρίζεις! 
Στέκεσαι κακόβουλη 
Η ευδαιμονία είναι μάταιη 
Και πάντα εκμηδενίζεται 
Μυστηριώδης 
Και με καλυμμένο το πρόσωπο 
Με μαστίζεις και εμένα! 
Τώρα με κόλπο 
Φέρνω την γυμνή μου πλάτη 
Στην δικιά σου κακία».

Το έργο "Κάρμινα Μπουράνα" του Κάρλ Όρφ, έγινε ευρύτερα γνωστό στη χώρα μας στα μέσα της δεκαετίας του '80, όταν η πομπώδης εισαγωγή "O Fortuna" άνοιγε τις συγκεντρώσεις του ανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ.
Οι παλαιότεροι θυμόμαστε τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις του ΠΑΣΟΚ, όπου με το άκουσμα του μουσικού αυτού αριστουργήματος, εμφανίζονταν ο  Ανδρέας - γνήσιος εκπρόσωπος του λαϊκισμού - στην εξέδρα ή στο μπαλκόνι και τα πλήθη παραληρούσαν! Τριάντα χρόνια μετά τα πλήθη αυτά έπαψαν να υπάρχουν, αφού μετακόμισαν σε άλλο πολιτικό φορέα...
Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις!  

Δεν υπάρχουν σχόλια: