ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Διαφωνίες, ανέβαλαν την αυριανή σύσκεψη Μπαλτά-Κουράκη

Εύχομαι  να επικρατήσουν οι συνετές και σώφρονες, σύμφωνα με το δημοσίευμα, απόψεις του κ. Μπαλτά.

esos.gr
Η προγραμματισμένη για αύριο Τετάρτη ευρεία σύσκεψη του υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά και του Αναπληρωτή Τ. Κουράκη με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Δ. Χασάπη, του Αναπληρωτή Γ.Γ. Χρ. Πιλάλη και των ομάδων εργασίας για τις αλλαγές στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, δεν θα πραγματοποιηθεί.

Η εξέλιξη αυτή προέκυψε από την έντονη διαφωνία του Αρ. Μπαλτά με τον Τ. Κουράκη να επιλεγούν για τις 13 θέσεις των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, πρόσωπα μέλη ή προσκείμενα στο ΣΥΡΙΖΑ με λιγότερα τυπικά προσόντα από συνυποψηφίους, καθώς και με το προτεινόμενο σύστημα επιλογής των Διευθυντών Σχολείων με ψήφο από τα μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων.
Ο Τάσος Κουράκης επιμένει στην άποψη ότι οι θέσεις αυτές (ΠΔΕ) είναι πολιτικές και ότι θα πρέπει να τοποθετούνται πρόσωπα έμπιστα στην κυβέρνηση. Ετσι το ζήτημα αυτό εάν δεν λυθεί άμεσα σε επίπεδο πρωθυπουργικού γραφείου, μέχρι την Παρασκευή δεν πρόκειται να ανακοινωθούν τα νέα ονόματα, πριν το Πάσχα.

Ο υπουργός Παιδείας, φέρεται να διαφωνεί και σε ορισμένα άλλα ζητήματα που αφορούν τις αλλαγές στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση που προτίθεται ο κ. Κουράκης να εντάξει στο υπό κατάρτιση πολυνομοσχέδιο «κουρελού».

Πάντως οι πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στους διαδρόμους του υπ. Παιδείας περί απειλής παραίτησης του Τ. Κουράκη ανώτατη πηγή μιλώντας στο esos τις διέψευδε κατηγορηματικά.

Θυμίζουμε ότι ο υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς θεωρεί ότι η επιλογή των Περιφερειακών Διευθυντών Επαίδευσης θα πρέπει να γίνει αξιοκρατικά. Άλλωστε ο κ. Μπαλτάς το υποστήριξε και δημοσίως, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του esos: «Είναι καθαρή κρυστάλλινη από την πρώτη στιγμή η θέση . Δεν υπάρχουν κομματικά κριτήρια σε τέτοιου τύπου διαδικασίες. Υπάρχουν σύμφωνα με τους νόμους και στο πλαίσιο αυτών των νόμων, αξιολογήσεις όσο το δυνατόν αντικειμενικές στα περιθώρια που αφήσει ο νόμος πάντα. Αυτό είναι θέση αρχής. Δεν υποχωρούμε. Δεν έχουμε κανένα λόγο να διορίσουμε ανθρώπους που είναι στο ΣΥΡΙΖΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: