ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Συνετός και προσγειωμένος ο πρωθυπουργός


Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε θερμά την καγκελάριο για την πρόσκληση και τη δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων για διμερή θέματα και το κοινό ευρωπαϊκό μέλλον των δύο χωρών.
«Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το διάλογο για να γεφυρωθούν διαφορές όπου υπάρχουν» τόνισε ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε παραθέτοντας δύο βασικές θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης:
1) Η Ελλάδα συμπληρώνει πέντε χρόνια από την εφαρμογή των μνημονίων, ενός προγράμματος που επέφερε πρωτοφανή δημοσιονομική προσαρμογή και το οποίο σε καμία περίπτωση δεν ήταν «success story» για την Ελλάδα λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε στην ελληνική οικονομία και κοινωνία.

2) Παρά το γεγονός αυτό, χαρακτήρισε λάθος και υπεραπλουστευτικό να ισχυριζόμαστε στην Ελλάδα ότι για τα δεινά που μας βρήκαν φταίνε μόνο οι ξένοι. Υπάρχουν και ενδογενείς αιτίες, ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας για αναποτελεσματικότητα του κράτους, διαφθορά που παραμένει και αποφυγή αποτελεσματικής φορολογίας των πλουσίων.

Δεν πρέπει να γκρεμίσουμε όσα έγιναν τα τελευταία χρόνια αλλά να προχωρήσουμε στις μεταρρυθμίσεις για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις παθογένειες, είπε χαρακτηριστικά.(Δημόσια παραδοχή ότι κάτι καλό έγινε και επί Νέας Δημοκρατίας)

«Κανένα μέλος της κυβέρνησης δεν εξέφρασε την ιδέα το ελληνικό δημόσιο να καταλάβει περιουσία του γερμανικού δημοσίου στην Ελλάδα» απάντησε ο κ. Τσίπρας μετά το θόρυβο για κατασχέσεις γερμανικής περιουσίας στην Ελλάδα, αναφορικά με το θέμα των πολεμικών επανορθώσεων.("άδειασε" τον υπουργό δικαιοσύνης)

«Δεν συσχετίζουμε το θέμα με την ευρωπαϊκή κρίση», τόνισε σχετικά χαρακτηρίζοντας διμερές το ζήτημα. Όπως είπε το πρόβλημα είναι ηθικό  για την Ελλάδα και δεν στοχεύει στην αναπαραγωγή στερεοτύπων για καμία από τις δύο πλευρές. Παίρνοντας το λόγο η κ. Μέρκελ τόνισε ότι το θέμα για το Βερολίνο θεωρείται λήξαν, υπενθυμίζοντας ωστόσο ότι πέρυσι οι τοποθετήσεις του προέδρου Γκάουκ στην Ελλάδα ήταν στο σωστό πλαίσιο. «Δεν το αγνοούμε ως θέμα θα έχουμε λεπτομερείς συζητήσεις με την Ελλάδα σχετικά στο μέλλον», συμπλήρωσε.(Ο Μανώλης Γλέζος μιλάει και για υλικό πρόβλημα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: