ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Εκπαιδευτικοί Ειδικοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κεντρικής και βόρειας Ελλάδας ''ΘΕΜΑ: Υποχρεωτικές μετατάξεις εκπαιδευτικών της Δ.Ε. σε θέσεις της Π.Ε.''

 
Προς:
1. Tον Υπουργό Παιδείας κ. Αριστείδη Μπαλτά
2. Tον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας κ. Τάσο Κουράκη
3. Τους Διευθυντές των Πολιτικών Γραφείων κους Δημήτρη Ζέρβα και Χρήστο Πιλάλη

ΘΕΜΑ: Υποχρεωτικές μετατάξεις εκπαιδευτικών της Δ.Ε. σε θέσεις της Π.Ε.

Αξιότιμοι κύριοι,
Η παρούσα κυβέρνηση, έχοντας την ενεργή συμμετοχή και συμπαράσταση της ηγεσίας σας, δίνει καθημερινά σημαντικούς αγώνες και μάχες, αίροντας αποφασιστικά αδικίες και καταπατήσεις εργασιακών δικαιωμάτων, που επέβαλαν οι μνημονιακές πολιτικές των τελευταίων ετών. Γινόμαστε μάρτυρες γενναίων πολιτικών αποφάσεων, που θεωρούνται ακόμη σημαντικότερες αν λάβουμε υπ’ όψιν τη δεινή οικονομική θέση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας. Επαναπρόσληψη καθηγητών σε διαθεσιμότητα και διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων, επαναπρόσληψη σχολικών φυλάκων και καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών.
Φαίνεται όμως ότι η σημερινή ηγεσία του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. κωφεύει και δείχνει να αποποιείται των ευθυνών της μπροστά στο τεράστιο πρόβλημα που προέκυψε και συνεχίζει να υφίσταται από τη θεσμοθέτηση και υλοποίηση του νομοθετικού πλαισίου των «υποχρεωτικών» μετατάξεων, που επέβαλαν και συντήρησαν οι δύο προηγούμενες ηγεσίες του Υπουργείου.
Κωφεύει και σιωπά μπροστά στην κατάπτυστη αδικία που έχουμε υποστεί την τελευταία διετία οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΕ06 Αγγλικών, ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής και ΠΕ16 Μουσικής), οι οποίοι είτε αιτούμαστε μετάθεση από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, είτε βρισκόμαστε στη διάθεση του οικείου μας ΠΥΣΠΕ δίχως οργανική θέση, είτε αιτούμαστε βελτίωση της οργανικής μας θέσης εντός ΠΥΣΠΕ. Θεωρηθήκαμε ανύπαρκτοι εκπαιδευτικοί δεύτερης κατηγορίας, καταπατήθηκαν τα εργασιακά μας δικαιώματα και δεν μας δόθηκε η δυνατότητα τής κατά προτεραιότητα διεκδίκησης των οποιωνδήποτε «κενών» δημιουργηθούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, καθώς διοριστήκαμε και εργαζόμαστε στη βαθμίδα αυτή και κατόπιν αυτού αποτελούμε τους ηθικά, νόμιμα και άμεσα δικαιούχους των θέσεων αυτών.
Κωφεύει και αδιαφορεί μπροστά στις δεκάδες καταγγελίες και τοποθετήσεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων (ΔΟΕ, ΟΚΠΕ, ΟΛΜΕ, Υπηρεσιακά Συμβούλια, Αιρετοί, Σύλλογοι εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Πανελλήνιοι Σύνδεσμοι & Ενώσεις διαφόρων ειδικοτήτων, Εκπαιδευτικοί Ειδικοτήτων Πρωτοβάθμιας διαφόρων νομών, κλπ), οι οποίοι τονίζουν ότι επιβάλλεται η ανάκληση όλου του θεσμού των «υποχρεωτικών» μετατάξεων και η πάταξη της κατάφορης αδικίας που έχουν υποστεί οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων ΠΕ.
Κωφεύει και απαξιεί μπροστά στα φαινόμενα πλήρους αδιαφάνειας και προχειρότητας κατά την υλοποίηση του θεσμού, καθώς και των σοβαρότατων υπονοιών ικανοποίησης προσωπικών συμφερόντων των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η μη πραγματοποίηση από τις αντίστοιχες υπηρεσίες του απαραίτητου ελέγχου των στοιχείων που δήλωναν οι υποψήφιοι, η αποφυγή δημοσιοποίησης μέχρι και σήμερα ενός Αξιολογικού Πίνακα με βάση τα μόρια των συμμετεχόντων, η άρνηση του μόνιμου διοικητικού προσωπικού του Υπουργείου να συμμετέχει στις διαδικασίες, η απουσία ενεργής και γνωμοδοτικής συμμετοχής των δύο Κεντρικών (ΚΥΣΠΕ και ΚΥΣΔΕ) και των δύο Περιφερειακών Υπηρεσιακών Συμβουλίων Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ) και η δημιουργία «κενών» σε κάθε φάση εξέτασης ενστάσεων, κατόπιν αυταρχικής και απόλυτης επιβολής των δύο προηγούμενων ηγεσιών, αποδεικνύουν περίτρανα τη σαθρή, ανήθικη και κατά πολλούς «πελατειακή και ρουσφετολογική» τακτική της προηγούμενης κυβέρνησης στο θέμα των μετατάξεων.
Οι «μεταταγμένοι» εκπαιδευτικοί Δ.Ε. κάνουν λόγο στα ψηφίσματά τους για διετή εργασιακή ομηρία, ζώντας όμως η πλειοψηφία αυτών στον τόπο συμφερόντων τους μαζί με τις οικογένειές τους. Εμείς οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων Πρωτοβάθμιας (ΠΕ06, ΠΕ11, ΠΕ16) μιλούμε για διετή εξορία, αποκομμένοι από τον τόπο και τις οικογένειές μας, εξασθενημένοι οικονομικά και ψυχολογικά. Οι «μεταταγμένοι» εκπαιδευτικοί Δ.Ε. κάνουν λόγο για εμπαιγμό και κοροϊδία από πλευράς Υπουργείου Παιδείας, απαιτώντας τη σύσταση και εξασφάλιση οργανικών θέσεων. Εμείς, μιλούμε για καταδίκη, αφού η παρούσα κατάσταση μας στερεί πλέον μια για πάντα όχι μόνο το δικαίωμα μετάθεσης και απόσπασης στον τόπο συμφερόντων μας, αλλά και ακόμη οποιασδήποτε υπηρεσιακής μεταβολής εντός ΠΥΣΠΕ.
Από την πλευρά μας, οι προτάσεις που ανέκαθεν υπερασπιζόμαστε για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που προέκυψαν από την εφαρμογή του θεσμού των «υποχρεωτικών» μετατάξεων, στοιχειοθετούνται ως εξής:
1. Ανάκληση του θεσμικού πλαισίου των «υποχρεωτικών» μετατάξεων και η εκ νέου σύνταξη και υλοποίηση του υπό το καθεστώς διαφάνειας, ισότητας και δικαιοσύνης.
2. Σύσταση οργανικών θέσεων για τις οχτώ ειδικότητες που εμπλέκονται στις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης, σύμφωνα με τις ανάγκες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, άμεσα εφαρμόσιμων από την επόμενη σχολική χρονιά 2015-2016.
3. Υλοποίηση υποχρεωτικών μετατάξεων των νεοεισερχόμενων ειδικοτήτων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (ΠΕ05 Γαλλικών, ΠΕ07 Γερμανικών, ΠΕ08 Καλλιτεχνικών, ΠΕ19-20 Πληροφορικής και ΠΕ32 Θεατρικών Σπουδών).
4. Διεκδίκηση κατά προτεραιότητα των οργανικών θέσεων στις ειδικότητες ΠΕ06, ΠΕ11 και ΠΕ16, από τους εκπαιδευτικούς που προϋπάρχουν και ανήκουν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, μέσα από την αξιοκρατική διαδικασία των μεταθέσεων.
5. Διεκδίκηση των εναπομεινάντων οργανικών θέσεων στις ειδικότητες ΠΕ06, ΠΕ11 και ΠΕ16, από τους εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μέσα από την προϋπάρχουσα διαδικασία των μετατάξεων.
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, Αξιότιμε κύριε Αναπληρωτή Υπουργέ, Αξιότιμοι κύριοι Διευθυντές των Πολιτικών Γραφείων,
Η ψήφιση του νόμου των «υποχρεωτικών» μετατάξεων (4172/2013), καταπατώντας ασύστολα τα προϋπάρχοντα Προεδρικά Διατάγματα περί μεταθέσεων (50/96 & 100/97) και τους Νόμους περί μετατάξεων (1566/85 & 3260/2004), πιστεύουμε ότι αποτελεί μείζον πολιτικό πρόβλημα και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί αποκλειστικά και μόνο από την ηγεσία σας. Η μεταβίβαση της εξέτασης του προβλήματος σε επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. πιθανόν να περιπλέξει περισσότερο την κατάσταση και να οδηγήσει σε αδιέξοδο. Οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ζητούμε δικαιοσύνη. Πιστεύουμε και ευελπιστούμε ότι οι τελικές σας αποφάσεις θα είναι προς αυτή την κατεύθυνση.
Μετά τιμής και εκτίμησης
Εκπαιδευτικοί Ειδικοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κεντρικής και βόρειας Ελλάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια: