ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Στην τελική ευθεία για την επιλογή των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης

 Αν αφήσουν τον Μπαλτά, η επιλογή  σε μεγάλο βαθμό θα είναι αξιοκρατική... Τώρα, αν επικρατήσει η άποψη της μοιρασιάς (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), επιστρέφουμε στο παρελθόν!!!
esos.gr
Μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας ή στις αρχές της άλλης το υπουργείο παιδείας θα είναι έτοιμο να ανακοινώσει τα νέα πρόσωπα που θα τοποθετηθούν στις 13 θέσεις Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης.
Αν και ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς επιμένει στην αξιοκρατική επιλογή των 452 υποψηφίων, υπάρχουν πιέσεις τόσο από Βουλευτές όσο και από συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ τα πρόσωπα που θα καταλάβουν τις θέσεις να πρόσκεινται στην αριστερά και το βασικότερο να μην ήταν υπέρμαχοι της πολιτικής στην παιδεία, όπως αξιολόγηση κ.α. της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.
Πάντως ανάμεσα στους 452 υποψηφίους είναι εκπαιδευτικοί που θήτευσαν σε υψηλές θέσεις προηγούμενων κυβερνήσεων, καθώς και νυν Περιφερειακοί Διευθυντές.
ΦΗΜΕΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ: Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να προωθούνται δύο εκπαιδευτικοί ένας Διευθυντής Γυμνασίου κι ένας δάσκαλος .
ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (Κ. Μακεδονία): Φέρεται ο Αν. υπουργός Παιδείας να επιθυμεί πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που στη συνέχεια προσχώρησε στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αντιδρούν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες.
Πάντως στον 3ο όροφο του υπουργείου Παιδείας όπου βρίσκεται το επιτελείο της πολιτικής ηγεσίας και κάνει την αξιολόγηση, αποφεύγει να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στην διαδιακασία επιλογής και σε πρόσωπα υποψηφίων Πάντως εάν ο υπουργός Παιδείας εφαρμόσει πραγματικά αυτό που δήλωσε ότι θα μπουν αξιοκρατικά κριτήρια, θα βρεθεί σε δύσκολη θέση, καθώς θα αναγκαστεί να τοποθετήσει στις θέσεις αυτές και πρόσωπα γνωστά που θήτευσαν σε πολιτικές θέσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Θυμίζουμε τη δήλωση που έκανε ο υπουργός Παιδείας σε ερώτηση του esos: «Είναι καθαρή κρυστάλλινη από την πρώτη στιγμή θέσεις . Δεν υπάρχουν κομματικά κριτήρια σε τέτοιου τύπου διαδικασίες. Υπάρχουν σύμφωνα με τους νόμους και στο πλαίσιο αυτών των νόμων, αξιολογήσεις όσο το δυνατόν αντικειμενικές στα περιθώρια που αφήσει ο νόμος πάντα. Αυτό είναι θέση αρχής. Δεν υποχωρούμε . Δεν έχουμε κανένα λόγο να διορίσουμε ανθρώπους που είναι στο ΣΥΡΙΖΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: