ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση από την κομμουνιστική τάση του ΣΥΡΙΖΑ

 Κομμουνιστική τάση, Αριστερή πλατφόρμα, ΑΝΕΛ και Καμμένος. "Εκρηκτικό" το μείγμα!

Η Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ ασκεί οξύτατη κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της και καλεί σε πολιτική εκδήλωση-συζήτηση για τη διατύπωση των προβληματισμών της και την κοινοποίηση τους στο κοινό.
"Οι «θεσμοί», δηλαδή τα ενωμένα αρπακτικά του ευρωπαϊκού και διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου, κλιμακώνουν τους εκβιασμούς τους, δημιουργώντας έλλειψη «ρευστότητας» στις τράπεζες, παρακρατώντας δανειακές δόσεις που έχει ήδη πληρώσει με το αίμα του ο ελληνικός λαός, πιέζοντας έτσι για την άμεση λήψη νέων σκληρών μέτρων λιτότητας στο πνεύμα της συμφωνίας, σαν έμπρακτη απόδειξη της υποταγής στην κηδεμονία τους" αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Τάσης.
Και ασκείται δριμεία κριτική:
"Καθώς η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να ακρωτηριάσει και τελικά, ακόμα και να θυσιάσει ολοκληρωτικά το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» προκειμένου να τηρήσει τη συμφωνία με τους δανειστές, γίνεται πλέον ξεκάθαρο ότι μέσα στα ασφυκτικά πλαίσια αυτής της συμφωνίας δεν μπορεί να υπάρξει καμία ουσιαστική ανακούφιση για τον εργαζόμενο λαό. Η σοσιαλδημοκρατική αυταπάτη του «αμοιβαία επωφελούς συμβιβασμού» με την οποία πορεύεται η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση, καταρρέει στην πράξη. Οι δανειστές και οι φίλοι τους Έλληνες καπιταλιστές «ολιγάρχες» δεν πρόκειται να κάνουν την παραμικρή ουσιαστική παραχώρηση σε μια κυβέρνηση με κορμό την Αριστερά και στον εργαζόμενο λαό που προσδοκά την άμεση κατάργηση της λιτότητας και των Μνημονίων. Κάθε περαιτέρω απόπειρα διαπραγμάτευσης και συμβιβασμού μαζί τους, μόνο επιζήμια αποτελέσματα μπορεί να έχει, γιατί τους αποθρασύνει και ταυτόχρονα παθητικοποιεί και συγχύζει τον εργαζόμενο λαό, σπρώχνοντάς τον στη μοιρολατρική συμφιλίωση με τα Μνημόνια".
Η Κομμουνιστική Τάση κρίνει μάλιστα πως μόνη λύση είναι η ρήξη:
"Οι κομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ, από το ξεκίνημα της κρίσης εξηγούμε υπομονετικά ότι ο σκοπός της κατάργησης της λιτότητας και των Μνημονίων δεν μπορεί να προκύψει μέσα από διαπραγματεύσεις και συμβιβασμούς με τους δυνάστες του εργαζόμενου λαού. Απαιτεί τη μονομερή διαγραφή του χρέους που οι τραπεζίτες και οι υπόλοιποι καπιταλιστές και οι κυβερνήσεις τους φόρτωσαν στις πλάτες του λαού, αλλά και την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου αντικαπιταλιστικού, σοσιαλιστικού προγράμματος. Πάνω στο έδαφος του καπιταλισμού δεν μπορεί να υπάρξει για τον εργαζόμενο λαό καμία άλλη προοπτική εκτός από θυσίες χωρίς τέλος, στο βωμό της εξυπηρέτησης των δανειστών, της προάσπισης της κερδοφορίας του ελληνικού κεφαλαίου, της διαφύλαξης της θέσης του μέσα στην Ευρωζώνη και της τραυματισμένης πιστοληπτικής ικανότητας του διεφθαρμένου κράτους του.
Ο μόνος δρόμος για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο κατήφορος του σοσιαλδημοκρατικού συμβιβασμού, αλλά ο δρόμος της σοσιαλιστικής ρήξης, ο δρόμος της σύγκρουσης με την τρόικα και τον καπιταλισμό. Τα βασικά χαρακτηριστικά αυτού του δρόμου είναι η κοινωνικοποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος και των μονοπωλίων – ολιγοπωλίων στη βιομηχανία, το εμπόριο και τις υπηρεσίες, η εγκαθίδρυση μιας οικονομίας που θα λειτουργεί με θεμέλιο τον εργατικό έλεγχο και τον δημοκρατικό, κεντρικό σχεδιασμό, η θεμελίωση ενός νέου, φτηνού και αληθινά δημοκρατικού κρατικού μηχανισμού, που θα ελέγχεται από τον ίδιο τον εργαζόμενο λαό και τις μαζικές οργανώσεις του και η αποφασιστική έκκληση στους Ευρωπαίους εργαζόμενους να δείξουν την ταξική αλληλεγγύη τους στους Έλληνες εργαζόμενους και να συμπαραταχθούν σε κοινό αγώνα για μια σοσιαλιστική Ενωμένη Ευρώπη".
Η συζήτηση θα λάβει χώρα το Σάββατο 14 Μαρτίου στις 18.00, στο Πολυτεχνείο (Στουρνάρη και Πατησίων), αίθουσα 20 (κτίριο Γκίνη).
Θα μιλήσουν οι:
Σταμάτης Καραγιαννόπουλος - Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ, αρχισυντάκτης της εφημερίδας «ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ»
Δημήτρης Μπελαντής - Συγγραφέας, μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: