ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

 Σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει για την πρωτοφανή φυγή που οφείλεται στην πίεση από τα εργασιακά και ασφαλιστικά μέτρα που επιβάλλει το Μνημόνιο με την τρόικα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής δήλωσε μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ότι "κανένας λόγος ανησυχίας δεν υπάρχει από την αύξηση των αιτήσεων συνταξιοδότησης", ιδιαίτερα στο χώρο της εκπαίδευσης και των Ενόπλων Δυνάμεων. Συγκεκριμένα, ο κ. Πεταλωτής δήλωσε ότι "σε όλους τους τόνους διαβεβαιώνουμε ότι, εφόσον υπάρχουν ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, δεν πρόκειται να θιχτεί κανείς μένοντας στην υπηρεσία του" και συμπλήρωσε "ότι ακόμη υπάρχει δυνατότητα ανάκλησης των αιτήσεων συνταξιοδότησης, ώστε και οι υπάλληλοι να μην φύγουν με μειωμένη σύνταξη, αλλά και κράτος να κάνει σωστά τη δουλειά του". Επιπλέον, ανέφερε ότι "παρόλο που είναι μια δύσκολη δημοσιονομικά περίοδος υπάρχει ένας αριθμός προσλήψεων που έχει προβλεφθεί."

   Κύριε Πεταλωτή, τώρα είναι πλέον αργά... κανείς πολίτης σ΄αυτήν τη χώρα δεν εμπιστεύεται τα λεγόμενά σας. Θυμηθείτε τι λέγατε για την κατάσταση της χώρας πριν λίγους μήνες. Τα τρία ΔΕΝ του κ. Λοβέρδου πολύ γρήγορα τα ξεχάσατε.
  Προεκλογικά είχατε υποσχεθεί αυξήσεις πέραν του πληθωρισμού. Μετεκλογικά, ο Πρωθυπουργός στις 12/12/2009 δήλωσε μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου Κορυφής: «Δεν θα την πληρώσουν οι μισθωτοί. Δεν θα προχωρήσω σε περικοπές και πάγωμα μισθών. Η οικονομία δε βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής. Δεν είμαστε εκεί. Αν ήμασταν, θα κόβαμε μισθούς».
Στη συνέχεια, μίλησατε για πάγωμα μισθών. Αργότερα, εξαγγείλατε περικοπές επιδομάτων κατά 20% στη συνέχεια "βάλατε χέρι" στο 13ο και 14ο μισθό και, σήμερα, ανακοινώνεται συνεχώς «τσουνάμι» οικονομικών μέτρων που μας οδηγούν στη φτώχεια.Γιατί οι Τράπεζες δεν μειώνουν τα στεγαστικά δάνεια; Γιατί η τιμή της βενζίνης δεν μειώνεται;
Μετά απ’ όλα αυτά, ζητάτε από τους εκπαιδευτικούς να ανακαλέσουν τις αιτήσεις συνταξιοδότησης, διαβεβαιώνοντάς τους ότι δεν θα θιγούν όσοι έχουν ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα και θέλετε να σας πιστέψουν.
Οι Δάσκαλοι και οι Νηπιαγωγοί έχουν πλέον πεισθεί ότι ο πολιτικός λόγος των πολιτικών το μόνο που δεν εκφράζει είναι την αλήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: