ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

Στη σημερινή συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Ν. Καστοριάς επιλέχτηκε για προϊστάμενος εκπαιδευτικών θεμάτων έως και τις 31-7-2011, ο συνάδελφος Φιλίππου Στέργιος, δάσκαλος του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς.
Ο Διευθυντής και Πρόεδρος του ΠΥΣΠΕ στην εισήγησή του πρότεινε για τη συγκεκριμένη θέση το συνάδελφο Πάτρα Ιωάννη, λαμβάνοντας υπόψη τα κριτήρια επιλογής του άρθρου 15 του Ν.3848/2010.
                                   N.3848/2010 - Άρθρο 15
Κριτήρια επιλογής προϊσταμένων τμημάτων εκπαιδευτικών θεμάτων, υποδιευθυντών σχολικών μονάδων και Σ.Ε.Κ., υπεύθυνων τομέων Σ.Ε.Κ. και προϊσταμένων νηπιαγωγείων και ολιγοθέσιων δημοτικών σχολείων.
Κριτήρια επιλογής των στελεχών του άρθρου αυτού είναι ιδίως η προσωπικότητα και η γενική συγκρότηση του υποψηφίου και, κυρίως, η ικανότητα του υποψηφίου να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, να επιλύει προβλήματα (διδακτικά, διοικητικά, οργανωτικά, λειτουργικά κ.λπ.), να δημιουργεί κατάλληλο παιδαγωγικό περιβάλλον και να εμπνέει τους εκπαιδευτικούς στην άσκηση των καθηκόντων τους. Βασικό κριτήριο είναι η γνώση του αντικειμένου του προς άσκηση έργου, η οποία συνάγεται από: α) την επιστημονική – παιδαγωγική συγκρότηση του υποψηφίου και κυρίως το επίπεδο των σπουδών και γενικότερα τις σπουδές του, την ύπαρξη σπουδών ή επιμορφώσεων στην οργάνωση και διοίκηση της εκπαίδευσης και την πιστοποιημένη γνώση ξένων γλωσσών και Τ.Π.Ε. και β) την υπηρεσιακή κατάσταση και τη διοικητική εμπειρία, όπως προκύπτει από τη συνολική εκπαιδευτική υπηρεσία του υποψηφίου αλλά και την προϋπηρεσία σε άσκηση διοικητικού έργου ή την άσκηση καθηκόντων μέντορα."
Την εισήγηση ψήφισα και ο ίδιος συμφωνώντας με το Διευθυντή και Πρόεδρο του ΠΥΣΠΕ, αλλά τα υπόλοιπα τρία μέλη διαφώνησαν και την καταψήφισαν, ψηφίζοντας τον έτερο, κατά τ' άλλα αξιότιμο συνάδελφο, στηριζόμενοι σε τι άραγε;
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, ενημερωτικά σας αναφέρω ότι οι δύο συνάδελφοι είχαν τα εξής κριτήρια σύμφωνα και με το παραπάνω άρθρο του νόμου:
α) Είχαν και οι δύο πιστοποιημένη γνώση Τ.Π.Ε.. Ο συνάδελφος Πάτρας Ιωάννης είναι αυτή τη στιγμή φοιτητής μεταπτυχιακού (ως προς την επιστημονική συγκρότηση στο επίπεδο σπουδών).
β) Κανείς δεν διέθετε αποδεδειγμένη Διοικητική εμπειρία, όμως ως προς την υπηρεσιακή κατάσταση ο Ιωάννης Πάτρας είναι αρχαιότερος του συναδέλφου Στέργιου Φιλίππου κατά 1 έτος 4 μήνες και κάτι ημέρες.
Τιμώ και τους δύο συναδέλφους εξίσου, αλλά οι συνάδελφοι με ψήφισαν για να υπερασπίζομαι το δίκαιο. Με βάση τα παραπάνω, συνάδελφοι και συνάδελφε-συνδικαλιστή Στέργιο Φιλίππου, ποιο είναι το δίκαιο; Προσωπικά θεωρώ και πιστεύω ότι το υπερασπίστηκα. Τα περαιτέρω στην κρίση σας...

4 σχόλια:

ΓΠ είπε...

Δυστυχώς, αγαπητέ Λεωνίδα η παιδαγωγική και επιστημονική επάρκεια στο ¨Νέο Σχολείο¨ δεν έχει καμία θέση , όπως αποδεικνύεται κάθε μέρα, όλο και περισσότερο. Το μόνο προσόν του συναδέλφου το οποίο δεν είχα εγώ είναι το πράσινο παρελθόν, παρόν και μέλλον του.Η πράσινη ανάπτυξη πλέον γίνεται ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΕΛΑΣΗ.Αλήθεια γιαυτό τα 3 μέλη του ΠΥΣΠΕ βρίσκονται εκεί;; Για να εξυπηρετούν κομματικές επιλογές;;Με τι επιχειρήματα θα γυρίσει η παράταξή τους τα σχολεία για τις εκλογές αιρετών του Νοεμβρίου;Θα υπερασπιστούν άραγε την αξιοκρατία;; Αιδως αργείοι......
ΕΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΕΣΤΩ ΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ, ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΝΑ ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ, ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΔΥΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΕΓΩ ΘΑ ΖΗΤΗΣΩ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ.
ΥΓ:1) Ενα μεγάλο ευχαριστώ στην πρόταση του εξαίρετου προϊσταμένου κ Μασλάρη Γ, ο οποίος όπως αποδεικνύει από τη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του, λειτουργεί με μοναδικό γνώμονα το γενικό καλό και το ΔΙΚΑΙΟ.Είναι η μόνη ελπίδα να πάει κάτι μπροστά σε αυτό το έρημο το σχολείο!!!!!
2)Ενα ευχαριστώ επίσης οφείλω και στον πραγματικό ΑΙΡΕΤΟ του ΠΥΣΠΕ Καστοριάς κ Οικονομίδη Λ γιατί λειτουργεί χωρίς κομματικές ταμπέλες όπως ο συνάδελφός του της ΠΑΣΚ.
ΙΩΑΝΝΗΣ Β. ΠΑΤΡΑΣ

ΚΚΓΣ είπε...

Υποψήφιε συνδικαλιστή και συνάδελφε Πάτρα. Η επιστημονική και παιδαγωγική επάρκεια που με τόση αγωνία ήθελες να προσφέρεις αποδεικνύεται στην τάξη και όχι στα γραφεία. Δεν τεκμηριώνεται μ’ ένα χρόνο προϋπηρεσίας παραπάνω απ’ τον συνάδελφο Φιλίππου. Είναι προφανώς για σένα το προσόν που σε κάνει να νιώθεις ότι αδικήθηκες κατάφορα.
Σίγουρα και δεν έχεις πράσινο παρελθόν γιατί έχεις πολύ και βαθύ μπλε παρελθόν και αυτό ήταν το προσόν που πιθανώς έβλεπε ο μοναδικός ο πραγματικός χωρίς κομματικές ταμπέλες ΑΙΡΕΤΟΣ του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Καστοριάς κ. Οικονομίδης.
Ως προς το «αιδώς αργείοι..» συμφωνούμε, μόνο που θα πρέπει να αναρωτηθείς συνάδελφε ποιοι είναι οι ¨αργείοι¨ στην προκειμένη περίπτωση και ένα κοίταγμα στον καθρέφτη πολλά μπορεί να αποκαλύψει.
ΥΓ Όσο για την παράταξή μας, σύμφωνα με τα λεγόμενά σου φυσικά, μην ανησυχείς δε θα ζητήσει την ψήφο σου γιατί ήδη την έχεις τάξει αλλού, ως αντιπαροχή για προσφερόμενες υπηρεσίες και από κομματική αφοσίωση φυσικά.

Η κυρία και οι δύο κύριοι του Π.Υ.Σ.Π.Ε.

ΚΚΓΣ είπε...

Συνάδελφε-συνδικαλιστή, Λεωνίδα Οικονομίδη. Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι η μισή αλήθεια ισοδυναμεί με το μεγαλύτερο ψέμα.
Αποκρύπτεις, σκοπίμως φυσικά, ότι ο συνάδελφος Στέργιος Φιλίππου –όχι πλέον συνδικαλιστής γιατί τηρώντας τη δεοντολογία παραιτήθηκε από μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου από τη στιγμή που επιλέχτηκε από το Π.Υ.Σ.Π.Ε. ως προϊστάμενος εκπ/κών θεμάτων (κάθε ομοιότητα είναι απλή σύμπτωση)- έχει στο βιογραφικό του σεμινάριο 500 ωρών στην πληροφορική και διετή εμπειρία-προϋπηρεσία γραμματειακής υποστήριξης σε Ι.Ε.Κ.. Εάν για σένα τα παραπάνω δεν είναι τίποτα και η ιδιότητα του φοιτητή στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, τότε καθείς με την κρίση του.
Επειδή τιμάς όλους τους συναδέλφους και έχεις αναλάβει εργολαβικά την υπεράσπιση του δικαίου τους θα σου θυμίσουμε δύο μόνο απ’ τις πολλές περιπτώσεις που ανέλαβες να επιλύσεις, ως μέλος του Π.Υ.Σ.Π.Ε. με γνώμονα το δίκιο, όπως το αντιλαμβάνεσαι εσύ φυσικά.
Περίπτωση πρώτη.
Πέρυσι, αρχές Σεπτεμβρίου το τότε Π.Υ.Σ.Π.Ε. μέλος του οποίου ήσουν κι εσύ αποφάσισε να στείλει έναν αναπληρωτή συνάδελφο, κατά παράβαση κείμενων διατάξεων για την τοποθέτηση αναπληρωτών, στο Επταχώρι. Όταν ο συγκεκριμένος συνάδελφος ρώτησε «γιατί με τοποθετήσατε στο Επταχώρι, εφόσον δεν είμαι τελευταίος στον πίνακα αναπληρωτών απ’ όσους ήρθαμε στην Καστοριά» η απάντησή σου ήταν: «γιατί έτσι γουστάραμε».
Ο άνθρωπος τελικά βρήκε το δίκιο του και τοποθετήθηκε σε σχολείο που δικαιούνταν, μετά προφανώς από κάποια παρέμβαση τις οποίας την προέλευση δεν γνωρίζουμε.

ΚΚΓΣ είπε...

Περίπτωση δεύτερη
Συνεδριάζει το ΠΥΣΠΕ μέλος του οποίου και ο συνάδελφος Οικονομίδης. Το θέμα είναι η επιλογή υποδιευθυντή-υπεύθυνου ολοήμερου Δ. Σ. Πενταβρύσου και οι υποψήφιοι δύο. Τα προσόντα του ενός 21 χρόνια προϋπηρεσίας, πτυχίο ΚΑΤΕΕ, προϋπηρεσία ως υποδιευθυντής-υπεύθυνος ολοήμερου. Τα προσόντα του δεύτερου 12 χρόνια προϋπηρεσίας και τίποτε άλλο.
Ποιος λέτε να επιλέχτηκε με την ψήφο του συναδέλφου υπερασπιστή του δικαίου Οικονομίδη Λεωνίδα; Ο δεύτερος. Με ποια αιτιολογία; Έχει οικονομικά προβλήματα και είναι πιο συνεργάσιμος. Πού; Πιθανότατα στις εκλογές αιρετών,
-μόνο ο συνάδελφος Λεωνίδας Οικονομίδης γνωρίζει.
Συνάδελφε Οικονομίδη Λεωνίδα, προφανώς ο καιρός που έκανες ότι γουστάρεις πέρασε, γι αυτό λίγη σεμνότητα και ταπεινότητα δε βλάπτει.


Η κυρία, οι δύο κύριοι του Π.Υ.Σ.Π.Ε. και ο συνάδελφος-συνδικαλιστής Φιλίππου.