ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Ο προϋπολογισμός εξαθλίωσης ψηφίστηκε αυτή τη φορά από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ!

Αποσπάσματα από την περυσινή ομιλία του κ. Τσίπρα, ως αρχηγού της αξιωματκής αντιπολίτευσης για τον προϋπολογισμό του 2015.
 "Ο προϋπολογισμός σφραγίζει μια πενταετία λιτότητας και είναι το αποτύπωμα μια πολιτικής που επιβλήθηκε με τη βία σε μια χώρα πειραματόζωο. Είναι ουσιαστικά η φωτογραφία του μνημονίου,  στη χώρα μας παίχτηκε το μεγαλύτερο κόλπο αναδιανομής του πλούτου. Το μνημόνιο δεν είναι κάτι από το οποίο κάποιος μπορεί να μπαινοβγαίνει. Όποιος το υπηρετήσει δεν βρίσκει εύκολα την πόρτα της εξόδου. Είναι καθεστώς και αυτό το καθεστώς του μνημονίου το φέρατε για να μείνει. Η έξοδος απαιτεί ξήλωμα των μέτρων και όχι μηνιαία ή εξάμηνη παράταση".
Απευθυνόμενος στον τότε πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά τον ρώτησε:
"Πιστεύετε πως αυτό που νοιάζει τους συμπολίτες μας που θα βγουν σε λίγο στη σύνταξη είναι αν θα τους κόψετε τα συντάξιμα χρόνια και θα τους μειώσετε τη σύνταξη με πιστωτική γραμμή ή με μνημόνιο;
Αν θα καταργήστε το ΕΚΑΣ με πιστωτική γραμμή ή με μνημόνιο;
Αν θα καταργήσετε τον μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά με παράταση του μνημονίου 1 μήνα ή 6 μηνών;"
Τα έλεγες κ. πρωθυπουργέ, γιατί δεν πίστευες ότι θα κυβερνήσεις τη χώρα. Έλα, όμως, που ο λαός αποφάσισε να σε εκθέσει;

Πέρυσι τέτοια εποχή είχε ψηφιστεί ο προϋπολογισμός του τρέχοντος έτους με τα κόμματα της τότε  αντιπολίτευσης να καταψηφίζουν, αφού προέβλεπε μνημόνια, περικοπές και λιτότητα. Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ με 155 «ναι» είχαν υπερψηφίσει τον μνημονιακό προϋπολογισμό του2015, με τα κόμματα της τότε αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Χρυσή Αυγή, ΔΗΜΑΡ, και ΚΚΕ, με 134 «όχι» να καταψηφίζουν, θεωρώντας τον προϋπολογισμό εξαθλίωσης.
Σήμερα τα ξημερώματα αντιστράφηκαν οι ρόλοι και οι ισορροπίες. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ υπερψήφισαν το δυσκολότερο και φτωχότερο προϋπολογισμό στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας. 153 βουλευτές ψήφισαν "μνημονιακές" υποχρεώσεις, περικοπές, λιτότητα και ΦΟΡΟΥΣ! ΦΟΡΟΥΣ να δουν τα μάτια μας! 
Είναι απίστευτη και μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα η ιδεολογική μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ. Μιλάμε για πολιτική απάτη ολκής που ξεπερνά και το ΠΑΣΟΚ της εποχής Ανδρέα Παπανδρέου. Ο πρωθυπουργός και η παρέα του με τη χθεσινή ψήφιση του προϋπολογισμού, αφενός υιοθετεί και επίσημα τη μνημονιακή στροφή του κόμματος (ήδη είχε συντελεσθεί από την 14η Αυγούστου) και αφετέρου δικαιώνει απόλυτα τις επιλογές των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, που με πείσμα και φανατισμό ως αξιωματική αντιπολίτευση κατήγγειλε, προσδίδοντας στα μέλη των τότε κυβερνήσεων ανεπίτρεπτους και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς!  
Και όλα αυτά παρακαλώ, συντελούνται στο όνομα της ριζοσπαστικής αριστεράς με το λαό να τις εγκρίνει, χωρίς να αντιδρά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: