ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Το ΚΚΕ τίμησε σήμερα τον "άνθρωπο με το γαρύφαλλο"

Υπολήπτομαι και θαυμάζω, εκείνους που υπερασπιζόμενοι τις ιδέες τους θυσιάζουν ακόμη και τη ζωή τους! Σπάνιοι ΑΝΘΡΩΠΟΙ! 
Σήμερα, κυνικά χαρακτηρίζονται ως γραφικοί και ρομαντικοί...

απόσπασμα από την απολογία του Νίκου Μπελογιάννη στο στρατοδικείο
«Εμείς αγαπάμε την Ελλάδα και το λαό της περισσότερο από εκείνους που μας κατηγορούν. Το αποδείξαμε τότε που η λευτεριά, η ανεξαρτησία και η εδαφική ακεραιότητα βρίσκονταν σε κίνδυνο. Παλεύουμε για να ξημερώσουν και για την πατρίδα μας καλύτερες μέρες, χωρίς πείνα και πόλεμο. Κι αν χρειαστεί θυσιάζουμε γι’ αυτό και τη ζωή μας».



Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αμαλιάδα εκδήλωση αφιερωμένη στο Νίκο Μπελογιάννη, καθώς φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννησή του.
Ομιλητής ήταν ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο της γενέτειρας του ιδεολόγου κουμμουνιστή, στις 11 το πρωί.
Πριν από την ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα, προβλήθηκε βίντεο - αφιέρωμα στη ζωή και τη δράση του Νίκου Μπελογιάννη, ενώ ο ηθοποιός Κώστας Καζάκος απήγγειλε το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου «Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο».
Ακόμη πριν από την εκδήλωση πραγματοποιήθηκε πορεία στους δρόμους της Αμαλιάδας, η οποία πέρασε μπροστά από το σπίτι που έζησε ο Νίκος Μπελογιάννης. Εκεί, στην πόρτα του σπιτιού, ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατέθεσε μια ανθοδέσμη.
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε ότι «τιμούμε τη μνήμη του εκτελεσμένου Νίκου Μπελογιάννη, που μαζί με τους συντρόφους, τον Μπάτση, τον Αργυριάδη, τον Καλούμενο, πήρε τη θέση του δίπλα στους αλύγιστους της ταξικής πάλης». Ακόμη πρόσθεσε, πως «τιμούμε τους κομμουνιστές, τα μέλη και τους φίλους του κόμματος, άλλους αγωνιστές που συμπορεύτηκαν με το ΚΚΕ και έμειναν αλύγιστοι, στις εξορίες, τα εκτελεστικά αποσπάσματα, στην παρανομία, στις τεράστιες δυσκολίες του ένοπλου αγώνα, τόσο στην περίοδο της ΕΑΜικής αντίστασης, όσο και στην πάλη του δημοκρατικού στρατού, την κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στην Ελλάδα τον αιώνα που πέρασε».

Σχετικά με τον Νίκο Μπελογιάννη, είπε ακόμη ότι «ανέλαβε τις ευθύνες του απέναντι στην εργατική τάξη και στην υπόθεση της, όπως και σε όλα τα καθήκοντα που του ανέθεσε το κόμμα μέχρι το τέλος της ζωής του, μέχρι τη στιγμή που αυτός και οι σύντροφοί του στάθηκαν όρθιοι μπροστά στο απόσπασμα».
Στη συνέχεια της ομιλία του, ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε στις σημερινές εξελίξεις, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «σήμερα διανύουμε μια περίοδο που δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι εγκυμονεί πολύ σοβαρές εξελίξεις» και πρόσθεσε: «Η εξέλιξη της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης, η ασθμαίνουσα πορεία της καπιταλιστικής οικονομίας στη χώρα μας και παγκόσμια, η όξυνση των ανταγωνισμών στο κυνήγι του κέρδους, σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο, η πιθανότητα ενός γενικευμένου πολέμου, που είναι το αναγκαίο συμπλήρωμα του καπιταλιστικού ανταγωνισμού, ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης, αποτελούν την εύφλεκτη ύλη που συσσωρεύεται, την περίοδο που διανύουμε κι ιδιαίτερα στην περιοχή μας».
Επίσης, ο Δημήτρης Κουστούμπας συμπλήρωσε πως «η ιστορία έχει αποδείξει ότι σε τέτοιες περιόδους, κρίσεων, ιμπεριαλιστικών πολέμων, αστάθειας του πολιτικού συστήματος, απότομης επιδείνωσης της ζωής των εργαζομένων, μπορούν να δημιουργηθούν συνθήκες, γρήγορης αφύπνισης των λαϊκών μαζών, όχι φυσικά αυτόματα, αλλά και ως αποτέλεσμα της δράσης του εργατικού-λαϊκού κινήματος, κι ιδιαίτερα της πρωτοπορίας, του κομμουνιστικού κόμματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: