ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Στο Λεβέντη, στηρίζεται η κυβέρνηση για την ψήφιση του ασφαλιστικού!

Κόκκινες γραμμές και πράσινα άλογα! Μετά το περιβόητο δημοψήφισμα του Ιουλίου, ο πρωθυπουργός υπέγραψε περικοπές και τώρα προσποιείται πως δίνει μεγάλη "μάχη" για να μην υπάρξουν νέες  μειώσεις στις συντάξεις. Αυτά τα επικοινωνιακά τεχνάσματα  κ. πρωθυπουργέ, δεν σας τιμούν με αποτέλεσμα να  εκτίθεστε ανεπανόρθωτα!

Η κυβέρνηση έχει έτοιμη την πρότασή της για το Ασφαλιστικό και τα επόμενα 24ωρα θα σταλεί στους δανειστές και στις 8 Ιανουαρίου ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος θα έχει την πρώτη συνάντηση για το μείζον αυτό θέμα με τους εκπροσώπους των δανειστών, οπότε θα ξεκινήσει και ουσιαστικά η διαπραγμάτευση. Στη συνέχεια η πρόταση της κυβέρνησης θα έρθει στη Βουλή και γύρω στα μέσα Ιανουαρίου αναμένεται η κρίσιμη ψηφοφορία επί του ζητήματος αυτού.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην πρόταση της κυβέρνησης δεν προβλέπεται μείωση των κύριων συντάξεων, αλλά των επικουρικών, του εφάπαξ και του ΕΚΑΣ.

«Η κόκκινη γραμμή μας είναι ευκρινής και απαραβίαστη: Δεν έχουμε σκοπό και δεν θα προχωρήσουμε σε 12η συνεχή μείωση των κύριων συντάξεων», είχε τονίσει ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου την περασμένη εβδομάδα.

Ωστόσο, οι δανειστές φαίνεται να επιμένουν σε περαιτέρω μειώσεις στο σύνολο της ασφαλιστικής δαπάνης, ενώ ζητούν και αύξηση του ελάχιστα απαιτούμενου χρόνου ασφάλισης για τη λήψη σύνταξης από 15 έτη σε 20, της εισαγωγή εισοδηματικών κριτηρίων για την Εθνική Σύνταξη.

Το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό που θα έρθει τις επόμενες ημέρες κατοχυρώνει την κύρια σύνταξη, ενώ γίνεται προσπάθεια η μείωση στις επικουρικές να περιοριστεί στο 15%-20%, δήλωσε ο Αλέκος Φλαμπουράρης. Ο υπουργός Επικρατείας, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, εμφανίστηκε βέβαιος πως και οι 153 βουλευτές θα ψηφίσουν το ασφαλιστικό και τα κόκκινα δάνεια, ενώ σημείωσε ότι η λύση του ασφαλιστικού είναι τα έσοδα και όχι οι περικοπές. Σημείωσε ότι η λύση του ασφαλιστικού είναι τα έσοδα και όχι οι περικοπές.

Σε ερώτηση περί αναζήτησης νέων εταίρων, με αφορμή και τη συνέντευξη του στην Αυγή της Κυριακής, όπου κάνει άνοιγμα στον Βασίλη Λεβέντη, ο κ. Φλαμπουράρης είπε: «Επιδιώκουμε το διάλογο όπως και με την κοινωνία και δεν είναι προσπάθεια να κερδίσουμε κάποιο βουλευτή» Εξήρε μάλιστα τη στάση του κυρίου Λεβέντη, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «Ο κ. Λεβέντης έδινε 30 με 35 χρόνια μάχη, υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα των αδύναμων οικονομικά στρωμάτων και μπήκε τελικά στη Βουλή»

Δεν υπάρχουν σχόλια: