ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Ο Σπίρτζης δεν συμφωνεί με την παραχώρηση των αεροδρομίων, αλλά υπέγραψε!


Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει η αντιπολίτευση στην Βουλή τόσο για το περιεχόμενο του πολυνομοσχεδίου όσο και για την κατεπείγουσα διαδικασία με την οποία συζητείται.
Κοινή συνισταμένη των επιχειρημάτων της αντιπολίτευσης είναι πως οι προωθούμενες διατάξεις ανοίγουν τον «ασκό του Αιόλου» για τους δανειολήπτες, καθώς επιτρέπουν την είσοδο των distress funds στην χώρα μας. Υποστηρίζουν δε πως από τις 15 Φεβρουαρίου και μετά θα απελευθερωθεί και η πώληση στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας στα λεγόμενα «κοράκια» των αγορών.
Επίσης, σφοδρή κριτική γίνεται και για τις διατάξεις του ενιαίου μισθολογίου που αυξάνει τις αποδοχές μετακλητών υπαλλήλων υπουργικών γραφείων αλλά και για τις συμβάσεις παραχώρησης αυτοκινητόδρομων.
Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση λέει ότι ο γάιδαρος πετάει και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν.
«Αν δεν έρθει συγκεκριμένος νόμος μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου. Αν δηλαδή δεν συμφωνήσει η κυβέρνηση με την τρόικα τότε οι διατάξεις θα ισχύσουν και για τα δάνεια πρώτης κατοικίας» προειδοποίησε ο εισηγητής της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, καυτηριάζοντας την «κωλοτούμπα» του ΣΥΡΙΖΑ που από τις καταγγελίες των «αδηφάγων κορακιών των αγορών» έφτασε στο σημείο να καταθέτει και να ψηφίζει νομοσχέδιο που επιτρέπει την παράλληλη λειτουργία τους στην Ελλάδα.
«Προφανώς ορισμένοι πιστεύουν ότι ψηφίζουμε τον ενδιάμεσο φορέα…» καυτηρίασε σε άλλο σημείο θυμίζοντας τις σχετικές εξαγγελίες της κυβέρνησης για να προσθέσει «εμείς δεν θα ακολουθήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ που λέει ότι πετάει ο γάιδαρος. Ας βάλει για σήμα τον χαμαιλέοντα».
Αναφερόμενος δε στον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη που είπε ότι δεν συμφωνεί αλλά υπογράφει την σύμβαση παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων, σημείωσε: «Τι είναι αυτό; Σουρεαλισμός, Κάφκα, Μόντι Πάιθον; Δικαιούστε να είστε δεξιοί, δεν δικαιούστε να μην είστε σοβαροί». Τέλος, αναφερόμενος στον πρωθυπουργό είπε πως «Με αυτή την οίηση και αυτή τη ρότα φοβούμαι ότι θα είναι ο νεότερος πρώην πρωθυπουργός».
Σταθάκης: Άδικο να μας κατηγορείται για «κωλοτούμπα» – Τα ‘χαμε πει προεκλογικά
«Είναι άδικο να μας κατηγορείτε για μεταστροφή των θέσεών μας (σ.σ. κωλοτούμπα)» απάντησε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης για να εξηγήσει πως «Είχαμε συμφωνία προ εκλογών. Αυτή την συμφωνία που ήταν μέρος των προγραμματικών μας δηλώσεων την προχωράμε και την βελτιώνουμε σε πολλά σημεία».
Ο ίδιος εξήγησε ότι οι προωθούμενες διατάξεις απελευθερώνουν τα μεγάλα επιχειρηματικά δάνεια και πως αντικείμενο της διαπραγμάτευσης που θα ακολουθήσει έως την 15η Φεβρουαρίου θα είναι η προστασία συγκεκριμένης κατηγορίας δανειοληπτών.
Κωνσταντινόπουλος: Εύχομαι να ψηφίσετε ασφαλιστικό και φορολόγηση αγροτών… μ’ ένα πόνο
Με περιπαικτική διάθεση για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Σπίρτζη περί «πόνου» για την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων εμφανίστηκε ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (ΠΑΣΟΚ).
«Σας ευχόμαστε να ψηφίσετε με έναν πόνο όταν θα έρθει και το ασφαλιστικό και η φορολογία των αγροτών» είπε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ για να προσθέσει «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πονεμένη ιστορία. Οι πολίτες το καταλαβαίνουν αυτό, έχουν αντιληφθεί τη μεγάλη κοροϊδία και το μεγάλο ψέμα… Η κυβέρνηση είναι φιλελεύθερη στα κόκκινα δάνεια και κουμουνιστές στους υπαλλήλους».
Λοβέρδος: Μήπως είστε βαλτοί;
«Μήπως είστε βαλτοί;» αναρωτήθηκε ο κ Ανδρέας Λοβέρδος (ΠΑΣΟΚ) αναφέροντας ότι «φέρνετε με πανηγύρια και ενθουσιασμό πλειστηριασμούς και κόκκινα δάνεια. Όσα δηλαδή εμείς είχαμε αποφύγει. Ότι αρνηθήκαμε και αποτρέψαμε το κάνετε εσείς χαμογελώντας».
«Η κυβέρνηση προοδεύει προς το χειρότερο. Αποτελεί μετατυπία των δημαγωγών της Ελλάδας του ‘40» συνέχισε, ενώ για το προσφυγικό είπε ότι «δεν θα επιστρέψουμε να γίνει το Ελληνικό αποθήκη ψυχών».
Νωρίτερα, ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος μίλησε για «εθισμό» της Βουλής σε καταπείγουσες διαδικασίες και με σκωπτική διάθεση προκάλεσε την κυβέρνηση να παρακολουθήσει την κινηματογραφική ταινία «η συνταγή της Πωλέτ». «Είπαμε καλώς τα παιδιά σε ό,τι αφορά τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, αλλά εσείς το πήρατε πάνω σας» ανέφερε ο κ. Λοβέρδος και ζήτησε να επεκταθεί η συζήτηση πέραν του 10ωρου που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής ώστε να τοποθετηθούν με άνεση οι βουλευτές.
Ο κ. Νίκος Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ) υποστήριξε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να «βαφτίσει το ψάρι κρέας» ενώ υποστήριξε ότι ο «δάσκαλος» – δηλαδή η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ – μαλώνουν τον «μαθητή – ΣΥΡΙΖΑ».
Χρ. Θεοχάρης: Είστε η χειρότερη κυβέρνηση από το 1827
Στο «παράλληλο πρόγραμμα» της κυβέρνησης αναφέρθηκε ο κ. Χάρης Θεοχάρης (Ποτάμι). «Καταθέσατε το παράλληλο πρόγραμμα, παράλληλα ρουσφέτια θα το έλεγα» είπε ο βουλευτής για να συνεχίσει «μιλάτε για ΚΕΠ φτωχών! Ποιος τα σκέπτεται αυτά; Βάζετε λίστα χειρουργείων! Δηλαδή, όσοι είναι ΣΥΡΙΖΑ θα χειρουργούνται;».
«Είστε η χειρότερη κυβέρνηση από το 1827» συνέχισε την επίθεση ο κ. Θεοχάρης για να ξηγήσει ότι «οι εκλογές δεν σας κάνουν Εθνάρχες. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος ήταν εθνάρχης γιατί μονιμοποίησε τους δημόσιους υπαλλήλους και μεγάλωσε την Ελλάδα, δεν πούλησε τα δάνεια σε ξένα funds». Τέλος, αφιέρωσε στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ τους στοίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου «έχε το νου σου στο παιδί, βάλε στη πόρτα το κλειδί. Ψέματα λένε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: