ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Ανελέητο σφυροκόπημα της κυβέρνησης εντός και εκτός Βουλής

Ρόδα είναι... και γυρίζει 
Πέρυσι την ίδια εποχή σφυροκοπούσε ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση, δίνοντας ελπίδες και υποσχέσεις για καλύτερες μέρες!!!

H σημερινή συνεδρίαση άρχισε δίχως να είναι παρών κάποιος από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

kathimerini.gr
ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΜΠΟΥΡΔΑΡΑΣ
Σε περιβάλλον εξόχως αρνητικό για την κυβερνώσα πλειοψηφία και ειδικότερα για τον ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζεται για τρίτη ημέρα στη Βουλή η διαδικασία συζήτησης του Προϋπολογισμού. Εξω από το μέγαρο του Κοινοβουλίου, εν μέσω απεργιακών κινητοποιήσεων, σχεδιάστηκαν και πραγματοποιούνται διαδηλώσεις και πορείες. Εντός της αίθουσας της Ολομέλειας, σύσσωμη η αντιπολίτευση σφυροκοπά την κυβέρνηση για τις επιλογές της σε όλα τα μέτωπα, με το ζήτημα των τραπεζών και τις εξελίξεις στην υπόθεση της Σέγκεν – υπό τη σκιά των συζητήσεων για ενδεχόμενο εξόδου της χώρας εξαιτίας ανεπαρκούς κρατικής διαχείρισής της- να κυριαρχούν.

Ως προς αυτό το ειδικότερο και σοβαρό θέμα, στον απόηχο και της σχετικής δήλωσης που έκανε στην «Κ» ο Επίτροπος Δημ. Αβραμόπουλος, αναφορές έκαναν με ιδιαίτερα επικριτικό προς την κυβέρνηση τρόπο η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και ο κ. Μιλτ. Βαρβιτσιώτης.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει τουλάχιστον αιφνιδιασμένη και υπό τη βαριά σκιά του προβληματισμού για το μνημονιακό πλαίσιο της ακολουθούμενης περιοριστικής πολιτικής στελέχη της καταβάλλουν από το πρωί σήμερα προσπάθειες να δημιουργηθούν συνθήκες «αντεπίθεσης», με στόχο να αλλάξει η αρνητική για την δικομματική κυβέρνηση εντυπώσεις. «Δεν είναι δυνατόν οι άλλοι να έρχονται εδώ και να μας χτυπούν αλύπητα, να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να σχολιάζουν ό,τι λένε οι βουλευτές μας, κι εμείς να ερχόμαστε με έτοιμες ομιλίες, χωρίς να απαντάμε στις επιθέσεις», λέχθηκε χαρακτηριστικά το πρωί σε άτυπη συνάντηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε κάθε περίπτωση, ενδεικτικό της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, εντός της οποίας συζητείται ο προϋπολογισμός, είναι το γεγονός ότι η σημερινή συνεδρίαση άρχισε δίχως να είναι παρών κάποιος από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

«Αλλάξτε πορεία γρήγορα, επειδή η χώρα δεν σηκώνει ούτε άλλους πειραματισμούς ούτε άλλα λάθη», τόνισε η κυρία Μπακογιάννη. Ο προϋπολογισμός είναι «τεκμήριο πολιτικής εξαπάτησης και ανευθυνότητας», σημείωσε ο κ. Ι. Ανδριανός. Για «καλπάζουσα αναξιοπιστία της ριζοσπαστικής αριστεράς» έκανε λόγο η κυρία Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου (ΝΔ). «Η αξιωματική αντιπολίτευση καταψηφίζει τον αντιαναπτυξιακό, οικονομικά αναποτελεσματικό και κοινωνικά άδικο προϋπολογισμό», τόνισε ο γαλάζιος Γ. Βλάχος. «Η κυβέρνηση κατρακυλάει από τη μια αστοχία στην άλλη», ανέφερε η κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη. «Το καραβάνι πράγματι προχωρά, αλλά διασχίζοντας την έρημο της ελληνικής οικονομίας. Αχαλίνωτος λαϊκισμός ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» σημείωσε ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης.

«Είστε μια κυβέρνηση χωρίς κανένα σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας», είπε ο Κ. Σκανδαλίδης (Δημ. Συμπαράταξη). Με τη σειρά της η κυρία Χαρά Κεφαλίδου (Δημ. Συμπαράταξη), μεταξύ άλλων υπογράμμισε: «Αυτός δεν είναι προϋπολογισμός. Είναι ένας λογαριασμός που στέλνετε σε όλες τις ελληνικές οικογένειες για την προδοσία με την οιποία εσείς τους μεταχειριστήκατε, που πίστεψαν στα παραμύθια και στις κάλπικες υποσχέσεις σας».

Για «σφαγή στις παροχές υγείας, πρόνοιας και σύνταξης», έκανε λόγο ο κ. Χρ. Κατσώτης (ΚΚΕ). «Εσείς αναστρέψατε το ρητό: Η γυναίκα του Καίσαρα –λέει- δεν πρέπει μόνο να είναι, πράπει και να φαίνεται τίμια. Εσας σας αρκεί ως αριστερά ενσωματωμένη στο καπιταλιστικό σύστημα να φαίνετσε αριστεροί και σκοτιστήκατε αν δεν είστε», είπε η κυρία Λιάνα Κανέλλη.

«Με μοναδικό κίνητρο την παραμονή σας στην εξουσία, ευτελίζετε τους θεσμούς, διαλύετε την οικονομία, εξοντώνετε το λαό, καταστρέφετε τη χώρα», τόνισε ο κ. Ιάσων Φωτήλας (Ποτάμι). Συνάδελφός του η κυρία Αικατερίνη Μάρκου στην παρέμβασή της αναφέρθηκε στην ανάγκη «η κυβέρνηση να ξεπεράσει τον εαυτό της και αγκυλώσεις».

Από την πλευρά τους, οι βουλευτές της Ενωσης Κεντρώων έκαναν την πρώτη εμφάνισή τους σε κοινοβουλευτική διαδικασία συζήτησης Προϋπολογισμού, διατυπώνοντας την κεντρική πρότασή του κόμματός τους για αλλαγή του σημερινού κυβερνώντος σχήματος: «Παραιτηθείτε απ’ αυτή την εύθραυστη και αναποτελεσματική κυβέρνηση. Δημιουργείστε προϋποθέσεις για ευρύτερες συναινέσεις με ουσιαστικό και όχι προσχηματικό τρόπο. Προχωρείστε στη σύσταση οικουμενική κυβέρνηση με υπουργοποίηση τεχνοκρατών», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γ. Κατσιαντώνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: