ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Λαφαζάνης: Στη Βουλή επικρατεί μνημονιακή χούντα


lykavitos.gr
Για «έκτακτες πραξικοπηματικές διαδικασίες στη νομοθετική λειτουργία της Βουλής, όπως δείχνει και το πρόσφατο νομοσχέδιο των “προαπαιτουμένων”», που «έχουν πλέον καταστεί ο κανόνας», κάνει λόγο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος προσθέτει:
«Αυτό που επικρατεί στη Βουλή είναι ο απόλυτος νόμος μιας μνημονιακής “χούντας”, στην οποία η κυβέρνηση καταφεύγει ως “άλλοθι” και ως πολιτική “υπάλληλος” για να διεκπεραιώνει τα εκτρώματα».
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας τόνισε και τα εξής στη σχετική δήλωσή του: «Ο Αλέξης Τσίπρας με συναυτουργό τον Πρόεδρο της Εθνικής Αντιπροσωπείας Ν. Βούτση, όχι μόνο πέταξαν στα σκουπίδια όσα μαζί καταγγέλλαμε για τις αντιδημοκρατικές λειτουργίες της Βουλής επί των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Σαμαρά, αλλά φαίνεται πως αποφάσισαν να μετατρέψουν οριστικά σε κουρελόχαρτο το Σύνταγμα, τον Κανονισμό της Βουλής και την ίδια τη Βουλή».
Ο κ. Λαφαζάνης εκτιμά πως «μόνο με τέτοιου είδους πραξικοπηματικές λειτουργίες θα μπορούσαν να περάσουν όσο το δυνατόν πιο “ανώδυνα”, νεοαποικιακές διατάξεις που παραδίδουν σε κερδοσκοπικά χέρια τα “κόκκινα” δάνεια και, στην ουσία το σύνολο, σχεδόν, της ιδιωτικής περιουσίας στη χώρα.
Διότι, με την πραξικοπηματική ψήφιση του νομοθετικού εκτρώματος, θα περάσουν σε δύο δόσεις, μία τώρα και μία μετά τις 15 Φλεβάρη, στους “γύπες” και στα “τρωκτικά” των διεθνών αγορών η πλειοψηφία των μεγάλων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των κατοικιών, κύριων και μη και των ακινήτων, αφού περίπου το 50% των δανειοληπτών έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη».
Ο επικεφαλής της ΛΑΕ τονίζει ότι «και στη χειρότερη αποικία δεν έχει ξαναγίνει οι τράπεζές της να έχουν περάσει σκανδαλωδώς και “τζάμπα” σε ιδιωτικά και κυρίως ξένα κερδοσκοπικά χέρια και οι ίδιοι, περίπου, κερδοσκόποι να αγοράζουν με το άλλο χέρι για να διαχειριστούν ως “κοράκια” την καταχρεωμένη Ελλάδα».
«Ο μνημονιακός ελληνικός καπιταλισμός και οι πολιτικοί διαχειριστές του συμπεριφέρονται με βάρβαρες μεθόδους γενικής εκκαθάρισης τύπου ISIS απέναντι στην πλειοψηφία, σχεδόν, των επιχειρήσεων και κυρίως της κοινωνίας», καταλήγει η δήλωση του Π. Λαφαζάνη ο οποίος θεωρεί ότι «η δημοκρατική, προοδευτική, αντιμνημονιακή ανατροπή έχει γίνει πιο αναγκαία από ποτέ και όρος για την επιβίωση του ελληνικού λαού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: