ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Τα νέα κέρματα έδωσαν πνοή στη μεταλλουργία Ηπείρου


Μια βαθιά ανάσα ζωής πήρε η Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να δώσει στην εταιρία το «πράσινο φως» για την κοπή 52, 7 εκατομμυρίων ευρώ σε νέα κέρματα.

Το εργοστάσιο της Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρου, στο Κεφαλόβρυσο της επαρχίας Ιωαννίνων -10 χιλιόμετρα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα- λειτουργεί από το 1970. Από το 2001, το εργοστάσιο είναι η κύρια πηγή παραγωγής μεταλλικών δισκίωνγια σχεδόν όλο το σύνολο των κερμάτων ευρώ που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά. Τα τελευταία χρόνια το εργοστάσιο ανέλαβε και παραγγελίες για το εξωτερικό (Κύπρο, Πορτογαλία, Πολωνία, Γερμανία).
Η μείωση της κοπής και οι δυσκολίες

Τα τελευταία 3 χρόνια, σταμάτησαν οι παραγγελίες από το εξωτερικό γιατί δεν υπήρχε κεφάλαιο κίνησης για να συμμετάσχει η μεταλλουργεία στους διαγωνισμούς.

Παράλληλα συρρικνώθηκε δραματικά το προσωπικό λόγω των συνταξιοδοτήσεων των εργαζομένων και της μη πρόσληψης νέων. Σήμερα έχουν απομείνει μόλις 53 εργαζόμενοι από τους 130 που απασχολούσε το εργοστάσιο την περασμένη δεκαετία.

Το 2010 έκλεισε και το χυτήριο της μονάδας λόγω έλλειψης προσωπικού και τα κράματα εισάγονται πλέον είτε από τη Γερμανία ή τη Βουλγαρία.
Το «πράσινο φως» από την Ε.Κ.Τ.

Τελικά, μόλις ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους και στη διοίκηση της εταιρείας που ανήκει στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στην Ελλάδα, τετραπλασιάζει το όριο παραγωγής κερμάτων ευρώ και υποδιαιρέσεών του (από το 13,3 εκατομμύρια το 2015 στα 52,7 εκατομμύρια τον επόμενο χρόνο) κατόπιν αιτήματος του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου ν΄αντιμετωπιστεί η «απροσδόκητη αύξηση της ζήτησης για κέρματα» όπως αναφέρει το σχετικό έγγραφο της Ε.Κ.Τ.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην εφημερίδα «Έθνος» ο   Κωνσταντίνος Παπαϊωάννου, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων και εκπρόσωπος του Δ.Σ της βιομηχανίας, «Δεν ξέρουμε πότε θα ενεργοποιηθεί αυτή η δυνατότητα, αλλά σίγουρα ο τετραπλασιασμός της παραγωγής είναι μια προοπτική που μας δίνει μια πολύ μεγάλη ανάσα. Χρειαζόμαστε νέες παραγγελίες και αύξηση της παραγωγής για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε».
thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: