ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Ο Φίλης επαναφέρει άσυλο και αιώνιους φοιτητές

κ. υπουργέ, το κουαρτέτο θα εγκρίνει το νομοσχέδιό σας;

Το νέο νομοσχέδιο παρέδωσαν στους πρυτάνεις των πανεπιστημίων ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης και η αναπληρώτρια υπουργός Σία Αναγνωστοπουλού, το οποίο όπως φαίνεται να ξηλώνει σχεδόν ολοκληρωτικά τον προηγούμενο νόμο Διαμαντοπούλου.

Έτσι σύμφωνα με το νομοσχέδιο όχι μόνο επανέρχονται οι αιώνιοι φοιτητές, αλλά μπορούν να επανεγγραφούν στις σχολές όσοι είχαν διαγραφεί με τον προηγούμενο νόμο. Ταυτόχρονα, επανέρχεται το πανεπιστημιακό άσυλο ακριβώς όπως ήταν πριν τον νόμο Διαμαντοπούλου, ενώ πλέον οι φοιτητές θα μπορούν και πάλι να συμμετέχουν στις εκλογές για την ανάδειξη των πρυτανικών αρχών.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με «Τα Νέα» το νέο νομοσχέδιο περιλαμβάνει:
Ολική επαναφορά των λεγόμενων αιωνίων φοιτητών. Όσοι εξ' αυτών μάλιστα έχουν διαγραφεί βάσει του προηγούμενου νόμου μπορούν να επαναγγραφούν στις σχολές τους με πλήρη αίτηση. Συνολικά πάνω από «συνταξιούχοι» 150.000 φοιτητές θα συνεχίσουν να λιμνάζουν στα Ιδρύματα.
Η ιδιότητα του φοιτητή θα διατηρείται μέχρι την απονομή τίτλων σπουδών.
Φοιτητές που έχουν υπερβεί τον ελάχιστο χρόνο φοίτησης προσαυξανόμενο κατά δύο έτη δεν θα δικαιούνται παροχές σίτισης, στέγασης, διευκολύνσεων για τις μετακινήσεις και τις μετεγγραφές
Οι φοιτητές θα έχουν το δικαίωμα να διακόψουν τις σπουδές τους με έγγραφη αίτηση για όσα εξάμηνα ή μη επιθυμούν χωρίς όμως να έχουν τη φοιτητική ιδιότητα στο σχετικό διάστημα
Επανέρχεται η συμμετοχή των φοιτητών στις εκλογές για την ανάδειξη των πρυτανικών Αρχών, που είχε καταργηθεί. Όσοι περισσότεροι ψηφίσουν τόσο μεγαλύτερο βάρος θα έχει η ψήφος τους
Στο εξής υποψηφιότητα για τη θέση του πρύτανη θα μπορεί να θέσει μόνο καθηγητής πρώτης βαθμίδας του ίδιου ιδρύματος
Μέσα σε 50 ημέρες από την ψήφιση του νόμου θα πρέπει να γίνουν ξανά πρυτανικές εκλογές σε όλα τα ιδρύματα εκτός από όσα έκαναν εκλογές με βάση τις τροπολογίες που πρόσφατα ψήφισε η κυβέρνηση
Οι εκλογές θα γίνουν ξανά με κάλπες και μόνο αν αποτύχουν δύο φορές, αν δηλαδή τις κλέψουν ή τις καταστρέψουν οι φοιτητές.
Οι φοιτητές θα συμμετέχουν με εκπροσώπους στα όργανα διοίκησης, δηλαδή στη σύγκλητο, σχολή, τμήμα κτλ.
Επανέρχεται το πανεπιστημιακό άσυλο με την ίδια διατύπωση που είχε πριν από την κατάργηση του από τον νόμο Διαμαντοπούλου.

Το τελευταίο διάστημα τα ανώτατα ιδρύματα της χώρας βρίσκονται στα πρόθυρα μαζικού λουκέτου λόγω υποχρηματοδότησης από το υπουργείο Παιδείας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι για τα Ιδρύματα η κρατική χρηματοδότηση είναι πετσοκομμένη κατά 22% για το νέο έτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: