ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου: Ο Δήμος Άργους Ορεστικού, είναι οικονομικά εύρωστος!

κ. Δήμαρχε,μήπως πρέπει να μειώσουμε κάποια τέλη, αφού υπάρχει οικονομική ευρωστία;


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΝΟΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΩΝ

                                    
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού
Ζητείται άμεση λύση στα οικονομικά προβλήματα των Δήμων

Στην έκτακτη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου, στην Αθήνα, με κεντρικό θέμα την οικονομική κατάσταση των Δήμων της χώρας συμμετείχε ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού Πάνος Κεπαπτσόγλου.
Όπως επισημάνθηκε, η οικονομική ασφυξία που υφίστανται οι Δήμοι τα τελευταία χρόνια έχει ως αποτέλεσμα την σοβαρή υποβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η οποία περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο θεσμό της Πολιτείας δέχεται μια τρομακτική μείωση πόρων.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι λίγο πριν το τέλος του 2015 δεν έχουν αποδοθεί ακόμη θεσμοθετημένοι πόροι της τρέχουσας χρονιάς, ενώ στον κρατικό προϋπολογισμό του 2016 προβλέπονται για την Τοπική Αυτοδιοίκηση 550 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα σε σχέση με πέρυσι.
«Το γεγονός αυτό εγείρει ακόμη πιο σοβαρούς προβληματισμούς καθώς, εάν μέχρι τώρα μιλούσαμε για μια μείωση στους πόρους των Δήμων της τάξεως του 65%, με τα νέα δεδομένα πάμε σε καινούριες μειώσεις ύψους 50%», τόνισε ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού.
Για τους λόγους αυτούς και παρά τις προφορικές δεσμεύσεις του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουπλή που μίλησε στην έκτακτη Γενική Συνέλευση, η ΚΕΔΕ εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο ζητά την ικανοποίηση από την κεντρική εξουσία 24 αιτημάτων που θα δώσουν λύση στα οξύτατα οικονομικά προβλήματα των Δήμων. Σε διαφορετική περίπτωση οι Δήμαρχοι προανήγγειλαν δυναμικές κινητοποιήσεις, θέλοντας να προασπίσουν τη λειτουργική και οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ η οποία σχετίζεται άμεσα με την καθημερινότητα των πολιτών.
Σε ότι αφορά, πάντως στον Δήμο Άργους Ορεστικού ο κ. Κεπαπτσόγλου υπογράμμισε πως πρόκειται για έναν από τους πιο εύρωστους οικονομικά Δήμους, ο οποίος μάλιστα στον προϋπολογισμό του 2016 δεν προβλέπει καμία αύξηση των τελών. «Μέχρι στιγμής, από τη διαχείριση που έχουμε κάνει, ο Δήμος Άργους Ορεστικού είναι ένας από τους πιο τακτοποιημένους οικονομικά Δήμους ολόκληρης της χώρας. Ο τρόπος όμως με τον οποίο αλλάζουν τα δεδομένα και κυρίως το γεγονός ότι συνεχίζεται ο οικονομικός στραγγαλισμός των ΟΤΑ μας ανησυχεί και μας προβληματίζει». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: