ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

ΚΕΝΑ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ-ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

Δύο μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων και ακόμη σε αρκετά σχολεία υπάρχει έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού.
Συγκεκριμένα, οι ελλείψεις παρατηρούνται κυρίως σε μουσικούς και αγγλικής γλώσσας. Επίσης, σοβαρές ελλείψεις υπάρχουν σε εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής. Σε δύο Σχολεία  1ο και 5ο Καστοριάς τα τμήματα Ένταξης δεν λειτουργούν, μαθητές με αναπηρία που χρήζουν παράλληλης στήριξης παραμένουν αβοήθητοι. Οι γονείς από τον Ιούνιο έχουν συγκεντρώσει όλα τα απραίτητα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν και προτείνουν ότι τα παιδιά τους χρειάζονται παράλληλη στήριξη.Οι Διευθυντές-ντριες των σχολείων έχουν προωθήσει τα αιτήματα μέσω της Διεύθυνσης.
 Συγκεκριμένα μαθητές με προβλήματα όρασης δεν υποστηρίζονται από εκπαιδευτικούς ειδικότητας Brile. Επίσης για τους παραπάνω μαθητές δεν υπάρχουν τα κατάλληλα βιβλία που είναι γραμμένα με το σύστημα Brile, τα οποία τυπώνονται από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών στην Αθήνα.
Προχθές, το Υπουργείο ανακοίνωσε προσλήψεις νηπιαγωγών και εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, αλλά για το Νομό μας ουδείς!!! παρόλο που ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας κ. Μασλάρης ζητά επιτακτικά.
 Ζητούμε άμεσα, το Υπουργείο, ως αποκλειστικά υπεύθυνο, να μεριμνήσει για:
1.Την κάλυψη εδώ και τώρα των κενών σε ειδικότητες στα σχολεία.
2.Την άμεση στελέχωση με εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής των Τμημάτων Ένταξης και Παράλληλης Στήριξης Δημοτικών και Νηπιαγωγείων.
Τέλος, επισημαίνω για μια ακόμη φορά, ότι συνάδελφοι που προσλαμβάνονται ως αναπληρωτές, βρίσκονται "δέσμιοι" συμβάσεων που δεν έχουν υπογράψει και ότι θα πληρώνονται- άγνωστο πότε- μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ.
Νομίζω πως ήρθε η ώρα να το γράψω και να το βροντοφωνάξω: Μήπως στο άμεσο μέλλον όλοι οι εκπαιδευτικοί θα υπογράφουμε 9μηνες συμβάσεις και θα πληρωνόμαστε από ανάλογα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το καλοκαίρι θα "μπαίνουμε" στο ταμείο ανεργίας; 
Ο αξιότιμος πρόεδρος της ΔΟΕ τι λέει για όλα αυτά;

Δεν υπάρχουν σχόλια: