ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Άγνοια ή Μεθοδεία;

Η περιφερειακή διευθύντρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας ,απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον ορισμό μελών των περιφερειακών υπηρεσιακών συμβουλίων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Π.Ε.) και καλεί τους εκπαιδευτικούς που διαθέτουν τα ανάλογα προσόντα της παρ. 8 του άρθρου 47 του Ν.3848/2010, να υποβάλλουν σχετική αίτηση μέσω των Διευθυντών Διευθύνσεων και Προϊσταμένων Γραφείων από 23-12-2010 μέχρι και 29-12-2010!!!
Ενημερωτικά, σας αναφέρω ότι, το σχετικό έγγραφο της περιφερειακής διεύθυνσης έφθασε στη Διεύθυνση Καστοριάς την 23η Δεκέμβρη, ημέρα που κλείνουν τα σχολεία. Η επόμενη ημέρα 24 Δεκεμβρίου ήταν ημιαργία για τις υπηρεσίες και στη συνέχεια μεσολάβησε το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων. Άρα έμειναν για τους ενδιαφερόμενους δύο μόνο ημέρες να υποβάλλουν τις αιτήσεις, η 28η και η 29η Δεκέμβρη, αφού η 27η Δεκέμβρη ημέρα Δευτέρα,η Διεύθυνση προσπαθούσε να ενημερώσει όλους τους συναδέλφους όχι όμως ενυπόγραφα που ορίζει το έγγραφο της περιφερειακής διευθύντριας.
Γιατί έπρεπε το χρονικό διάστημα υποβολής των αιτήσεων να είναι μέσα στις αργίες των εορτών; Πώς και πότε θα ενημερωθούν οι συνάδελφοι; Κι αν ακόμη ενημερωθούν από τη Διεύθυνση, υπάρχει η χρονική δυνατότητα σε όλους τους ενδιαφερόμενους βάσει νόμου να καταθέσουν αιτήσεις; Αρκετοί απουσιάζουν και εκτός Νομού Καστοριάς. Γιατί τόση κρυψίνοια και βιάση; Εξυπηρετούνται κάποιοι; Υπάρχει κάποια μεθόδευση; Τέλος,γιατί η περιφερειακή διευθύντρια καλεί και τους σχολικούς συμβούλους να υποβάλλουν αίτηση απευθείας στην περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης Δυτ. Μακεδονίας;  Βάση ποιου νόμου μπορούν οι σχολικοί σύμβουλοι να είναι και μέλη των ΠΥΣΠΕ; 
Συναδέλφισσες-συνάδελφοι, είτε άγνοια είτε μεθοδεία, η περιφερειακή διευθύντρια πρέπει να αποσύρει το συγκεκριμένο έγγραφο διορθώνοντάς το, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του Ν.3848/2010.
 Άρθρο 47 παρ. 8 του Ν.3848/2010
8. Η περίπτωση β΄ της παραγράφου 2 του έκτου άρ−
θρου του ν. 3839/2010 (ΦΕΚ 51 Α΄) αντικαθίσταται ως
εξής:
«β. Δύο εκπαιδευτικούς με βαθμό Α΄ πρωτοβάθμιας
εκπαίδευσης που υπηρετούν σε οργανική θέση στην
περιφέρεια του οικείου Π.Υ.Σ.Π.Ε. και οι οποίοι επιλέγο−
νται με τους αναπληρωτές τους μεταξύ των δεκαπέντε
που κατά την ημερομηνία συγκρότησης κατέχουν τη
μεγαλύτερη πραγματική διοικητική υπηρεσία σε θέσεις
διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, προϊσταμένου
γραφείου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ή διευθυντή σχο−
λικής μονάδας πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: