ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Η Κυβέρνηση των τριών κομμάτων παίρνει σκληρά οικονομικά μέτρα και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ασχολούνται με την αναγραφή του Θρησκεύματος στους απολυτήριους τίτλους σπουδών.

Να μην ζητούνται στα σχολεία και να μην αναγράφονται στους απολυτήριους τίτλους σπουδών στοιχεία που παραβιάζουν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, ζητούν Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή και ρωτούν τον υπουργό Παιδείας:
Η αναγραφή του θρησκεύματος στους απολυτήριους τίτλους σπουδών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παραβιάζει την αρχή της προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Παρά τις αρνητικές γνωμοδοτήσεις για την αναγραφή του θρησκεύματος από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (απόφαση 77/Α25-6-2002), από τον Συνήγορο του Πολίτη (πόρισμα 19905.04.2.1/15-11-2004) αλλά και παρά τη σύσταση της κοινοτικής επιτρόπου κας Reding για εναρμόνιση με την κοινοτική νομοθεσία:«Το άρθρο 8 παρ. 1 της οδηγίας 95/46/ΕΚ προβλέπει ότι «τα κράτη μέλη απαγορεύουν την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που παρέχουν πληροφορίες για τη φυλετική ή εθνική καταγωγή, τα πολιτικά φρονήματα, τις θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις, τη συμμετοχή σε συνδικαλιστικές οργανώσεις, καθώς και την υγεία και τη σεξουαλική ζωή»(από απάντηση στην ερώτηση του ευρωβουλευτή Ν. Χουντή στις 4-1-2012) το υπουργείο δεν έχει προβεί στη σχετική τροποποίηση.
Επίσης στα σχολεία παρατηρείται το παράδοξο άλλοι διευθυντές να ζητούν εκ μέρους των γονέων αιτιολόγηση της επιθυμίας τους για απαλλαγή των μαθητών, τριών από το μάθημα των θρησκευτικών, άλλοι να ζητούν δηλώσεις περί αθεΐας και άλλοι να επικαλούνται εγκύκλιο που επιτρέπει μόνο σε αλλόθρησκους ή ετερόδοξους την δυνατότητα απαλλαγής.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
1. Θα μεριμνήσει για την άμεση τροποποίηση των σχετικών ρυθμίσεων προκειμένου να μην αναγράφεται το θρήσκευμα στους απολυτήριους τίτλους σπουδών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης;
2. Ποιες είναι οι προϋποθέσεις βάσει των οποίων δικαιούνται οι γονείς να ζητήσουν απαλλαγή των παιδιών τους από το μάθημα των θρησκευτικών; Παρακαλούμε να μας αναφέρετε τις σχετικές εγκυκλίους.
3. Έχουν ενημερωθεί οι διευθυντές, τριες για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί;
4. Γιατί δεν είναι όλα τα σχολεία εφοδιασμένα με κοινό έντυπο διατύπωσης του σχετικού αιτήματος;
Οι ερωτώντες βουλευτές
Κουράκης Τάσος
Φωτίου Θεανώ
Κανελλοπούλου Μαρία
Καρά Γιουσούφ Αϊχάν
Γεωργοπούλου Σαλτάρη Έφη
Βαμβακά Τζένη
Πάντζας Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: