ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΙΡΕΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2012

ΛΕΩΝΙΔΑΣ Ι. ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ                          15 - 1 - 2013
ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΠΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ                  ΠΡΟΣ: Όλους τους
http:leconomidis.blogspot.com                 εκπαιδευτικούς 
Τηλ.Σχολείου: 2467043226                   Δημοτικών Σχολείων         
6946315597- 2467044360                      και Νηπιαγωγείων

                                              
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΙΡΕΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2012
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Κάθε που τελειώνει ένα έτος δράσης, αυτόματα συντελείται μέσα μου μία ανασκόπηση, με διάθεση αυτοκριτικής για τα παρελθόντα, κάτι, που εδώ και 4 χρόνια, με οδήγησε, έτσι απλά, στην καθιέρωση της ετήσιας λογοδοσίας μου, η οποία, ως ουσιαστική και ιδιαίτερη στιγμή, μου δίνει άλλη μια ευκαιρία να επικοινωνήσω μαζί σας.
            Για μένα η παρούσα λογοδοσία μου, αποτελεί το κλείσιμο του δημιουργικού κύκλου της παρελθούσης τετραετίας και το άνοιγμα ταυτόχρονα ενός νέου, αφού εσείς με την ψήφο σας, στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου 2012, δώσατε το έναυσμα, την εκκίνηση για μια νέα πορεία, μου δώσατε την εντολή να συνεχίσω να σας υπηρετώ και την επόμενη διετία και αυτό θα κάνω.
Από το Γενάρη, λοιπόν, του 2012, το Υπηρεσιακό Συμβούλιο συνεδρίασε 21 φορές. Μας   απασχόλησαν θέματα που άπτονταν των αρμοδιοτήτων του συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του ΠΔ1/2003, τα σημαντικότερα εκ των οποίων είναι τα παρακάτω:

1. ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΠΥΣΠΕ
    Δεν ικανοποιήθηκε καμία αίτηση, αφού, για δεύτερη συνεχή χρονιά δεν υπήρχαν οργανικά κενά με εξαίρεση την ικανοποίηση τριών αιτήσεων νηπιαγωγών. Εκτιμώ ότι και τα επόμενα χρόνια η κατάσταση θα είναι ίδια.

2. ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΠΥΣΠΕ
    Ενημερωτικά σας αναφέρω ότι μετατέθηκαν σε άλλα ΠΥΣΠΕ 8 Δάσκαλοι και 1 νηπιαγωγός και ήρθε στο δικό μας ΠΥΣΠΕ 1 νηπιαγωγός.
        Το υπουργείο προσανατολίζεται να αλλάξει τα δεδομένα στις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών και αυτές να πραγματοποιούνται με βάση τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων, κάτι που για τις  Ομοσπονδίες Εκπαιδευτικών αποτελεί  «αιτία πολέμου».
Έτσι, οι εκπαιδευτικοί θα μετατίθενται πλέον με απόφαση του υπουργού Παιδείας, όχι με βάση τις δικές τους αιτήσεις, αλλά εκεί που υπάρχουν ανάγκες, σε όλη την επικράτεια. Επίκειται η έκδοση προεδρικού διατάγματος, το οποίο θα ορίζει τη διαδικασία, τα κριτήρια και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για τη διενέργεια των μεταθέσεων (υπεραριθμία στο σχολείο ή στο δήμο, έτη προϋπηρεσίας, οικογενειακή κατάσταση).

3. ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΠΥΣΠΕ
     Οι αιτήσεις και φέτος ήταν πολλές, αλλά, δυστυχώς, το ΠΥΣΠΕ δεν μπόρεσε να τις ικανοποιήσει όλες, γιατί, πρωτίστως, έπρεπε να ικανοποιηθούν οι συνάδελφοι που είναι υπεράριθμοι ή βρίσκονται εδώ και χρόνια στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ. Η εκτίμησή μου είναι ότι, εφεξής, οι αποσπάσεις θα είναι ελάχιστες έως μηδενικές.
Έτσι, λοιπόν, αρχικά το ΠΥΣΠΕ τοποθέτησε 41 δασκάλους από τις παραπάνω κατηγορίες (υπεράριθμους–διάθεση),  8 Νηπιαγωγούς και μία εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής. Στη συνέχεια από τις 48 συνολικά αιτήσεις αποσπάσεων ικανοποιήθηκαν οι 28, ποσοστό 58,33%.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
Από τις 36 αιτήσεις δασκάλων ικανοποιήθηκαν οι 20, ποσοστό 55,55%.
Από τις 7 αιτήσεις νηπιαγωγών ικανοποιήθηκαν οι 3, ποσοστό 42,8%.
Από τις 3 αιτήσεις εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής ικανοποιήθηκαν και οι 3, ποσοστό 100%.
Από τις 2 αιτήσεις εκπαιδευτικών Αγγλικής Γλώσσας ικανοποιήθηκαν και οι 2, ποσοστό 100%.

4. ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΠΥΣΠΕ
            Για το σχολικό έτος 2012-13, αποσπάσθηκαν σε άλλα ΠΥΣΠΕ:
19 Δάσκαλοι, 1 εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής και 2 εκπαιδευτικοί Μουσικής Αγωγής.
Στο δικό μας ΠΥΣΠΕ αποσπάσθηκαν:
25  Δάσκαλοι (οι 6 στο γραφείο της διεύθυνσης), 4 Νηπιαγωγοί, 3 εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής (ο ένας στο γραφείο της διεύθυνσης) και 3 εκπαιδευτικοί Αγγλικής Γλώσσας (η μία στο γραφείο των σχολικών συμβούλων). Είχαμε για δεύτερη  χρονιά και μία  «απόσπαση αποσπασμένου» στο ΠΥΣΠΕ Κοζάνης.
Επειδή, πολύ συχνά με ρωτάτε αν οι αποσπάσεις γίνονται αξιοκρατικά, σας απαντώ, για μία ακόμη φορά, ότι σε ένα μεγάλο βαθμό γίνονται με αξιοκρατία, αφού υπάρχουν μετρήσιμα κριτήρια, με εξαίρεση τις αποσπάσεις που γίνονται σε άλλους φορείς (Γραφεία Διευθύνσεων, Μητροπόλεις, Βιβλιοθήκες, Κόμματα και Βουλευτικά γραφεία κ.α.), οι οποίες, κατά την άποψή μου, πρέπει, στην πλειονότητά τους, να υπαχθούν στο καθεστώς της μοριοδότησης, άρα της αξιοκρατίας.

5. ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ
       Για την κάλυψη οργανικών και λειτουργικών κενών πραγματοποιήθηκαν μόνο 21 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών (14 Δάσκαλοι ειδικής αγωγής, 5 Νηπιαγωγοί ειδικής αγωγής, 1 εκπαιδευτικός Μουσικής (μειωμένου ωραρίου), 1 εκπαιδευτικός Αγγλικών), ενώ πέρυσι είχαν προσληφθεί 47…
Οι συγκεκριμένες προσλήψεις δεν κάλυψαν όλες τις ανάγκες της υπηρεσίας, αφού ακόμη και σήμερα υπάρχουν κενά στην ειδική αγωγή, στη μουσική και σε ειδικότητες στα ολοήμερα, τα οποία φέτος υπολειτουργούν, με ότι αυτό συνεπάγεται για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.
Επιτακτική είναι η ανάγκη, το υπουργείο να διορίσει, επιτέλους, μόνιμους εκπαιδευτικούς στην ειδική αγωγή και να σταματήσει ο εμπαιγμός των συναδέλφων, που επί σειρά ετών προσλαμβάνονται ως αναπληρωτές.

 6. ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ
      Για το 2012 είχαμε συνολικά 8 παραιτήσεις για συνταξιοδότηση (6 δάσκαλοι και 2 νηπιαγωγοί).
           
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
         Για τρίτο συνεχόμενο έτος, τα «μέτρα φτωχοποίησης»  μας «έγδαραν» χωρίς οίκτο και το ζητούμενο είναι, πόσο ακόμη θα αντέξουμε οι μικρομεσαίοι στην επιδρομή φόρων και τελών, που δεν μας αναλογούν. Συνεχίζεται το θέατρο του παραλόγου με την παγκόσμια πρωτοτυπία, να μειώνονται τα εισοδήματά μας και ταυτόχρονα να αυξάνονται τόσο οι τιμές των προϊόντων όσο και η φορολογία εισοδήματος. Και επειδή στη Δημοκρατία την ευθύνη την έχει ο λαός, έχουμε αυτό που μας αξίζει…
                    Τελειώνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω, για μία ακόμη φορά, τα υπόλοιπα μέλη του ΠΥΣΠΕ για την αρμονική, αγαστή και ειλικρινή  συνεργασία που είχαμε (παρά τις διαφωνίες μας) και ιδιαιτέρως, λόγω θέσης, τον πρόεδρο του ΠΥΣΠΕ και διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, συνάδελφο Γεώργιο Μασλάρη.
    Επίσης, ευχαριστώ θερμά, το προσωπικό του γραφείου της διεύθυνσης και, ιδιαιτέρως, ως εκ της θέσεώς του, το γραμματέα του ΠΥΣΠΕ, συνάδελφο Ευάγγελο Τοκατλίδη.
 Κλείνω επαναλαμβάνοντας για πολλοστή φορά  ότι η αποστολή των αιρετών είναι να υπηρετούν τους εκπαιδευτικούς με αποφασιστικότητα, συνέπεια, μαχητικότητα και ευαισθησία, μακριά από ιδεολογίες και παραταξιακές δεσμεύσεις, κάτι που αποτελεί πάγια θέση μου.
Eύχομαι σε όλες και όλους υγεία, υπομονή, ελπίδα και αλληλεγγύη.
Εύχομαι το 2013 να είναι λιγότερο «φορομπηχτικό» από το 2012.
Πάντα στη διάθεσή σας

Δεν υπάρχουν σχόλια: