ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

"Ξέρω από τη μητέρα μου και  τους φίλους μου τι σημαίνουν οι περικοπές"

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, λέει ο Γ. Στουρνάρας
«Το καταλαβαίνω από την οικογένεια μου, τη μητέρα μου, τους φίλους μου, τους ανθρώπους στο δρόμο, όμως είμαι πεπεισμένος ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος». 

Αυτή ήταν η απάντηση του Γιάννη Στουρνάρα ερώτημα αν καταλαβαίνει τις επιπτώσεις που έχει στην κοινωνία το πακέτο λιτότητας που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια. 

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών βλέπει «φως στην άκρη του τούνελ» και δηλώνει εξαιρετικά αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας τονίζοντας ότι είναι σίγουρος πως το 2013 θα είναι η τελευταία χρονιά της ύφεσης στην Ελλάδα.

Μιλώντας στο BBC τονίζει ότι πλέον το Grexit δεν υπάρχει στο τραπέζι και η πιθανότητα εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη είναι τώρα πολύ μικρή.

Ο κ. Στουρνάρας απάντησε ότι προς το τελευταίο τρίμηνο του 2013 θα υπάρξει ανάκαμψη, με την ανάπτυξη να αποκαθίσταται το επόμενο έτος ακόμα και αν καταγραφεί το 2013 η προβλεπόμενη ύφεση του 4,5%. «Νιώθω σίγουρος, 100% βέβαιος ότι αυτή θα είναι η τελευταία χρονιά ύφεσης στην Ελλάδα», είπε. Μάλιστα εκτίμησε ότι η Ελλάδα θα είναι στην ανάπτυξη όλο το 2014.

Στο ερώτημα αν η Αθήνα πιέζει τις χώρες της ΕΕ για περαιτέρω διαγραφή χρέους της, ο υπουργός είπε ότι θα καλωσόριζε περαιτέρω μείωση του ελληνικού χρέους σημειώνοντας όμως ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να γίνει αυτό. Θα έπρεπε να γίνει με τρόπο που ελαχιστοποιεί τη ζημιά για άλλους» είπε.

Ο κ. Στουρνάρας σημείωσε ότι η κυβέρνηση κατάφερε να αλλάξει την πορεία της οικονομίας και ότι τώρα υπάρχει πολύ μεγαλύτερη αισιοδοξία. Όπως είπε: «Οι καταθέσεις επιστρέφουν, η κυβέρνηση αποπληρώνει τις οφειλές της στον ιδιωτικό τομέα και υπάρχει μια αλλαγή στο πώς μας βλέπει η Ευρώπη. Είμαστε στα 2/3 του δρόμου προς το στόχο μας. Επομένως οι πολίτες μπορούν να ελπίζουν».

Αναφερόμενος στο ευρωπαϊκό μέλλον της Βρετανίας ο Γιάννης Στουρνάρας σχολίασε ότι θα ήταν σοβαρό λάθος η έξοδος της χώρας από την ΕΕ. Ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα σε καμία περίπτωση δε θα αποδεχόταν αναδιαπραγμάτευση των όρων συμμετοχής της Βρετανίας στην ΕΕ, διότι αυτό «θα άνοιγε το κουτί της Πανδώρας» και θα σήμαινε το τέλος της ΕΕ.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο περισσότερων περικοπών, ο κ. Στουρνάρας απάντησε ότι αν εφαρμοστεί το φετινό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων δε θα υπάρξουν άλλα πακέτα λιτότητας και περικοπές σε μισθούς, επιδόματα και συντάξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: