ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Ο ευτυχούλης

Αν δεν ξέρατε τι είναι η ευτυχία ή τη διαδρομή για να την κατακτήσετε, ο εκ των επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ και κύριος εκπρόσωπός του περί των οικονομικών, Γιώργος Σταθάκης, το αποκάλυψε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη «Στο Κόκκινο». Σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη, λοιπόν, και προφανώς για ολόκληρο τον ΣΥΡΙΖΑ, «η ευτυχία περνάει μέσα από το ευρώ». Είμαι ευτυχούλης γυρίζω από το ευρώπουλο.


Όσοι δεν ακούσατε τη συγκεκριμένη συνέντευξη μπορείτε να την ακούσετε εδώ και ακούστε προσεκτικά τι λέει ο εκπρόσωπος της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ειδικά μετά το έβδομο λεπτό.


Δεν είναι μόνο ότι «υπό τις παρούσες συγκυρίες» δεν υπάρχει άλλο νόμισμα που φέρνει την ευτυχία, σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη, αλλά είναι και «οπορτουνιστικό» να κρίνεις το ευρώ από μόνο του δίχως τις πολιτικές που εφαρμόζονται. Λες και όταν μιλάμε για το ευρώ, αναφερόμαστε σ’ ένα κομμάτι μέταλλο ή σ’ ένα χαρτονόμισμα και όχι σε όλο αυτό το «σύστημα ευρώ» που στήθηκε από τις ισχυρές οικονομίες – δηλαδή τη Γερμανία – και τις κυρίαρχες ευρωπαϊκές τράπεζες, το οποίο σύστημα παρεμπιπτόντως θα πρέπει να το αποδεχθείς πλήρως για να παραμείνεις στην ευτυχία του ευρώ.

Άλλωστε, όπως θα ακούσετε τον κ. Σταθάκη να λέει «υπάρχουν χώρες που δεν είναι στην ευρωζώνη αλλά είναι σε Μνημόνιο, ακόμη και χώρες που δεν είναι στην Ε.Ε. και για να δανειστούν μπαίνουν σε Μνημόνιο». Άρα; Άρα δε φταίει το ευρώ! Το μόνο που δεν είπε, τουλάχιστον ακόμη, ο κ. Σταθάκης και προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι το Μνημόνιο είναι ευλογία. Όμως ποτέ δεν ξέρεις με τον ΣΥΡΙΖΑ…

Αυτά τα λέει ο κ. Σταθάκης μετά το έβδομο λεπτό της συνέντευξής του. Πριν από αυτό, εξηγεί κάτι άλλο ενδιαφέρον. Ότι το «απεχθές χρέος» της Ελλάδας είναι μόνο 5% και ότι όλο το υπόλοιπο 95% είναι «παραδοσιακό» που θα πρέπει να αποπληρωθεί. Επειδή όμως ο κ. Σταθάκης αναγνωρίζει – πάλι καλά – ότι αυτό το χρέος είναι μη βιώσιμο προτείνει να βρεθούν μέθοδοι ελάφρυνσής του, όπως για παράδειγμα να μην πληρώνονται τοκοχρεολύσια ώσπου να επιστρέψει η χώρα σε ρυθμό ανάπτυξης.

Μα και ο κ. Στουρνάρας θεωρεί ότι αν επιμηκυνθεί ο χρόνος αποπληρωμής του χρέους σε συνδυασμό με μείωση επιτοκίων τότε κι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την ελάφρυνσή του. Δεν είναι άραγε και αυτή μία «μέθοδος ελάφρυνσης του χρέους»; Είναι τόσο κοντά οι διάφορες προτάσεις ελάφρυνσης του χρέους που τελικά μόνο διαφορετικές δεν είναι. Δε θα τα χαλάσουμε τώρα στις λεπτομέρειες.

Απομένει βέβαια το ερώτημα πώς κατέληξε ο κ. Σταθάκης στο συμπέρασμα ότι μόνο το 5% του χρέους είναι απεχθές. Θεωρώ όμως ότι και αυτό είναι μία λεπτομέρεια. Τόσο θέλει να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ για να ξεχαστούν τα περί «μονομερών διαγραφών και κινήσεων». Άλλωστε τώρα που βρήκαμε το δρόμο για την ευτυχία, ίσως και για την εξουσία, δεν είναι καιρός για… οπορτουνισμούς. Κύριοι να είμαστε πάνω απ’ όλα.

Απλώς έχω μια απορία. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι η ευτυχία περνάει μέσα από το ευρώ κι ότι το χρέος πρέπει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να αποπληρωθεί, τότε σε τι διαφέρει από τη σημερινή κυβέρνηση; Στο 5% του επαχθούς; Σιγά! Όλο και θα βρει κάποιες χώρες ο κ. Σταθάκης που κατάπιαν το επαχθές χρέος τους ώστε να μη διαταραχθεί η ανάπτυξη.

Αν, λοιπόν, όλα μέλι – γάλα και με το ευρώ και με το χρέος δεν καταλαβαίνω γιατί να εμπιστευτεί κάποιος τον ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση του θέματος και όχι τους γνήσιους φιλελεύθερους που είναι και έμπειροι σε αυτά; Κι όταν λέω «έμπειρους», δεν εννοώ φυσικά τη ΝΔ, αλλά τη «Δράση». Και δεν είναι αστείο, αλλά έτσι όπως το πάει ο ΣΥΡΙΖΑ σε λίγο η «Δράση» θα είναι ριζοσπαστικότερη στις προτάσεις της.

Καρτέσιος
Πηγή: Ο ευτυχούλης - RAMNOUSIA

Δεν υπάρχουν σχόλια: