ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

Για 9η συνεχή χρονιά μέτρα φτωχοποίησης!

Για 9η συνεχή χρονιά μέτρα φτωχοποίησης!

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2016

Αποτελεσματική γυμναστική, πρωί με άδειο στομάχι


kathimerini.gr
Η καλύτερη ώρα για να χάσετε βάρος με τη βοήθεια της γυμναστικής, λένε οι επιστήμονες, είναι να γυμναστείτε πρωί πρωί με άδειο στομάχι.
Πριν από μερικά χρόνια, Βέλγοι ερευνητές στο Βέλγιο έπεισαν νέους και υγιείς άνδρες να συμμετάσχουν σε μία έρευνα και να καταναλώσουν 30% περισσότερες θερμίδες και 50% περισσότερο λίπος.
Στη συνέχεια, οι εθελοντές χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες: τα μέλη της πρώτης ομάδας δεν γυμνάζονταν καθόλου, τα μέλη της δεύτερης ομάδας γυμνάζονταν το μεσημέρι αφού είχαν φάει πρωινό, ενώ τα μέλη της τρίτης ομάδας γυμνάζονταν νωρίς το πρωί προτού φάνε οτιδήποτε.
Οταν πέρασαν έξι εβδομάδες και ολοκληρώθηκε η έρευνα, τα μέλη της πρώτης ομάδας που δεν είχαν ασκηθεί καθόλου είχαν αυξήσει το σωματικό τους βάρος και είχαν αποκτήσει ανεκτικότητα στην ινσουλίνη, ενώ οι μυϊκοί τους ιστοί είχαν περισσότερο λίπος. Ομως και τα μέλη της δεύτερης ομάδας, που ασκούνταν μετά το πρωινό, παρουσίαζαν αύξηση του σωματικού τους βάρους και είχαν προβλήματα με την ινσουλίνη. Αντιθέτως τα μέλη της τρίτης ομάδας, που γυμνάζονταν μόλις ξυπνούσαν, δεν είχαν πάρει βάρος και είχαν τα επιθυμητά επίπεδα ινσουλίνης. Επίσης, ο οργανισμός τους έκαιγε περισσότερο λίπος ολόκληρη την ημέρα.
Η γυμναστική νωρίς το πρωί απέτρεπε την αύξηση του σωματικού βάρους. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει και απώλεια βάρους. Πάντως, τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά για όποιον ενδιαφέρεται να χάσει μερικά κιλά, επισημαίνει ο Πίτερ Χέσπελ, καθηγητής στο Κέντρο Ερευνας Ασκησης και Υγείας του Καθολικού Πανεπιστημίου της Λουβένης.
«Η καλύτερη στρατηγική για να μην πάρουμε βάρος είναι προφανώς ο συνδυασμός υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής και φυσικής άσκησης», εξηγεί ο δρ Χέσπελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: