ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

"ΟΧΙ" από τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην πρόταση του Μαξίμου για Πολύδωρα

Το Μαξίμου συνεχίζει να ενεργεί βεβιασμένα και λανθασμένα
Το κόμμα και οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποδέχονται την επιλογή Πολύδωρα; 
Πού τον θυμήθηκαν τον αξιότιμο και συμπαθέστατο Βύρωνα!   "Άτιμη" καρέκλα, όλα... γι' αυτήν γίνονται!
Για την επιλογή του κ. Μορώνη στη θέση του αντιπροέδρου, ουδείς ασχολήθηκε!
Το μεσημέρι του Σαββάτου, ο Βύρων Πολύδωρας, πέρασε την πύλη του Μεγάρου Μαξίμου και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Από τη συνάντηση προέκυψε, πως ο κ. Πολύδωρας είναι το πρόσωπο που προτείνει η κυβέρνηση για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ.
Η επιλογή αυτή, όπως δήλωναν κυβερνητικές πηγές, θα ήταν ένα πρόσωπο, το οποίο η ΝΔ δύσκολα θα μπορούσε να απορρίψει.
Ωστόσο, η ψυχρολουσία δεν άργησε να έρθει από την πλευρά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι ο Βύρων Πολύδωρας δεν πληροί τις προϋποθέσεις για το ΕΣΡ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι βρίσκεται «εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε, δείχνει ότι βρίσκεται σε απελπισία. Οφείλει να προσαρμοστεί στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά, αντί να παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια». 
«Όχι» από την αντιπολίτευση
Δεν ήταν όμως μόνο η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας που φαίνεται ότι χαλά τα σχέδια της κυβέρνησης, καθώς και τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης εξέφρασαν την αποδοκιμασία τους στην πρόταση Πολύδωρα για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ.
Το ΚΚΕ, σε ανακοίνωση του, σημειώνει πως «ο αποπροσανατολισμός καλά κρατεί. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν αναγορεύσει σε "μητέρα των μαχών" της μεταξύ τους αντιπαράθεσης το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και της συγκρότησης του ΕΣΡ, για να κρύψουν τη στρατηγική τους σύμπλευση σε όλα τα άλλα σοβαρά και κρίσιμα ζητήματα που επιδεινώνουν τη ζωή του λαού. Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να πάρει μέρος σε παζάρια και παιχνίδια που έχουν ως κύριο στόχο την αναδιανομή της πίτας στα ΜΜΕ και το ποιος θα επικρατήσει σε αυτή την αναδιανομή».
Αρνητικά τοποθετήθηκε το Ποτάμι να αναλάβει πρόεδρος στο ΕΣΡ ο Βύρων Πολύδωρας. «To Ποτάμι δεν παίζει με τους θεσμούς και δεν πρόκειται να συναινέσει στον ευτελισμό των ανεξάρτητων Αρχών. Δεν θα ψηφίσει για πρόεδρο του ΕΣΡ ένα πρόσωπο από το βαθύ παρελθόν της Ελλάδας της χρεοκοπίας...  Δεν πρόκειται να γίνει συνεργός στον κατήφορο που ακολουθεί η κυβέρνηση», τονίζεται σε ανακοίνωση του κόμματος.
Αρνητική είναι η Δημοκρατική Συμπαράταξη, επισημαίνοντας σε ανακοίνωσή της ότι παραμένει σταθερή στη θέση της ότι θα συμβάλει θετικά στη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, ώστε να υπάρξει σωστή ρύθμιση στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «τα πρόσωπα που θα συγκροτήσουν την ανεξάρτητη αρχή - και ιδιαίτερα αυτό του Προέδρου - επιβάλλεται να πληρούν αυστηρές προϋποθέσεις ώστε και συμβολικά και ουσιαστικά να μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ευθύνες αλά και να συγκεντρώνουν την ευρύτερη αποδοχή. Αυτό εξάλλου είναι και το πνεύμα του Συνταγματικού νομοθέτη όπως αποτυπώθηκε ρητά στις διατάξεις του Συντάγματος, που προβλέπουν την αποδοχή των 4/5 της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής. Ο προτεινόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ ως υποψήφιος Πρόεδρος κ. Βύρων Πολύδωρας δεν ικανοποιεί τα κριτήρια που έχουμε θέσει. Η πρόταση του εξυπηρετεί απλά τα γνωστά πολιτικά παιχνίδια των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ με την συντηρητική παράταξη, με αντάλλαγμα την πολιτική ασυλία της καταστροφικής - για τη χώρα - περιόδου 2004/2009. Εξυπακούεται ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα ψηφίσει τον "Υπουργό της ζαρντινιέρας". Αυτόν που είχε προτείνει τη συνεργασία του πολιτικού του χώρου, με την Χρυσή Αυγή. Περιμένουμε πραγματικά συναινετικές προτάσεις ώστε να συγκροτηθεί αξιόπιστο και αποδεκτό ΕΣΡ».
Η Ένωση Κεντρώων, από την πλευρά της, αναφέρει σε ανακοίνωση της ότι «για να υπάρχει αποτέλεσμα στη διάσκεψη των προέδρων πρέπει να αποφύγει η κυβέρνηση κάθε παράπλευρη νομοθετική πρωτοβουλία και να μετατεθούν όλες οι αρμοδιότητες στο ΕΣΡ. Ακόμη και τις προσωρινές άδειες λειτουργίας των σταθμών να τις δώσει το ΕΣΡ και όχι η κυβέρνηση. Η δε ΝΔ, οφείλει να συμβάλλει στο σχηματισμό ΕΣΡ γιατί διαφορετικά θα παρουσιαστεί σαν κόμμα που το μόνο που το ενδιαφέρει είναι να ρίξει την κυβέρνηση».
Αντιθέτως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στηρίζουν την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα και σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Χαιρετίζουμε την πρόταση του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα να αναλάβει ο Βύρων Πολύδωρας καθήκοντα προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ). Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θεωρούμε ότι η προσωπικότητα του Βύρωνα Πολύδωρα πληροί όλες τις προϋποθέσεις που απαιτεί ο θεσμός για αυτή τη θέση» δήλωσε η εκπρόσωπος του κόμματος Μανταλένα Παπαδοπούλου και σημείωσε:
«Η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει, επιτέλους, να συναινέσει στο αίτημα για την άμεση συγκρότηση του ΕΣΡ, ώστε να πάψει να επικρατεί το καθεστώς ανομίας και αναρχίας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας θα πρέπει να αφήσει κατά μέρος τα κάθε είδους μικροπολιτικά παιχνίδια της».
Ο Παππάς, τώρα ζητά συναίνεση. Κ. υπουργέ, όπως "έστρωσες θα κοιμηθείς"...
«Είναι αυτονόητο ότι υπό το φως της απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας η αρμοδιότητα για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού και των λεπτομερειών της διεξαγωγής περνάει στο ΕΣΡ άμεσα, όπως άλλωστε προέβλεπε από την αρχή ο Ν.4339/15. Είναι η ώρα να πέσουν οι τόνοι και να αναζητηθούν οι ευρύτατες δυνατές συναινέσεις. Η συγκρότηση ΕΣΡ, ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες και η επακόλουθη αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών είναι συνταγματική υποχρέωση και ευθύνη όλων των πολιτικών δυνάμεων», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.
Και όλα αυτά ενώ είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα της Δευτέρας η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, στην οποία απαιτείται πλειοψηφία 4/5 για την επιλογή του νέου προέδρου του ΕΣΡ. Συνεπώς, φαντάζει απίθανο να να προκύψει αυτή η πλειοψηφία στη συνεδρίαση της Διάσκεψης, οπότε για μία ακόμη φορά δεν θα υπάρξει συγκρότηση του ΕΣΡ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: