ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

Για 9η συνεχή χρονιά μέτρα φτωχοποίησης!

Για 9η συνεχή χρονιά μέτρα φτωχοποίησης!

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017

Παραμένουν στη θέση τους όλοι οι Διευθυντές/Διευθύντριες έως την 30η Ιουλίου

Η θητεία των νυν Διευθυντών λήγει την 30η Ιουλίου και όχι την 30η Ιουνίου.

Δικαιώθηκαν οι εξήντα ένας προσφεύγοντες, αλλά ο υπουργός θεωρεί ανέφικτο  το ενδεχόμενο να συμμορφωθεί με την απόφαση έως τις 30 Ιουλίου, που λήγει η θητεία των Διευθυντών. 

Επιδόθηκε τελικά στον υπουργό παιδείας κ. Γαβρόγλου, η ομόφωνη ακυρωτική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επί της υπουργικής απόφασης βάσει της οποίας έγινε η επιλογή των νυν Διευθυντών όλων των σχολείων της χώρας. 

Τι είχε δηλώσει ο Υπουργός Παιδείας για το θέμα, ο οποίος καλείται να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά
Σε παλαιότερες δηλώσεις του ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου είχε αφήσει να εννοηθεί ότι το υπουργείο μέχρι τότε δεν θα προλάβει να συμμορφωθεί. Συγκεκριμένα ο κ. Γαβρόγλου είχε πει: «Μια απόφαση από το ΣτΕ έχεις ένα χρόνο προσαρμογής στην απόφαση. Άρα και σήμερα να μας κοινοποιηθεί η απόφαση του ΣτΕ νομίζω ότι μέχρι τέλος Ιουνίου δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα νομικό ως προς την παραμονή τους, και μετά, προφανώς, θα συμμορφωθούμε».
Και διαβεβαίωσε :«Εμείς είναι απολύτως σαφές ότι θα συμμορφωθούμε με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και θα προχωρήσουμε σε ένα νέο τρόπο διορισμού των Διευθυντών Σχολείων». 
Περίεργες εμμονές του υπουργού ως προς την αξιολόγηση
Ο κ. Γαβρόγλου αναφερόμενος στην αξιολόγηση είχε επισημάνει επίσης ότι «Πρέπει ταυτοχρόνως να προβλέψουμε κι έναν επί της ουσίας ρόλο των διδασκόντων σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ο Σύλλογος Διδασκόντων πρέπει να παίζει ένα πολύ βασικό ρόλο ως προς τις αυτοαξιολογήσεις της σχολικής μονάδας, ως προς την αποτίμηση του έργου του Διευθυντή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: