ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

Για 9η συνεχή χρονιά μέτρα φτωχοποίησης!

Για 9η συνεχή χρονιά μέτρα φτωχοποίησης!

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Κυριακή, 9 Απριλίου 2017

Καταγγελία της ΔΟΕ για την ενέργεια του Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας να "διαφημίζει" συνέδριο για την αξιολόγηση


Αρ. Πρωτ.1255              Αθήνα 07/4/2017 

Προς Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.
Θέμα: Εγκύκλιος του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας για «διαφήμιση» συνεδρίου με θέμα «Αξιολόγηση στην Εκπαίδευση»

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταγγέλλει την ενέργεια του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας κ. Παντή να «διαφημίζει» με εγκύκλιό του προς τους εκπαιδευτικούς, συνέδριο και μάλιστα με οικονομικό κόστος για όσους το παρακολουθήσουν, που πραγματοποιεί αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία με θέμα «Αξιολόγηση στην Εκπαίδευση» (!!!). Είναι δικαίωμα της κάθε εταιρείας να διοργανώνει τις δράσεις που αποφασίζει (η συγκεκριμένη, το ΕΛ.Π.ΠΟ. προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα κατάρτισης με δίδακτρα) και φυσικά είναι δικαίωμα του οποιουδήποτε να τις παρακολουθεί. Αυτό που είναι αδιανόητο είναι ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας μέσα από την άσκηση του θεσμικού του ρόλου να αναγορεύεται, έστω και έμμεσα, σε συνεργάτη της όποιας εταιρείας.
Ακόμη πιο εξοργιστικό είναι το γεγονός ότι το συνέδριο που «διαφημίζει» ο Γενικός Γραμματέας (μέλος της κυβέρνησης που όταν ως κόμμα ήταν στην αντιπολίτευση μαχόταν μαζί με το εκπαιδευτικό κίνημα κατά της αξιολόγησης – χειραγώγησης) έχει ως θέμα του την αξιολόγηση στην εκπαίδευση.
Θυμίζουμε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ότι η δέσμευσή του προς τη Δ.Ο.Ε. για κατάργηση του θεσμικού πλαισίου της αξιολόγησης – χειραγώγησης παραμένει μια ακόμη ανεκπλήρωτη υπόσχεση της κυβέρνησης και ότι κάθε σχετική με την αξιολόγηση συζήτηση που γίνεται εντός του πλαισίου αυτού παραπέμπει ευθέως σε χειραγώγηση. Όταν, μάλιστα, φτάνει ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου να την ενισχύει, είναι σαφές ότι δεν μπορεί να αποτελεί παρά μέρος της συνολικής στάσης της κυβέρνησης απέναντι στο ζήτημα.
Καταδικάζουμε τη διαφήμιση των πληρωμένων προγραμμάτων για την εφαρμογή της αξιολόγησης από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, καλούμε τον ίδιο να ανακαλέσει άμεσα την εγκύκλιο και τον κύριο Υπουργό Παιδείας να φροντίσει ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον αλλά και να υλοποιήσει άμεσα τη δέσμευση της κυβέρνησης για κατάργηση του θεσμικού πλαισίου της αξιολόγησης – χειραγώγησης.

Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε την ανακοίνωση σε μορφή PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια: