ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Κ.Κ. Κίνας: Αφήστε τους θεούς, επιστρέψτε στον Μαρξ και τον Λένιν

Το άγαλμα των Μαρξ και Ενγκελς στη Σαγκάη έχει γίνει δημοφιλής τόπος συνάντησης.

ΠΕΚΙΝΟ. Τα επιτελεία του Κομμουνιστικού Κόμματος επέπληξε ο Τσεν Σι, κορυφαίος ηγέτης της Κίνας, για το γεγονός ότι προτάσσουν «φαντάσματα και θεούς» έναντι του σοσιαλισμού.

Ο Τσεν Σι, με κείμενό του στη «Λαϊκή Ημερησία», το επίσημο όργανο του κόμματος, κατηγόρησε ανώτατους αξιωματούχους πως έχουν περιέλθει σε κατάσταση πολιτικής και ηθικής σήψης και πως κατέφυγαν στη θρησκεία, στις δεισιδαιμονίες, ακόμα και στη δυτική πολυκομματική δημοκρατία, τη στιγμή που η πίστη τους στον σοσιαλισμό έχει εξανεμιστεί. «Ορισμένοι δεν πιστεύουν στον Μαρξ και τον Λένιν, αλλά πιστεύουν σε φαντάσματα και θεούς. Δεν πιστεύουν σε ιδανικά αλλά πιστεύουν στη μαγεία. Δεν σέβονται τους ανθρώπους αλλά σέβονται αυθεντίες», έγραψε ο Τσεν. Το άρθρο του Τσεν έρχεται στον απόηχο αναφορών, βάσει των οποίων χριστιανοί της επαρχίας του Γιανγκσί διατάχθηκαν να ξεφορτωθούν από τα σπίτια τους εικόνες του Ιησού και να τις αντικαταστήσουν με πορτρέτα του Σι. Σύμφωνα με τον Κι Γιαν, τοπικό αξιωματούχο, η κίνηση αυτή εντάσσεται στην πολιτική για την καταπολέμηση της φτώχειας, ώστε οι παραπλανημένοι πιστοί να πεισθούν πως ο Σι θα βελτιώσει τις ζωές τους, όχι ο Χριστός.

Ο Ουίλιαμ Νι, αναλυτής της Διεθνούς Αμνηστίας στο Χονγκ Κονγκ, δήλωσε πως η πρωτοβουλία υποδηλώνει τις δύο σημαντικότερες πολιτικές φιλοδοξίες του Σι, με την πρώτη να αφορά τον αγώνα κατά της φτώχειας ενώ η δεύτερη σχετίζεται με την αγιοποίησή του.

«Ο σκοπός είναι το κόμμα να ριζώσει στην καρδιά της κινεζικής κοινωνικής ζωής. Δεν θα το έβλεπα απαραίτητα ως μια διαταγή εκ των άνω. Τα επιτελεία ανταποκρίνονται με γνώμονα τη λογική στα αντιθρησκευτικά κελεύσματα και στην αδιάκοπη προώθηση της ηγεσίας του Σι Τζινπίνγκ και του κόμματος», επισημαίνει ο Ουίλιαμ Νι. Ομως «είναι άλλο να ελέγχεις τον δημόσιο χώρο και άλλο να υπαγορεύεις τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των ανθρώπων στο σπίτι... Πολλοί άνθρωποι θα αγανακτήσουν», καταλήγει ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: