ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Με ηλεκτρονική αίτηση όσοι θέλουν το κοινωνικό μέρισμα!

Πάλι ταλαιπωρία και τρέξιμο;
Οι δικαιούχοι θα "τρέχουν" σε λογιστές και ΚΕΠ για την κατάθεση της αίτησης 

Έως και 1.000 ευρώ αναμένεται να πάρουν περί τα Χριστούγεννα περισσότεροι από 1.000.000 Έλληνες. Πρόκειται για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος των 1,2 δισ. ευρώ που σχεδιάζει η κυβέρνηση, στο «πρότυπο» της 13ης σύνταξης που είχε δοθεί πέρυσι.
Οι δικαιούχοι θα καθοριστούν μετά από επεξεργασία των στοιχείων που θα γίνει μέσω της πύλης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ).
Φέτος, το μέρισμα δικαιούνται ακόμη και πολίτες με μεσαία εισοδήματα, ωστόσο τα κριτήρια θα είναι πιο αυστηρά και σύνθετα.
Οι υποψήφιοι πρέπει να καταθέσουν την αίτηση τους μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που θα ανοίξει η ΗΔΙΚΑ και από εκεί θα ενημερώνονται και αν πληρούν τα κριτήρια για να συνεχίσουν τη διαδικασία.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το οικονομικό ρεπορτάζ, το κοινωνικό μέρισμα 2017 θα «σπάσει» στα τρία τμήματα:
- 700 έως 750 εκατομμύρια ευρώ θα μοιραστούν σε άτομα με χαμηλό εισόδημα.
- 315 εκατομμύρια ευρώ θα δοθούν για τις επιστροφές στους συνταξιούχους, λόγω των παράνομων κρατήσεων υπέρ του ΕΟΠΥΥ.
- 360 εκατομμύρια ευρώ θα αποδοθούν στη ΔΕΗ για το ποσό που διεκδικεί ως πληρωμή των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας, με στόχο να μην αυξηθούν τα τιμολόγια ρεύματος.
Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από τον πρωθυπουργό, αφού οριστικοποιηθούν οι προβλέψεις και τα στοιχεία για τον φετινό προϋπολογισμό και ανάψουν και το «πράσινο φως» οι θεσμοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: