ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Βουλευτές στις ΜΕΘ

Του Ανδρέα Πετρουλάκη, από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


kathimerini.gr
Τάκης Θεοδωρόπουλος

Την Κυριακή αρθρογράφος αντιπολιτευόμενης εφημερίδας στηλίτευε τον εθελοντισμό ως νεοφιλελεύθερη πρακτική. Αναφερόταν στις νοσηλεύτριες που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν στις ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης. Αυτές κερδοσκοπούν στο χρηματιστήριο του ανθρωπισμού. Του οποίου ανθρωπισμού τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν, ως γνωστόν, στην Aριστερά. Προκειμένου, δε, να διατηρήσει το μονοπώλιό του, το κόμμα της Aριστεράς ανακοίνωσε πως 17 βουλευτές του που φέρουν την ιατρική ιδιότητα εγκαταλείπουν τις βουλευτικές τους υποχρεώσεις για να συνδράμουν στον πόλεμο της υγείας. Εθελοντικά, εννοείται. Όμως επειδή είναι βουλευτές της Aριστεράς εννοείται επίσης ότι ουδεμία σχέση έχει ο δικός τους εθελοντισμός με τις νεοφιλελεύθερες απομιμήσεις του. Υπήρξε και ένας νεοδημοκράτης βουλευτής, αν δεν κάνω λάθος, όμως αυτός είναι μεμονωμένο περιστατικό. Εδώ μιλάμε για ομαδική επιχείρηση. Ευγενής η πρόθεσή τους, δεν λέω, όμως δικαιούμαι να αναρωτηθώ τι ακριβώς θα κάνουν και με ποιον τρόπο θα συνδράμουν.

Οι νοσηλεύτριες έφυγαν από τις ΜΕΘ όπου υπηρετούσαν για να συνδράμουν σε ΜΕΘ όπου οι συνθήκες υπερβαίνουν τις δυνατότητες του ανθρώπινου δυναμικού τους. Με άλλα λόγια, μόλις βρεθούν εκεί, ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Πότε μπήκαν για τελευταία φορά οι βουλευτές σε ΜΕΘ; Πόσοι από αυτούς έχουν την απαραίτητη εκπαίδευση που απαιτείται από τους γιατρούς των ΜΕΘ; Φοβάμαι πολύ ότι μόλις βρεθούν εκεί θα χρειαστούν οι ίδιοι βοήθεια αντί να την προσφέρουν. Θα μου πείτε, δεν είναι απαραίτητο να πάνε σε ΜΕΘ. Μπορούν να ασχοληθούν με όσους ασθενείς δεν είναι τόσο βαριά, ανακουφίζοντας τους συναδέλφους τους. Και πάλι. Πόσοι από αυτούς διατηρούν ακόμη σχέση με την Ιατρική; Και ποια είναι αυτή; Αν δεν κάνω λάθος, η Ιατρική δεν είναι μια ιδιότητα που την αποκτάς και σε συνοδεύει ό,τι κι αν κάνεις. Δεν είναι σαν την ιδιότητα του προέδρου ή του υπουργού. Δεν είναι καν σαν την ιδιότητα του ποιητή, που πολλοί βουλευτές μας την υπηρετούν με μόνο κίνδυνο να βλάψουν τη σοβαρότητά τους. Είμαι γιατρός, σημαίνει ότι έχω καθημερινή τριβή με την ασθένεια. Σωρεύω εμπειρίες που μου επιτρέπουν να καλλιεργήσω τη γνώση μου κρίνοντας από τα αποτελέσματα.

Ο κόσμος προβάλλει ως πρότυπο επιτυχημένης νεότητας αυτόν ή αυτή που απαντά σωστά στην ερώτηση ποια είναι πρωτεύουσα της Ελλάδας και αυτόν ή αυτή που δουλεύει σε μπαρ, ενώ θα έπρεπε να πρωταγωνιστεί στο Μπρόντγουεϊ. Και είδαμε να πρωταγωνιστούν στις ειδήσεις οι εθελόντριες νοσηλεύτριες. Αν ζητούσαν μονιμοποίηση, θα τις καταλαβαίναμε. Όμως, έτσι σκέτες μας έπεσαν βαριές. Επρεπε να κάνουμε κάτι για να μπορέσουμε να τις χωνέψουμε. Και ακολουθήσαμε την ελληνική οδό. Σιγά τον εθελοντισμό. Και εγώ μπορώ, αφού μπορούν αυτές. Δεν μπορούμε να τις ευτελίσουμε αυτές, όμως ας ευτελίσουμε την πράξη τους, τον εθελοντισμό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: