ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021

Χερσόνησος λάβας στα Κανάρια Νησιά

 




kathimerini.gr
ΛΑ ΠΑΛΜΑ. Η λάβα από το ηφαίστειο στα Κανάρια Νησιά που έφτασε στον Ατλαντικό ωκεανό, έχει ήδη καλύψει μια περιοχή μεγαλύτερη από 25 γήπεδα ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με το Ηφαιστειακό Ινστιτούτο των Καναρίων Νήσων, η χερσόνησος στη Λα Πάλμα διπλασιάστηκε σε έκταση, φτάνοντας τα 50 στρέμματα την Πέμπτη.

Η λάβα ξεχύθηκε από μια νέα ρωγμή στο ηφαίστειο την Παρασκευή, δημιουργώντας φόβους για περισσότερη καταστροφή.
Η λάβα ρέει από τη νέα ρωγμή, η οποία άνοιξε περίπου 400 μέτρα βόρεια της πρώτης έκρηξης. Το Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας των Καναρίων Νήσων χαρακτήρισε το τελευταίο άνοιγμα ως μια νέα «εστία έκρηξης».

«Υπάρχει ανησυχία για την πορεία αυτής της νέας ροής προς τη θάλασσα, αν και αναμένεται να ενωθεί με την προηγούμενη μέσα στις επόμενες ώρες», είπε ο επικεφαλής του συμβουλίου της Λα Πάλμα, Μαριάνο Ερνάντες Ζαπάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: