ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι διαφορές λύνονται με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο και όχι με νταηλίκια




Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου:
  • Τέτοιες ημέρες το 2015 η Ελλάδα βρέθηκε ένα βήμα από τον γκρεμό της εξόδου από το ευρώ. Την κοινωνία τη χτυπούσαν αλλεπάλληλα χτυπήματα τυφλού λαϊκισμού. Σαν σήμερα, 5 Ιουλίου 2015, διεξαγόταν ένα δημοψήφισμα το οποίο λίγο έλειψε να δώσει τη χαριστική βολή. Μόνο μπροστά στο φάσμα της άτακτης χρεοκοπίας η τότε κυβέρνηση έκανε πίσω.
  • Η Ελλάδα του 2022 δεν έχει σχέση με την Ελλάδα του 2015. Εκείνες οι εικόνες έσβησαν οριστικά. Ο τόπος μου έχει νέα κυβέρνηση που οδηγεί την πατρίδα σε νέα εποχή, αποδεσμευμένη από τον ερχόμενο Αύγουστο από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας και έτοιμη εντός του 2023 να ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα, με πολίτες πιο ενωμένους και αισιόδοξους παρά τις δυσκολίες.
  • Η Ελλάδα γύρισε σελίδα. Άλλαξε. Την αλλάζουν καθημερινά οι ίδιοι οι Έλληνες γιατί βλέπουν τα αποτελέσματα των τολμηρών τομών που ενίσχυσαν τη δημοκρατία και απάλλαξαν τη χώρα από την κηλίδα της Χρυσής Αυγής.
  • Η Ελλάδα πρωτοστάτησε στην κοινή ευρωπαϊκή αντίδραση κατά του Covid. Το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό αποτέλεσε ελληνική πρόταση η οποία υιοθετήθηκε στη συνέχεια από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Ήταν, επίσης, μία από τις πρώτες χώρες που ανέδειξε την ανάγκη ίδρυσης ενός νέου κοινού ευρωπαϊκού ταμείου για την ανάκαμψη των οικονομιών μας μετά τον Covid. Μία από τις πρώτες χώρες που κατήρτισαν εθνικό σχέδιο στο πλαίσιο του NextGenerationEU.
  • Η Ελλάδα αναδείχθηκε και φρουρός της Ευρώπης όταν τον Μάρτιο του 2020 τα ανατολικά της σύνορα δέχθηκαν συνεχείς απόπειρες εισβολών δεκάδων χιλιάδων παράνομων μεταναστών από την Τουρκία. Είναι δικαίωμα του κάθε κράτους-μέλους της Ε.Ε. να προστατεύσει τα σύνορά του με απόλυτο σεβασμό στα θεμελιώδη δικαιώματα. Αυτό ακριβώς κάνει η Ελλάδα εδώ και τρία χρόνια.
  • Προσπαθήσαμε να μετατρέψουμε τις κρίσεις σε ευκαιρίες. Με την βοήθεια της Ευρώπης έχουμε καλύτερη φύλαξη των συνόρων. Στη διπλωματία υπογράψαμε συμφωνίες οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών με Ιταλία και Αίγυπτο, συμπράξεις με το Ισραήλ και συμφωνίες με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ. Η διαχείριση της πανδημίας ήταν το εφαλτήριο για ένα νέο ΕΣΥ.
  • Η μάχη της Ουκρανίας είναι καμπή στη διαδρομή της Ευρώπης. Είναι ορατή αν κάθε κράτος κάνει προσομοίωση στα δικά του εθνικά δεδομένα. Οφείλουμε στην Ουκρανία να αποτρέψουμε κάθε είδους τετελεσμένα τα οποία θα μπορούσαν να μιμηθούν αύριο νέοι επίδοξοι ταραχοποιοί. Το βάρος είναι ξεχωριστό για την Ελλάδα και την Κύπρο
  • Η Ελλάδα δεν πρόκειται να ανεχθεί καμία αμφισβήτηση της εθνικής της κυριαρχίας και της εδαφικής της ακεραιότητας. Η θέση μου είναι σαφής. Κλειστές πόρτες στις απειλές. Ανοικτά παράθυρα στις ειρηνικές επαφές. Οι διαφορές λύνονται με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο και όχι με νταηλίκια.
  • Οδηγός μας είναι η εμπειρία και τα συμπεράσματα από τέσσερις δοκιμασίες την τελευταία δεκαετία, την κρίση χρέους, το προσφυγικό, την πανδημία, την ενεργειακή κρίση. Τι μάθαμε; Μάθαμε ότι κανένα κράτος δεν μπορεί να χειριστεί μόνο του κρίσεις τέτοιων διαστάσεων. Όταν η Ευρώπη κινήθηκε γρήγορα, αποδείχθηκε τελικά ανθεκτική. Αυτά τα διδάγματα καλούμαστε να αξιοποιήσουμε στη μεγάλη ενεργειακή αναστάτωση. Ενωμένη Ευρώπη σημαίνει και ενεργειακά ενιαία Ευρώπη. Να έχουμε την ισχύ και το θάρρος να παρεμβαίνουμε στις αγορές όταν αυτές έχουν σταματήσει ουσιαστικά να λειτουργούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: